Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

czy ten ostatni pacjent ma rozbryzganego ludzika pod kloszem? ;)

Napisano

hehe, najwidoczniej pojazd postanowił się go pozbyć, ale zapomniał otworzyć mu okno xD

spróbuj zamiast rozcierać ołówek robić cienie kreskami, wygląda teraz z nimi spoko, ale z luźniejszym kreskowaniem może wyglądać jeszcze lepiej (lżej, bo teraz wyglądają jak z kamienia). Proporcje miejscami (na twarzy, broni) też Ci się rozjeżdżają. Na żywca, bez szkicu, jedziesz tym czarnym?

Napisano
  • Autor

na zywca praktycznie, olowkiem robilem tylko ogolny zarys. dzieki za rady, postaram sie je zastosowac i narysowac cos dzisiaj jeszcze...

Napisano
  • Autor

mały update.. zawalony tydzien, pare mam do dokoncznia. taka wprawka do skavenow

scavenheadconceptcopytk3.jpg

Napisano
  • Autor

szybka praca.. właściwie to można powiedzieć że wip, ale nie wiem czy będę kończyl, zobaczymy

skavenpartywiplv2.jpg

Napisano

jako speed fajne, ale kompozycji tu brakuje i sensu. dwóch kolesi drze ryje na coś, my się chcemy popatrzeć w tamtą stronę... ściana, brzeg kartki. po drugiej stronie znowu - kolo odwrócony tyłem do kolegów, chorągiew bokiem do niego :]

rysowane fajnie, widać elementy charakterystyczne dla Skavenów, wielkie szaty pofałdowane i ohydne atrybuty.

za bardzo się zagłębiłeś w detal, praca traci na czytelności. brakuje też zróżnicowania materii - tarcze i ubranka błyszczą się tak samo, skórę równie ciężko odróżnić.

bardzo podoba mi się styl rysowania tarczy - pogięta, popękana i z ciekawą fakturą

dajesz dalej ;]

Napisano
  • Autor

szybki matte painting, ucze sie malować na tablecie... więc nie besztajcie z błotem

gorybq1.jpg

Napisano

genialne uczucie odległości, przestrzeni!

kolory OK, oprócz żółtych chmur na samej górze. paskudnie gryzą się z szarym niebem

fajne światło, fajne chmurki na dole

Napisano

Szkoda, ze matte paint... Proponuje popracowac wiecej samemu niz posilkowac sie wlepianymi fotami i poeksperymentowac z pedzelkami. Pozdro.

Napisano

a ja ci powiem za to że więcej takich zaczętych od foty ćwicz, nauczysz się dobrego doboru kolorów i wartości. Kreską już sobie dajesz radę całkiem nieźle, teraz wystarczy ci ogarnąć brushe w shopie i droga otwarta ;]

Kolory z fotek to dobra sprawa, na moim przykładzie, umiem jakotako konstruować i detalizować ale nie malowałem z fotek i o kolorach nie mam zielonego pojęcia co psuje cały efekt pracy.

Pozdrawiam i życzę powodzenia ;]

Napisano
  • Autor

Dzieki panowie za wsparcie i komentarze. Rysowanie zaczynałem od fotek malowanie też. Z komputerem jest inaczej troche. Zawsze go omijałem jak coś złego, jeśli idzie o painting.

Męczę się teraz nad tym co poniżej. uparłem się na kolory i mam. Do tego w domu tylko stary graphire wiec to naprawde męczarnia.

zolnierzsplaszczonypodkim9.jpg

Wszelka krytyka się przyda mocno.

Napisano
  • Autor

maly upp. praca daje w kość. Bazgroły z dzisiaj...

szczurmissionacomplishecp1.jpg

Być jak Podkowiński...

kobietapodkowinski01jl8.jpg

Rubens 2067

rubens2050mcq7.jpg

itd

rubensmanmnh0.jpg

itp..