Napisano 6 Kwiecień 200817 l Witam, Niestety zmuszony bylem przeniesc sie z XP na Viste i po instalacji 3ds max 9 i vray 1.5 pojawilo sie kilka problemow. Jakies takie glupawe problemy rozwiazaly 2 service packi ze strony producenta. Przez jakis czas dzialalo wszystko ok, ale nagle (?) moj main toolbar zaczal wygladac tak jak na zdjeciu ponizej: . Poza tym mam problem z tym, ze nie moge wlaczac podgladu tekstur na modelu.. bo przy niektorych teksturach, 3ds max mi sie po prostu zawiesza :/. pozdrawiam i dziekuje za jakakolwiek pomoc.
Napisano 6 Kwiecień 200817 l Jeśli chodzi o inteface to może: customize/load custom ui scheme I wybierz DefaultUI.ui ;)
Napisano 8 Kwiecień 200817 l Sprobuj sterowniki do karty graficznej, kiedys sam mialem podobny problem tyle ze w xp..
Napisano 8 Kwiecień 200817 l ja mam xp ale podobny problem z podgladem niektorych tekstur Gdy tylko wlacze podglad wywala mi max'a ... hmmm
Napisano 8 Kwiecień 200817 l A na jakim sterowniku graficznym to działa? Kiedyś (no bardzo kiedyś bo jeszcze na v4:) ) miałem podobne problemy z menu i to była wina Direct3d, zmiana na OpenGl rozwiązała problem.
Napisano 12 Kwiecień 200817 l Autor No wlasnie.. sam pokombinowalem i jak zmienilem na opengl to wszystko bardzo dobrze dziala.. A z tym paskiem, to przywrocenie domyslych ustawien pomaga, z tym, ze co i rusz mi sie to zmienia i to troszke wkurzajace jest.. Nie mam pojecia czemu sie tak dzieje.
Napisano 12 Kwiecień 200817 l Witam, Twój wątek został źle nazwany. Proszę o zapoznanie się z regulaminem forum dot. nazewnictwa wątków oraz naniesienie poprawek. W przypadku braku reakcji wątek zostanie usunięty.
Napisano 14 Kwiecień 200817 l dobrze Ci radze - wywal viste. 2 dni temu byłem zwolennikiem tego sys. az w nocy zaczeły w cadzie 3d wyskakiwac mi rozne bzdury - zainstalowałem xp i chodzi o wiele lepiej. to z toolbarem w maxie tez miałem, musiałem resetowac ui za kazdym razem.