cichysit Napisano 5 Kwiecień 2008 Napisano 5 Kwiecień 2008 Moja trzecia pracka w3ds max. Końcowy projekt ma wygladac tak: http://images26.fotosik.pl/189/8cef82f62ef59479med.jpg POniżej zamieszczam moje wypociny. WIem, że lewa sciana jest zła, musze ja poprawic. Mam pytanie, jak sie robi bump z fotki?
hcpiter Napisano 5 Kwiecień 2008 Napisano 5 Kwiecień 2008 narazie malo, ale drewno to daj ciemniejsze :]
Pablo Napisano 5 Kwiecień 2008 Napisano 5 Kwiecień 2008 Skoncz modeling, oswietl scene, potem materialy. pozdr
cichysit Napisano 5 Kwiecień 2008 Autor Napisano 5 Kwiecień 2008 nowy update, komentujcie co byscie dodali albo zmienili
heaven Napisano 5 Kwiecień 2008 Napisano 5 Kwiecień 2008 j.w, stolik ma byc wyzszy. szafka na scianie za waska. powodzenia
hcpiter Napisano 5 Kwiecień 2008 Napisano 5 Kwiecień 2008 no jak robisz z referki to chyba nie musisz sie pytac co dodac lub zmienic ;) popraw proporcje i modeluj scenke :]
cichysit Napisano 9 Kwiecień 2008 Autor Napisano 9 Kwiecień 2008 lekkie poprawki, powiedzcie, czy dobrej wielkosci jest gniazdko(patrz gzyms), nie jestem pewien...
Pablo Napisano 9 Kwiecień 2008 Napisano 9 Kwiecień 2008 Za duzo tych kopiowanych obiektow... ;/ pozdr
cichysit Napisano 9 Kwiecień 2008 Autor Napisano 9 Kwiecień 2008 zobacz na pierwowzór(pierwszy wpis), robie ta scenkę pod zdjęcie, może faktycznie za dużo... ?
Pablo Napisano 9 Kwiecień 2008 Napisano 9 Kwiecień 2008 No faktycznie... ale ja bym jednak bardziej urozmaicil ta scenke. pozdr
cichysit Napisano 10 Kwiecień 2008 Autor Napisano 10 Kwiecień 2008 może ktoś wie jak zrobić te galezie w wazonach, szczerze powiedziawszy nie mam pojecia..
cichysit Napisano 10 Kwiecień 2008 Autor Napisano 10 Kwiecień 2008 powiedzcie jak wam sie podobaja "galazki", osobiscie nie pasuja mi one
heaven Napisano 12 Kwiecień 2008 Napisano 12 Kwiecień 2008 galazki fajne nawet ale ten butelkowy wazon mi sie niepodoba
Ania Napisano 12 Kwiecień 2008 Napisano 12 Kwiecień 2008 Gałęzie inne niż na zdjęciu ale fajne, tylko chyba wazon na nie za chudy. Gniazdko za wąskie.
cichysit Napisano 12 Kwiecień 2008 Autor Napisano 12 Kwiecień 2008 wstepne materialy, widze, ze do poprawy sa: blat stolika, kolor wazonow i swiatla no i oczywiscie pudelka(wyszly troche papierowe), komentujcie co jeszce poprawic, a oczywiscie sofa tez bedzie:)
heaven Napisano 12 Kwiecień 2008 Napisano 12 Kwiecień 2008 jest za ciemno. dywanik nawet ladny. cos ten czarny material nie ma wogole polysku. taki ma byc czarny na wazonach ? brzydko to wyglada. a podloga to chyba panele mialy byc jak sie wpatruje tak.... ale niejestem pewien.
Pablo Napisano 12 Kwiecień 2008 Napisano 12 Kwiecień 2008 w skrocie... wszystko do poprawy :) oswietlenie i materialy, a co sie stalo ze skamieniala sciana? pozdr
heaven Napisano 12 Kwiecień 2008 Napisano 12 Kwiecień 2008 dokladniej piszac: -zdaje sie wogole halogenow chyba niewymodelowales tylko swiatlo tam wstawiles . swiatla te sa rozstawione za szeroko. - co sie stalo z kanapa ? - troche na latwizne poleciales bo po lewej stronie sa 2 inne pudla niz te biale. a u ciebie wszystkie takie. - cofnij troche kamere i wymodeluj jeszcze dwie filizanki bo ich zabraklo obok telewizora pozdrowionka :P
cichysit Napisano 13 Kwiecień 2008 Autor Napisano 13 Kwiecień 2008 wiem, ze niektore rzeczy sa do poprawy, te rzezcy wymienilem juz wczesniej nad renderem, jeszcze domodeluje kilka rzeczy, a dalem materialy tak wstepnie, sofa bedzie scianaq z kamienie rowniez :)
heaven Napisano 13 Kwiecień 2008 Napisano 13 Kwiecień 2008 rob rob :) dodaj jakis reflex w tych materialach wazonow
cichysit Napisano 13 Kwiecień 2008 Autor Napisano 13 Kwiecień 2008 wlasnie robie, dzisiaj wrzuce moje wypociny
cichysit Napisano 13 Kwiecień 2008 Autor Napisano 13 Kwiecień 2008 witam, troche poprawek, MOZE mi ktos napisac jak mozna zrobic ladne swiatlo z halogenow, bo jak widac nie za dobrze mi to wychodzi, komentujcie, co jest juz dobre co do poprawy, jescze musze poprawic te pudelka ORGINAŁ:
P4VV37 Napisano 13 Kwiecień 2008 Napisano 13 Kwiecień 2008 Nieźle, ale imho trochę ciemno i przepalenia jakieś przy światłach. Jeśli to v-ray spróbój ustawić color mapping na exponential, wtedy powinny zniknąć te przepalenia. Reszta zależy od sceny, Nie masz tam żadnych okien czycoś? całe oświetlenie to te halogeny?
