Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To miał być taki szklany modelik samolotu, nie jakaś wierna kopia, tylko taki modelik do postawienia na biurku czy gdzieś tam.

Więc znowu proszę o wyrozumiałość wszystkich szczególnie mojego guru artystycznego :D

samolocik1.jpg

• Odpowiedzi 25
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

a dla mnie wogole nie sprawia wrazenia prawdziwego/realistycznego i mam mieszane uczucia bo ta mapa szkla nie prezentuje sie wg mnie najlepiej na samolocie, ciezko go ogarnac wzrokiem jesli mozna to tak nazwac :) ale keep workin

Napisano

Jeżeli to jest szklene to to podwozie jest zbyt kruche. Połamałoby się. A sama scenka:/ No nie wiem. Pokaż siatke bo modelu teraz prawie nie widać

Napisano

cięzko sie wypowiadac na temat takich prac.. toc one nic nie prezentują.. mozna sie czepiac conajwyzej materialów (nie bede powtazal postow powyzej) mozna sie czepiac parametrow renderingu, ale tak na prawde to tam nic nie ma. ot taki tam tescik kaustyki (zgadłem?)

Napisano

Jak dla mnie to modelik wyglada na dobry, gorzej z reszta. Podloze by sie jakies ciekawe przydalo no i ja bym kadr zmienil. Ale ogolnie nie jest zle, choc jak napisane wyzej, takie prace ciezko sie ocenia.

Napisano

samolocik1_1.jpg

poprawione podwozie (przynajmniej troche wieksze kółeczka :) )

Pablo: renderowało sie na: Pentium4 1500@1650mhz 256 mb ram, gf4mx440@quadro

czas: 43 min 1 sek :)

wiggles & Damian: to jest szkło \'made in Taiwan\'

Damian : 1. Na początku chciałem przetestowac brazila + kaustyka, ale mi nie wyszło, więc zrobiłem takie coś w vray\'u.

2. oto siateczka:

samolocik1_1_wire.jpg

Mateusz: 1. znowu kompozycja :( ja musze jakiś kurs przerobić na ten temat :)

2. tu nie chodzi o podłoze tylko o to cos co miało byc szklane

Gość User190
Napisano

Hmm.. fajne, ale... co do tych kółeczek - nie wiem czy byłoby mozliwe wydmuchanie takiego modelu.. :/

Napisano

co do kompozycji to nie mam żadnego pomysłu, znalazłem 2 strony o kompozycji i kadrowaniu i już sie biore za czytanie a co do tej pracki to moglibyście mi podpowiedzieć co powinienem zrobić tą kompozycją ?? :) [pomocy]

Napisano

Gdybym sam miał zakomponować taki samolocik, obnizylbym kamerke, dal bardziej z przodu modelu. z twojej pracki moge zaproponować coś takiego:

(myślę że tak jest troszke lepiej, ale kto to wie?)

Napisano

Kurcze, dalej jest źle, myślę że trzeba zmienic ustawienie kamerki, bardziej dynamiczne, zadziorne... samo kadrowanie nic nieda... zaproponoj coś...

Pozdrawiam

Napisano

bardzo mi sie podoba, ale nieczytelnie to wychodzi...

to jest chyba najlepszy kadr... może by tak zrobic to szklo lekko przydymione, mniej przezroczyste... sam niewiem...

Powiem tylko ze ostatni obrazek Bardzo mi sie podoba...

pozwole sobie go dać na tapetke ;)

Pozdrawiam!

Napisano

no ja tez kozystalem z tutoriala tego mysliwca (chyba, ze to ty go napisales) i zrobilem tez z niego taki szklany modelik, ale ty widze sie o kolka poklosiles :) ladnie to wyglada, moj stal na takim jakby trofeum z plakietka zlota, ze niby nagroda, hehe, ale ogolnie moje wyszlo gownianie i poszlo w niepamiec... podoba mi sie, przyjemna praca i taka prosta w wykonaniu, przyznaj sie ile robiles? :) pozdrawiam...

Napisano

Ostatnie ujęcia nie czytelne. Ładny kaustyk. Scenka dobra na ćwiczenie, ale jak na galerię to trochę mało. Szkoda, bo mogło, by być coś z tego być.

Pierwszy render, poza kiepskim kadrowaniem, całkiem ładny.

Proszę nie robić z galerii WIP`a.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności