pixar Napisano 12 Kwiecień 2008 Napisano 12 Kwiecień 2008 Witam. Chciałbym zaprezentować mój pierwszy model oteksturowany (jestem w fazie amatorszczyzny z mapowania i pracy w photoshopie:) więc efekt jest jaki jest. Proszę o komentarze i jakieś podpowiedzi :P Model składa się z 416tri diff+specular
Bruneq Napisano 12 Kwiecień 2008 Napisano 12 Kwiecień 2008 cooo tooo, jakis konkurs drwali?! Zaraz po audi TT są toporki LP!:D a toporek nawet fajny...wiekszych uwag brak
floo Napisano 12 Kwiecień 2008 Napisano 12 Kwiecień 2008 toporek jest git... można by się czepiać materiału na uchwycie, który mógłby być lekko zgięty... ;)
Levus Napisano 12 Kwiecień 2008 Napisano 12 Kwiecień 2008 Trzeba było minibitwę zrobić:p Jest trochę bamboli, ale siekierka daje radę. Drewienko spoczko, tak samo metal na cześci siecznej, choć ma niedociągniecia (chodzi mi o jednolitość). Nie podoba mi się specular na kantach, szczegolne na tym sześcianie łączącym ostrze z trzonkiem, przesadzony i jednolity plama, a powinien być raczej taki "porysowany" trochę. Szmatka na rękojeści do wymiany, wygląda jakbyś ligniną obłożył. Wycho skala szmaty, jest za duża ta faktura materiału, przez co wygląda nierealistycznie i się rozmywa.
Scottero Napisano 12 Kwiecień 2008 Napisano 12 Kwiecień 2008 Calkowicie zgadzam sie z Lewusem, od siebie dodalbym ze spec jest za bardzo przesadzony, siekierka IMO za bardzo sie swieci, metal jest nawet, nawet tylko za bardzo szary i monotonny, malo tego na niektorych ujeciach ostrze wyglada jak z kamienia ;) Ale powodzenia i jak na pierwsza teksturke niezle;) samsie mecze z txt. Pozdro
pixar Napisano 16 Kwiecień 2008 Autor Napisano 16 Kwiecień 2008 Dzięki za rady. Troszkę poprawiłem ale na tyle tylko ile umiem jak już wspominałem dopiero wstępuje na ścieżkę teksturowania więc wszystkie zasady operowania Specularami i Normalkami zaczynam lekko pojmować, jak to mówią człowiek uczy się na błędach:P. Ostatnio na forum wszyscy się zbroją więc i ja się lekko zabezpieczam modelując Tarcze (+2 do Obrony:P ) Texturki mają rozdziałke 512x512
Rekomendowane odpowiedzi