Napisano 26 Styczeń 200421 l Mam animacje dlugosci 650 kadrow, jezeli bede ja renderowac cala naraz to zajmie mi okolu 80 godzin, jak zrenderowac te animacje czesciowo??? Probowalem renderowac pierwszych 100 kadrow, a pozniej z 101 do np 200 i pozniej sklejac filmiki jakimkolwiek programem ale cos nie wychodzi wszystko gladko, widac przezkok w tym momencie miedzy pierwsza a druga czescia :( :( Moze macie jakies rady???
Napisano 26 Styczeń 200421 l Teoretycznie problemów nie powinno być, ale różnie to bywa szczególnie przy niektórych kodekach. Najlepiej renderuj do plików graficznych (TIFF, TGA) i na koniec te pliki zmontuj w animację. i tak wcześniej czy później sam byś doszedł do tego, że nie warto renderować bezpośrednio do avi....
Napisano 26 Styczeń 200421 l E tam Aleksander, kombinujesz. Wchodzisz do VideoPosta, wczytujesz bitmapy z zaznaczoną opcją sequence i zapisujesz do avi. Nie ma problemów z filtracją ani pisaniem plików. Można nawet robić proste efekty, przenikania scen itp.
Napisano 27 Styczeń 200421 l to nie są \"kadry\" tylko \"klatki\", spora roznica jest :) zawsze zapisuj w pojedynczych plikach - obowiazkowo!!!
Napisano 30 Styczeń 200421 l Autor Wielkie dzieki!!! Nie moge zrozumiec jak sam sie do tego nie domyslalem sie :( :D
Napisano 30 Styczeń 200421 l temat topicu \"zainspirowal mnie\" do zadania pytania w dosowym 3ds byla taka funkcja, a w maxie jej nie widze - chodzi o \"render region\" - czy jest jakas mozliwosc wyrenderowania tylko interesujacego nas kawalka sceny?
Napisano 30 Styczeń 200421 l nie jestem do końca pewien, czy o to Ci chodzi, gdyż ta opcja zbytnio ukryta to nie jest, ale... :
Napisano 31 Styczeń 200421 l o rety !!! ale ze mnie @#$$^%^ !!! tak to jest jak sie uzywa skrotow klawiaturowych zamiast popatrzec na monitor. zawsze szukalem tego w oknie z opcji renderingu. heh pod latarnia jest zawsze najciemniej. dzieki!!!