cichysit Napisano 13 Kwiecień 2008 Autor Napisano 13 Kwiecień 2008 scenka "robiona" w nocy, wiec... raczej tylko z halogenow, chcialbym, ze ta pracka miala wlasnei taki klimat
heaven Napisano 13 Kwiecień 2008 Napisano 13 Kwiecień 2008 wiem ze jesli chcesz halogenowe swiatla uzyc to musisz IESow uzyc
cichysit Napisano 13 Kwiecień 2008 Autor Napisano 13 Kwiecień 2008 kolejny update, sofe musze poprawic, wyszla dziwnie, i te swiatla.... jesli ktos moze napisac mi dokladniej o tych halogenach (o IES, jestem poczatkujacym w 3d), oczywiscie komentujcie co zmienic, z góry DZIEKI
heaven Napisano 14 Kwiecień 2008 Napisano 14 Kwiecień 2008 troche moim zdaniem za maly reflex jeszcze na wazonach. kanapa straszna :P he
Wilku3d Napisano 14 Kwiecień 2008 Napisano 14 Kwiecień 2008 orginał jest świetny, ale te nastepne rendery jakos mi nie podchodza :P
cichysit Napisano 21 Kwiecień 2008 Autor Napisano 21 Kwiecień 2008 kanapa wyszla znowu zle, no i te swiatla:(
cichysit Napisano 22 Kwiecień 2008 Autor Napisano 22 Kwiecień 2008 mam problem nie wiem z jakich powodow nie moge zrenderowac scenki, jezeli ktos wie o co chodzi prosze o napisanie, glowilem sie z tym przez jakis czas i nic nie wykombinowalem, z góry DZIĘKUJĘ
Neiraa Napisano 22 Kwiecień 2008 Napisano 22 Kwiecień 2008 Problem nie rozwiążę, ale mam jedną uwagę: daj camera correction bo sie perspektywa wali. No i ciemne meble oryginały są lepsze, te są za mdłe.
cichysit Napisano 23 Kwiecień 2008 Autor Napisano 23 Kwiecień 2008 po lekkich problemach z vray-em, wszystko działa; zrobielm renderek i tak wyszlo, jak widac na dole; jestem zadowolony na 75%, jeszcze nie pasuje mi te swiatlo jakies takie zoltei dziwnie pada i sofa chyba za gruba..., a co myslicie o kamieniu; komentujcie, co zmienic, a co juz zostawic w fianlnej wersji
hcpiter Napisano 24 Kwiecień 2008 Napisano 24 Kwiecień 2008 bleee jak patrze na ten render to :/ Zobacz referke i jak jest ustawione oswietlenie U ciebie wszystko jest mdle bez koloru, innne drewno masz na renderze niz referce a o kanapie juz nie wspomne. A i jeszcze iesy dziwnie wygladaja :] pozdro
makbol Napisano 24 Kwiecień 2008 Napisano 24 Kwiecień 2008 IESy w Vrayu - http://www.evermotion.org/?unfold_exclusive=86&unfold=exclusive Strasznie mdławy ten interior, popracuj nad światłem.
cichysit Napisano 24 Kwiecień 2008 Autor Napisano 24 Kwiecień 2008 dzieki za stronke, na pewno sie przyda edit: nie wiem co sie znowu dzieje z maxem, ale jak renderuje to podczas building light cache max wyłącza sie, moze za slaby komp? ustawienia rendera mam takie same jak w linku powyzej.
cichysit Napisano 6 Maj 2008 Autor Napisano 6 Maj 2008 po dosc dlugiej przerwie zwiazanej z niewydoilnoscia mojego kompa, wrocilem do renderowania, troche poprawilem oswietenie i inne rzeczy, z ta kanapa jest tak, ze miala wyjsc skora, a wyszlo co wyszlo, szczerze powiedziawszy ten material nie jest taki zly, tylko jesli sie zmniejszy reflex, wlasnie ma ktos pod reka tutorial wlasnie skory, kiedys widzialem taki i teraz nie moge znalezc; napiszcie co trzeba poprawic, z gory dzieki; a oto moje wypociny, moze nie jest rewelacyjnie, ale lepiej niz poprednio:)
JW_2305 Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 Lepiej niz bylo, ale czemu ogolnie sciana odrywa sie od podloza? I to drewno na refce jest wisniowe czy cos w ten desen i ogolnie wiecej tych kolorow na refce
Sargoth Napisano 7 Maj 2008 Napisano 7 Maj 2008 IESy wygladaja o wiele lepiej niz poprzednio. Kanapa niestety wyglada jak "bezpieczna dla dzieci (zaokraglenia) platikowa zabawka sporych rozmiarow". Tutek na temat skory rowniez z Evermotion: http://www.evermotion.org/index.php?unfold_exclusive=92&unfold=exclusive
cichysit Napisano 7 Maj 2008 Autor Napisano 7 Maj 2008 dzieki za link,, wlasnie o ten tutek mi chodzilo:)
TheCapo Napisano 7 Maj 2008 Napisano 7 Maj 2008 Aż tak bardzo się nie znam ale przy tych szafkach na górze nie za bardzo szyby odbijają?
JW_2305 Napisano 7 Maj 2008 Napisano 7 Maj 2008 ja sie na wizkach nie znam, ale mi oprocz tej sciany podoba sie, fajny dywanik;p
Rekomendowane odpowiedzi