Napisano 8 Marzec 200817 l Elo panowie ktos renderowal w mayi 2008 w mental satelita? Ile razy to przyspiesza i ile prockow to obsluguje? Czy w inaczje legalnie mayi jest mental satelita? Wchwili obecnej mam 1 komuter z procesorem quad czy jak sobie dokupie drugi taki sam czy bedzie mi renderowalo 2 razy szybciej i czy obsurzy mi wszystkie procki?
Napisano 8 Marzec 200817 l Za dawnych czasów Maya Unlimited pozwalała na rendering maksymalnie a ośmiu procesorach, Maya Complete na dwóch. Jeśli teraz jest tak, jak dawniej, dwa quady akurat mieszcą się w limicie (na Maya Unlimited).
Napisano 8 Marzec 200817 l Complete - 2, Unlimited - 8. W każdym przypadku są to dodatkowe, czyli odpowiednio 6 i 12 procesorów, bo master ma licencje na 4. Szybciej będzie (hehe), ale idealnie 2x to nie. edit:w przypadku licencji standalone dla maya musisz na drugiej maszynie zainstalować mr satellite, który jest osobnym programem. Zawsze konfigurujesz plik maya.rayhosts.
Napisano 8 Marzec 200817 l Autor oj panowie cos ,ten tego w blad mnie wporwadzacie Mam quadcora od roku i testowalem rendering na mayi 7,8,8,5,2008 W wersji unlimited i dopiero maya 8,5 obslugiwala wszystkie rdzenie... No nie wazne chodzi mi o maye 2008 ponawiam pytania... Prosilbym o odpowiedz ktos kto renderuje na takich komputerach...
Napisano 9 Marzec 200817 l Obsluzy Ci obydwa procesory, ale wzrost mocy bedzie ok 50%-60% zamiast dwukrotnego. Tak przynajmniej mam w pracy. Gdzies tu byl watek nawet o konfiguracji i pomiarach czasu, chyba Rascal go zalozyl. Pozdr.
Napisano 9 Marzec 200817 l Cytat Gdzies tu byl watek nawet o konfiguracji i pomiarach czasu, chyba Rascal go zalozyl. chyba o to się rozchodzi ;) klik