Napisano 24 Marzec 200816 l witam. mam pytanie. czy mozna jakis np. render wyrenderowac po czesciach a pozniej zlozyc go w photoshopie ? chodzi mi o to ze mam ustawiona kamere ale renderuje tylko 1/4 tego co na niej widac, a pozniej laczyc te renderki w jeden caly ?
Napisano 24 Marzec 200816 l W Mentalu, Vrayu i Brazilu renderuje się takimi kwadracikami (buckets). Używam Brazila i tam np. można wybrać które buckety konkretnie mają zostać wyrenderowane, więc można sobie kilka takich "sesji" złożyć potem w PS. Nie wiem czy taka możliwość jest w Mentalu i Vrayu ale warto sprawdzić:)
Napisano 24 Marzec 200816 l We Vrayu nie możesz ustalić które buckety ma renderować, jedynie ich kolejność. (można wyrenderować ich część i potem puścić render od tyłu) We Vrayu render region powinno rozwiązać sprawę.
Napisano 25 Marzec 200816 l W vrayu możesz włączyć renderowanie bucketów koło kursora, ale render region jest najtrafniejszą odpowiedzią na twoje pytanie :)
Napisano 25 Marzec 200816 l Autor wiem wiem. render region bardzo fajny jest :) teraz go czesciej uzywam bo jest przydatny :)