heaven Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 witam. mam pytanie. czy mozna jakis np. render wyrenderowac po czesciach a pozniej zlozyc go w photoshopie ? chodzi mi o to ze mam ustawiona kamere ale renderuje tylko 1/4 tego co na niej widac, a pozniej laczyc te renderki w jeden caly ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 Poszukaj opcji Render Region. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 W Mentalu, Vrayu i Brazilu renderuje się takimi kwadracikami (buckets). Używam Brazila i tam np. można wybrać które buckety konkretnie mają zostać wyrenderowane, więc można sobie kilka takich "sesji" złożyć potem w PS. Nie wiem czy taka możliwość jest w Mentalu i Vrayu ale warto sprawdzić:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 24 Marzec 2008 Autor Share Napisano 24 Marzec 2008 wlasnie chodzi mi o vraya. tylko niemoge tego znalesc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 We Vrayu nie możesz ustalić które buckety ma renderować, jedynie ich kolejność. (można wyrenderować ich część i potem puścić render od tyłu) We Vrayu render region powinno rozwiązać sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 24 Marzec 2008 Autor Share Napisano 24 Marzec 2008 a mozesz powiedziec aniu gdzie jest ten render region ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 kolo ikonki z czajniczkiem (ta od szybkiego rendera) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 Z prawej u góry w głównym oknie. Taka lista rozwijana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 24 Marzec 2008 Autor Share Napisano 24 Marzec 2008 dzieki wielkie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 W vrayu możesz włączyć renderowanie bucketów koło kursora, ale render region jest najtrafniejszą odpowiedzią na twoje pytanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 25 Marzec 2008 Autor Share Napisano 25 Marzec 2008 wiem wiem. render region bardzo fajny jest :) teraz go czesciej uzywam bo jest przydatny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi