Max Schreck Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 Witam, Ostanio postanowiłem podłubać trochę w polygonach i wyszło coś takiego. Tekstury nie są jeszcze skończone - muszę zrobić coś z tym brzuchem i żebrami, ale narazie nie mam pomysłu. Jest to mój pierwszy model postaci low-poly (trzeci oteksturowany) więc wszelkie uwagi i wskazówki będą mile widziane.
Jedrush Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 Teksturka jest fajniutka , ale model .. gora jest ok ale te nozki wygladaja jakby sie mialy polamac.. i chyba za szybko to on na nich nie pobiega.. zreszta wyglada jak satyr nie wilkolak .. ja zatwardzialy fan wilkolaka:apokalipsy mam swoj stereotyp wilkolaka i jest zupelnie inny od tego ktorego ru przedstawiles.
General Straw Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 Niestety ale swoja budowa on bardziej smieszy niz straszy. Mozektos ci poda linka do jakichs fotek wilkolakow z filmow (np. underworld 2003 ) czy cus bo ja nie znam niestety.
Max Schreck Napisano 19 Styczeń 2004 Autor Napisano 19 Styczeń 2004 Co do wyglądu - to nie interesowało mnie to, jak są przedstawiane wilkołaki w filmach, komiksach, itp. (choć oglądałem ostatnio Underworld) - modelowałem z bańki. Ale zgadzam się - straszny to on napewno nie jest. Odnośnie poruszania się to ma biegać podpierając się przednimi łapami, a tylko podczas ataku stawać na tylnych.
kru Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 no crinos to to nie jest , ale na hispo sie lapie :)
Chris Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 Jego poze faktycznie troche zwaliles... Jak go zobaczylem to odrazu skojarzyla mi sie \"pozycja na samca\" :D
darkelf Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 hmm poza jest nniesobawa, ale pamietajmy ze to nie koniec(chyba) i (chyba) bedzie rig... i wtedy sie go postawi na 4 lapy... wygialbys go troche w krzyzu wtedy, zrobil zebbyyy... no jeszcze ew. przerobil troche pysk, bo bardizej jak pies anizeli wilk... acha, i te zebra mi cos nie soasowaly... wogole cala klata, ale reszta mi sie podoba. sprobuj mu przestawic poze... na 4 lapy.
Max Schreck Napisano 19 Styczeń 2004 Autor Napisano 19 Styczeń 2004 Postać jest już zrigowana, ale tutaj go pokazałem w pozycji wyjściowej, czyli w takiej, w jakiej został wymodelowany. Modelu raczej nie będę już tykał, ewentualnie poprawię tekstury, choć też nie wiem czy to zrobię, bo właśnie dzisiaj wpadł mi do głowy fajny pomysł na kolejną postać low-poly i od jutra zaczynam ją tworzyć. Może jutro jeszcze wrzucę tutaj jeszcze kilka póz.
giorgione Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 Troszkę śmiesznie wygląda, jak z cartoonowej animki:D - ale fakt teksturka jest n aprawdę imponująca:D Pozdr Giorgione
Max Schreck Napisano 20 Styczeń 2004 Autor Napisano 20 Styczeń 2004 Dobra, kilka póz: Małe objaśnienie: 1 - wyje do księżyca 2 - atakuje 3 - umiera 4,5 - zszedł/śpi.
MaggeM Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 Heh..no pierwsza poza jest zdecydowanie najlepsza :) No ale dwie ostatnie :o - wilkolak-baletnica po dwoch cwiartkach...w sztuce \"wygielo mnie\" hmm no i mimo wszystko te krotkie nozki wygladaja komicznie...proponowalbym jednak sciac go na dole :) i dorobic zrobic z niego humanoidalnego wilkolaka...a moze krzyzowke wilka z jaks zwierzem pociagowym :)
Max Schreck Napisano 20 Styczeń 2004 Autor Napisano 20 Styczeń 2004 W dwóch ostatnich pozach leży na glebie (może być i po dwóch ćwiartkach ;) ) , a widok jest lekko z góry - kurcze mogłem dać jakieś podłoże. Pzdr.
darkelf Napisano 20 Styczeń 2004 Napisano 20 Styczeń 2004 skrocic tlow , i moze nie bedzie tak zle wygladal... po prostu za bardzo ta klate mu widac moim zdaniem... acha, moze parametry podasz, wiesz face i teksturka :)
Max Schreck Napisano 20 Styczeń 2004 Autor Napisano 20 Styczeń 2004 Face\'ów to chyba było około 2300, a teksturka 2x1024x1024. Ten projekt potraktowałem jako wprawkę i raczej nie będę nic więcej przy nim działał, bo robię już coś innego - lepszego mam nadzieję.
giorgione Napisano 21 Styczeń 2004 Napisano 21 Styczeń 2004 My również mamy taka nadzieję:D Pozdr Giorgione
Loozack Napisano 21 Styczeń 2004 Napisano 21 Styczeń 2004 Originally posted by MaggeM wilkolak-baletnica po dwoch cwiartkach...w sztuce \"wygielo mnie\" jak to przeczytałem to myślałem, że upadnę ze śmiechu [lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2] btw: jak zobaczyłem pierwszy obrazek (pierwszy w całym topicu) to sobie pomyślałem, że to jakiś pływak, który właśnie szykuje się do skoku na główkę :) ale skoro mówisz, że to jest raczej model \"treningowy\" i do tego składający się z niecałych 2,5k face\'ów to nie jest źle :) pozdrawiam [piwo]
Yano Napisano 22 Styczeń 2004 Napisano 22 Styczeń 2004 fajny, ale wygląda raczej śmiesznie niż strasznie ;) i myśle że proporcje między tylną częscią ciała a przedniąjest zachwiana. ten zad ma za mały troche w stosunku do tłowia.
Rafal Napisano 1 Luty 2004 Napisano 1 Luty 2004 NO ale ładnie się uśmiecha na drugiej pozie :) Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi