Napisano 24 Styczeń 200421 l Skończyłem tą scenę. WIP jest tu http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=8640 A render tu :) :
Napisano 24 Styczeń 200421 l no master nie powiem hmmm... slodziutki jest to zameczek. :) pefekcyjna teksturka kamienia budujacego zamek.... lecz drewa w tle troszke przyduze albo zbyt mocno widocze.....but its a great job! REMEMBER GUYS!!!! OBEY YOUR MASTER....... :)
Napisano 24 Styczeń 200421 l Mi się bardzo podoba, ciekawy klimat uzyskałeś, po za tym brak w pracy jakichkolwiek błędów (ja ich nie widzę). Czekam na kolejne twoje prace! Pozdrawiam!
Napisano 24 Styczeń 200421 l Mnie rowniez sie podoba i to nawet bardzo, szczegolnie ten rozowy klimacik. Poza tym teksturki i kadr tez niczego sobie. Naprawde fajnie Ci to wyszlo.
Napisano 25 Styczeń 200421 l Witam Malo szczegolowy ten \"zameczek\". Wlasnie \"zameczek\", jakos nie czuje jego ciezaru, tlo za bardzo rozmyte. Stac Cie na wiecej, mogles to jeszcze dopracowac. Pozdro
Napisano 25 Styczeń 200421 l no fakt, fajny klimat... jak z basni :)... wlasnie ten basniowy(moim zdaniem, po kolorach tak wnioskuje) kloci sie troche z brutalnym zamczyskiem, ale coz :D... i nie wiem, czy tak zamki budowali, ale skoro tak zrobiles to chyba tak :P... no nic, poza tymi tamtymi smetami mymi to spoko.
Napisano 25 Styczeń 200421 l bardzo fajna woda, klimacik mi sie podoba (jak przez filtr zmiękczający) jedynie linia styku zamku z wodą to dłgie z lewej i te drzewka mie nie pasują. ale ogolnie jest kól. :) moze jakieś mgły na 1st planie? przed zamkiem? tuz nad wodą ? zauszują linię wody, albo skałki? jakies syfy poprzyklejane do muru? ślady poziomu wody? zacieki? troche sterylny ten zamek, jak z fundusów prosto z fabryki :)
Napisano 25 Styczeń 200421 l Autor By rozwiać wszelkie wątpliwości umieszczam zdjęcie oryginału. O skały w wykopanej fosie było by ciężko ;) ale syf mogłem zrobić. My Mistake :)
Napisano 25 Styczeń 200421 l To ja się też wypowiem:] Modelling - ok, porządny, ale mogłes się pokusić o dodanie kilku wyrw w murze, nierówności. texturki - te kamienie, z ktorych zbudowany jes zamek powinny być mniejsze (porownaj ze zdjęciem) Oświetlenie i kolorki - mi osobiście nie leżą, ale to kwestia gustu. Jeśli Tobie pasują to je zostaw. To tyle. A żeby było wypaśnie to mogłeś dodać takie gałęzie na pierwszym planie, tak mniejwięcej jak są na zdjęciu.
Napisano 25 Styczeń 200421 l nio mi sie bardzo podoba i wydaje mi sie ze wielkosc kamieni budujacych zamek w stosunku do calej budowli jest mniej wiecej taka sama, moge sie mylic oczywiscie :)
Napisano 25 Styczeń 200421 l eeee... tam, kamyczki to nie są znów takie istotne 8]. ale mnie kolorystyka też nie pasuje... reszta spox.
Napisano 26 Styczeń 200421 l Jest tylko jedna rzecz, która mi się rzuciła w oczy.. linia tych ciemnijeszych kamieni nad powierzchnią wody - ich górna granica jest jak narysowana od linijki :) tam nie ma widocznych nierówności, a przynajmniej nie z takiego dystansu... a szkoda. Szkoda też światełka... ogólnie jest rewelka i bardzo mi się podoba.. klimat jest. Zauważ tylko te \"łukowate podcienie\" na wierzach wejściowych.. prawie na samej górze... pórównujac ze zdjęciem, szkoda że tam nie ma cienia... bo u Ciebie tez jest światło rozproszone... nie myślałeś nad jakims GI, lub area?
Napisano 26 Styczeń 200421 l W pierwszej chwili sadzilem ze to przerobka 2d, ale blanki w centrum sa zbyt cienkie (blanki to nie papier... ani tekturka), jedno okno tez w zbyt cienkim moorze. Efekt rozmycia wyglada jak na moich pracach 2d w ktorych probowalem zbyt duzo wyciac i szybko zamazac dziury(choc moze to przez jpg). Poza tymi szczegolami jest bardzo fajne, i tak jestes na wyzszym poziome zaawansowania niz ja [:)][lol2]