Napisano 24 Marzec 200816 l Projekty postaci, wzorowane na ET:QW, narazie 2 ale kolejne juz w drodze...
Napisano 26 Marzec 200816 l hehe, najwidoczniej pojazd postanowił się go pozbyć, ale zapomniał otworzyć mu okno xD spróbuj zamiast rozcierać ołówek robić cienie kreskami, wygląda teraz z nimi spoko, ale z luźniejszym kreskowaniem może wyglądać jeszcze lepiej (lżej, bo teraz wyglądają jak z kamienia). Proporcje miejscami (na twarzy, broni) też Ci się rozjeżdżają. Na żywca, bez szkicu, jedziesz tym czarnym?
Napisano 26 Marzec 200816 l Autor na zywca praktycznie, olowkiem robilem tylko ogolny zarys. dzieki za rady, postaram sie je zastosowac i narysowac cos dzisiaj jeszcze...
Napisano 6 Kwiecień 200816 l Autor mały update.. zawalony tydzien, pare mam do dokoncznia. taka wprawka do skavenow
Napisano 15 Kwiecień 200816 l Autor szybka praca.. właściwie to można powiedzieć że wip, ale nie wiem czy będę kończyl, zobaczymy
Napisano 15 Kwiecień 200816 l jako speed fajne, ale kompozycji tu brakuje i sensu. dwóch kolesi drze ryje na coś, my się chcemy popatrzeć w tamtą stronę... ściana, brzeg kartki. po drugiej stronie znowu - kolo odwrócony tyłem do kolegów, chorągiew bokiem do niego :] rysowane fajnie, widać elementy charakterystyczne dla Skavenów, wielkie szaty pofałdowane i ohydne atrybuty. za bardzo się zagłębiłeś w detal, praca traci na czytelności. brakuje też zróżnicowania materii - tarcze i ubranka błyszczą się tak samo, skórę równie ciężko odróżnić. bardzo podoba mi się styl rysowania tarczy - pogięta, popękana i z ciekawą fakturą dajesz dalej ;]
Napisano 15 Kwiecień 200816 l Autor szybki matte painting, ucze sie malować na tablecie... więc nie besztajcie z błotem
Napisano 16 Kwiecień 200816 l genialne uczucie odległości, przestrzeni! kolory OK, oprócz żółtych chmur na samej górze. paskudnie gryzą się z szarym niebem fajne światło, fajne chmurki na dole
Napisano 16 Kwiecień 200816 l Szkoda, ze matte paint... Proponuje popracowac wiecej samemu niz posilkowac sie wlepianymi fotami i poeksperymentowac z pedzelkami. Pozdro.
Napisano 19 Kwiecień 200816 l a ja ci powiem za to że więcej takich zaczętych od foty ćwicz, nauczysz się dobrego doboru kolorów i wartości. Kreską już sobie dajesz radę całkiem nieźle, teraz wystarczy ci ogarnąć brushe w shopie i droga otwarta ;] Kolory z fotek to dobra sprawa, na moim przykładzie, umiem jakotako konstruować i detalizować ale nie malowałem z fotek i o kolorach nie mam zielonego pojęcia co psuje cały efekt pracy. Pozdrawiam i życzę powodzenia ;]
Napisano 19 Kwiecień 200816 l Autor Dzieki panowie za wsparcie i komentarze. Rysowanie zaczynałem od fotek malowanie też. Z komputerem jest inaczej troche. Zawsze go omijałem jak coś złego, jeśli idzie o painting. Męczę się teraz nad tym co poniżej. uparłem się na kolory i mam. Do tego w domu tylko stary graphire wiec to naprawde męczarnia. Wszelka krytyka się przyda mocno.
Napisano 26 Kwiecień 200816 l Autor maly upp. praca daje w kość. Bazgroły z dzisiaj... Być jak Podkowiński... Rubens 2067 itd itp..