Napisano 5 Marzec 200817 l Jak włanczam zmappera to costakiego mi wyskakuje:[ No GL-EXT_texture_env_dot3 support! GL_INVALID_ENUM Pewnie jest to spowodowane moją kartą intela, czy da się to jakoś obejść? Proszę o pomoc.
Napisano 5 Marzec 200817 l Wątpię aby oprócz zakupu nowej karty dało się to obejść. Nie masz supportu shaderów 2.0. Kup najtańszą kartę obslugującą shadery, teraz to grosze konsztuje, pamietam ze tak z 1,5roku temu za nowego geforca 6200 zaplacilem 140zł. Wiec teraz podobne Karty-Budżetówki-Do-Normal-Mapek kosztują ze 20zł:p
Napisano 10 Maj 200915 l Możesz zapomnieć. x3100 nie wyświetla normali, brak pixel shader w wersji 3.0 Też mam takiego na laptoku.
Napisano 12 Maj 200915 l A faktycznie, przepraszam, masz rację. Tutaj jest problem z opengl: http://www.pixolator.com/zbc/showthread.php?t=60985 Być może jakaś podmianka (może ręczna) sterówników opengl by pomogła, bo sam chipset niby powinien supportować opengl, natomiast aurick w powyższym wątku napisał, że nie supportuje.