Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Niestety zmuszony bylem przeniesc sie z XP na Viste i po instalacji 3ds max 9 i vray 1.5 pojawilo sie kilka problemow. Jakies takie glupawe problemy rozwiazaly 2 service packi ze strony producenta. Przez jakis czas dzialalo wszystko ok, ale nagle (?) moj main toolbar zaczal wygladac tak jak na zdjeciu ponizej:

c3d7732177e46e0cm.jpg.

Poza tym mam problem z tym, ze nie moge wlaczac podgladu tekstur na modelu.. bo przy niektorych teksturach, 3ds max mi sie po prostu zawiesza :/.

pozdrawiam i dziekuje za jakakolwiek pomoc.

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jeśli chodzi o inteface to może:

customize/load custom ui scheme

I wybierz DefaultUI.ui

;)

Napisano

Sprobuj sterowniki do karty graficznej, kiedys sam mialem podobny problem tyle ze w xp..

Napisano

ja mam xp ale podobny problem z podgladem niektorych tekstur

Gdy tylko wlacze podglad wywala mi max'a ...

hmmm

Napisano

A na jakim sterowniku graficznym to działa? Kiedyś (no bardzo kiedyś bo jeszcze na v4:) ) miałem podobne problemy z menu i to była wina Direct3d, zmiana na OpenGl rozwiązała problem.

Napisano
  • Autor

No wlasnie.. sam pokombinowalem i jak zmienilem na opengl to wszystko bardzo dobrze dziala.. A z tym paskiem, to przywrocenie domyslych ustawien pomaga, z tym, ze co i rusz mi sie to zmienia i to troszke wkurzajace jest.. Nie mam pojecia czemu sie tak dzieje.

Napisano

Witam,

Twój wątek został źle nazwany. Proszę o zapoznanie się z regulaminem forum dot. nazewnictwa wątków oraz naniesienie poprawek. W przypadku braku reakcji wątek zostanie usunięty.

Napisano

dobrze Ci radze - wywal viste. 2 dni temu byłem zwolennikiem tego sys. az w nocy zaczeły w cadzie 3d wyskakiwac mi rozne bzdury - zainstalowałem xp i chodzi o wiele lepiej. to z toolbarem w maxie tez miałem, musiałem resetowac ui za kazdym razem.