Skubaniec Napisano 6 Kwiecień 2008 Share Napisano 6 Kwiecień 2008 Witam, Niestety zmuszony bylem przeniesc sie z XP na Viste i po instalacji 3ds max 9 i vray 1.5 pojawilo sie kilka problemow. Jakies takie glupawe problemy rozwiazaly 2 service packi ze strony producenta. Przez jakis czas dzialalo wszystko ok, ale nagle (?) moj main toolbar zaczal wygladac tak jak na zdjeciu ponizej: . Poza tym mam problem z tym, ze nie moge wlaczac podgladu tekstur na modelu.. bo przy niektorych teksturach, 3ds max mi sie po prostu zawiesza :/. pozdrawiam i dziekuje za jakakolwiek pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BiX Napisano 6 Kwiecień 2008 Share Napisano 6 Kwiecień 2008 Jeśli chodzi o inteface to może: customize/load custom ui scheme I wybierz DefaultUI.ui ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3dwisdom Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Sprobuj sterowniki do karty graficznej, kiedys sam mialem podobny problem tyle ze w xp.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palmer Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 ja mam xp ale podobny problem z podgladem niektorych tekstur Gdy tylko wlacze podglad wywala mi max'a ... hmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrixus17 Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 a co zrobić jak ten toolbar w ogóle zniknie?? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polon Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 moze ctrl+x ,moze o to chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 A na jakim sterowniku graficznym to działa? Kiedyś (no bardzo kiedyś bo jeszcze na v4:) ) miałem podobne problemy z menu i to była wina Direct3d, zmiana na OpenGl rozwiązała problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skubaniec Napisano 12 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2008 No wlasnie.. sam pokombinowalem i jak zmienilem na opengl to wszystko bardzo dobrze dziala.. A z tym paskiem, to przywrocenie domyslych ustawien pomaga, z tym, ze co i rusz mi sie to zmienia i to troszke wkurzajace jest.. Nie mam pojecia czemu sie tak dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 12 Kwiecień 2008 Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Witam, Twój wątek został źle nazwany. Proszę o zapoznanie się z regulaminem forum dot. nazewnictwa wątków oraz naniesienie poprawek. W przypadku braku reakcji wątek zostanie usunięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scirocco Napisano 14 Kwiecień 2008 Share Napisano 14 Kwiecień 2008 dobrze Ci radze - wywal viste. 2 dni temu byłem zwolennikiem tego sys. az w nocy zaczeły w cadzie 3d wyskakiwac mi rozne bzdury - zainstalowałem xp i chodzi o wiele lepiej. to z toolbarem w maxie tez miałem, musiałem resetowac ui za kazdym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi