Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 46
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wstepne materialy, widze, ze do poprawy sa: blat stolika, kolor wazonow i swiatla no i oczywiscie pudelka(wyszly troche papierowe), komentujcie co jeszce poprawic, a oczywiscie sofa tez bedzie:)

81cae22bc37bb9a0.jpg

Napisano

jest za ciemno. dywanik nawet ladny. cos ten czarny material nie ma wogole polysku. taki ma byc czarny na wazonach ? brzydko to wyglada. a podloga to chyba panele mialy byc jak sie wpatruje tak.... ale niejestem pewien.

Napisano

dokladniej piszac:

-zdaje sie wogole halogenow chyba niewymodelowales tylko swiatlo tam wstawiles . swiatla te sa rozstawione za szeroko.

- co sie stalo z kanapa ?

- troche na latwizne poleciales bo po lewej stronie sa 2 inne pudla niz te biale. a u ciebie wszystkie takie.

- cofnij troche kamere i wymodeluj jeszcze dwie filizanki bo ich zabraklo obok telewizora

pozdrowionka :P

Napisano

wiem, ze niektore rzeczy sa do poprawy, te rzezcy wymienilem juz wczesniej nad renderem, jeszcze domodeluje kilka rzeczy, a dalem materialy tak wstepnie, sofa bedzie scianaq z kamienie rowniez :)

Napisano

witam, troche poprawek, MOZE mi ktos napisac jak mozna zrobic ladne swiatlo z halogenow, bo jak widac nie za dobrze mi to wychodzi, komentujcie, co jest juz dobre co do poprawy, jescze musze poprawic te pudelka

ORGINAŁ:

6c6d5dff0f6f24b2.jpg

783a86bc9db194fe.jpg

Napisano

Nieźle, ale imho trochę ciemno i przepalenia jakieś przy światłach.

Jeśli to v-ray spróbój ustawić color mapping na exponential, wtedy powinny zniknąć te przepalenia. Reszta zależy od sceny, Nie masz tam żadnych okien czycoś? całe oświetlenie to te halogeny?

Napisano

kolejny update, sofe musze poprawic, wyszla dziwnie, i te swiatla....

jesli ktos moze napisac mi dokladniej o tych halogenach (o IES, jestem poczatkujacym w 3d), oczywiscie komentujcie co zmienic, z góry DZIEKI

a1f176ac7b1a3e09.jpg

Napisano

mam problem nie wiem z jakich powodow nie moge zrenderowac scenki, jezeli ktos wie o co chodzi prosze o napisanie, glowilem sie z tym przez jakis czas i nic nie wykombinowalem, z góry DZIĘKUJĘ

beztytuurv4.th.jpg

Napisano

Problem nie rozwiążę, ale mam jedną uwagę: daj camera correction bo sie perspektywa wali. No i ciemne meble oryginały są lepsze, te są za mdłe.

Napisano

po lekkich problemach z vray-em, wszystko działa; zrobielm renderek i tak wyszlo, jak widac na dole; jestem zadowolony na 75%, jeszcze nie pasuje mi te swiatlo jakies takie zoltei dziwnie pada i sofa chyba za gruba..., a co myslicie o kamieniu; komentujcie, co zmienic, a co juz zostawic w fianlnej wersji

5b6ee3c7750c8a45.jpg

Napisano

bleee jak patrze na ten render to :/ Zobacz referke i jak jest ustawione oswietlenie

U ciebie wszystko jest mdle bez koloru, innne drewno masz na renderze niz referce a o kanapie juz nie wspomne. A i jeszcze iesy dziwnie wygladaja :]

pozdro

Napisano

dzieki za stronke, na pewno sie przyda

edit:

nie wiem co sie znowu dzieje z maxem, ale jak renderuje to podczas building light cache max wyłącza sie, moze za slaby komp? ustawienia rendera mam takie same jak w linku powyzej.

Napisano

po dosc dlugiej przerwie zwiazanej z niewydoilnoscia mojego kompa, wrocilem do renderowania, troche poprawilem oswietenie i inne rzeczy, z ta kanapa jest tak, ze miala wyjsc skora, a wyszlo co wyszlo, szczerze powiedziawszy ten material nie jest taki zly, tylko jesli sie zmniejszy reflex, wlasnie ma ktos pod reka tutorial wlasnie skory, kiedys widzialem taki i teraz nie moge znalezc;

napiszcie co trzeba poprawic, z gory dzieki;

a oto moje wypociny, moze nie jest rewelacyjnie, ale lepiej niz poprednio:)

415a5851f2472d8a.jpg

Napisano

Lepiej niz bylo, ale czemu ogolnie sciana odrywa sie od podloza? I to drewno na refce jest wisniowe czy cos w ten desen i ogolnie wiecej tych kolorow na refce