Dead Napisano 26 Styczeń 2004 Share Napisano 26 Styczeń 2004 To miał być taki szklany modelik samolotu, nie jakaś wierna kopia, tylko taki modelik do postawienia na biurku czy gdzieś tam. Więc znowu proszę o wyrozumiałość wszystkich szczególnie mojego guru artystycznego :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 26 Styczeń 2004 Share Napisano 26 Styczeń 2004 Ładne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter32 Napisano 26 Styczeń 2004 Share Napisano 26 Styczeń 2004 Stwarza wrażenie prawdziwego :) Piękna praca podoba mi się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 26 Styczeń 2004 Share Napisano 26 Styczeń 2004 a dla mnie wogole nie sprawia wrazenia prawdziwego/realistycznego i mam mieszane uczucia bo ta mapa szkla nie prezentuje sie wg mnie najlepiej na samolocie, ciezko go ogarnac wzrokiem jesli mozna to tak nazwac :) ale keep workin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 26 Styczeń 2004 Share Napisano 26 Styczeń 2004 Ile sie renderowalo i na jakim sprzecie? pzodr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 26 Styczeń 2004 Share Napisano 26 Styczeń 2004 Jeżeli to jest szklene to to podwozie jest zbyt kruche. Połamałoby się. A sama scenka:/ No nie wiem. Pokaż siatke bo modelu teraz prawie nie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 26 Styczeń 2004 Share Napisano 26 Styczeń 2004 cięzko sie wypowiadac na temat takich prac.. toc one nic nie prezentują.. mozna sie czepiac conajwyzej materialów (nie bede powtazal postow powyzej) mozna sie czepiac parametrow renderingu, ale tak na prawde to tam nic nie ma. ot taki tam tescik kaustyki (zgadłem?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 26 Styczeń 2004 Share Napisano 26 Styczeń 2004 Praca robi dobre wrażenie (przynajmniej na mnie) Kompozycja zepsuta, podloze mogloby byc ciekawsze... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quasimodo Napisano 26 Styczeń 2004 Share Napisano 26 Styczeń 2004 Jak dla mnie to modelik wyglada na dobry, gorzej z reszta. Podloze by sie jakies ciekawe przydalo no i ja bym kadr zmienil. Ale ogolnie nie jest zle, choc jak napisane wyzej, takie prace ciezko sie ocenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dead Napisano 26 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2004 poprawione podwozie (przynajmniej troche wieksze kółeczka :) ) Pablo: renderowało sie na: Pentium4 1500@1650mhz 256 mb ram, gf4mx440@quadro czas: 43 min 1 sek :) wiggles & Damian: to jest szkło \'made in Taiwan\' Damian : 1. Na początku chciałem przetestowac brazila + kaustyka, ale mi nie wyszło, więc zrobiłem takie coś w vray\'u. 2. oto siateczka: Mateusz: 1. znowu kompozycja :( ja musze jakiś kurs przerobić na ten temat :) 2. tu nie chodzi o podłoze tylko o to cos co miało byc szklane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 27 Styczeń 2004 Share Napisano 27 Styczeń 2004 Dead: 1. no to powodzenia 2. tak, ale lepsze podloze mogloby bardziej podkreslic szkło, nadac lepszego klimatu... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 27 Styczeń 2004 Share Napisano 27 Styczeń 2004 Hmm.. fajne, ale... co do tych kółeczek - nie wiem czy byłoby mozliwe wydmuchanie takiego modelu.. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dead Napisano 27 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2004 jak już pisałem to jest szkło \'made in Taiwan\' a oni tam wszystko zrobią :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 27 Styczeń 2004 Share Napisano 27 Styczeń 2004 fajny pomysl taki ... dziwny :) ale wzasadzie jakos to do mnie nie przemawia choc render calkiem dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dead Napisano 27 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2004 co do kompozycji to nie mam żadnego pomysłu, znalazłem 2 strony o kompozycji i kadrowaniu i już sie biore za czytanie a co do tej pracki to moglibyście mi podpowiedzieć co powinienem zrobić tą kompozycją ?? :) [pomocy] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 27 Styczeń 2004 Share Napisano 27 Styczeń 2004 Gdybym sam miał zakomponować taki samolocik, obnizylbym kamerke, dal bardziej z przodu modelu. z twojej pracki moge zaproponować coś takiego: (myślę że tak jest troszke lepiej, ale kto to wie?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 27 Styczeń 2004 Share Napisano 27 Styczeń 2004 Kurcze, dalej jest źle, myślę że trzeba zmienic ustawienie kamerki, bardziej dynamiczne, zadziorne... samo kadrowanie nic nieda... zaproponoj coś... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dead Napisano 27 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2004 może takie coś: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 27 Styczeń 2004 Share Napisano 27 Styczeń 2004 no ładnie... troszke nieczytelnie to wyszło, ale tak sobie wyobrażałem to ujęcie... może jednak troszke bardziej z boku... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dead Napisano 28 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2004 jakoś te ujęcia wychodzą nieczytelne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 28 Styczeń 2004 Share Napisano 28 Styczeń 2004 bardzo mi sie podoba, ale nieczytelnie to wychodzi... to jest chyba najlepszy kadr... może by tak zrobic to szklo lekko przydymione, mniej przezroczyste... sam niewiem... Powiem tylko ze ostatni obrazek Bardzo mi sie podoba... pozwole sobie go dać na tapetke ;) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quasimodo Napisano 28 Styczeń 2004 Share Napisano 28 Styczeń 2004 No faktycznie, ostatnie ujecie super ale jakos to strasznie nieczytelne :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skow Napisano 13 Marzec 2004 Share Napisano 13 Marzec 2004 no ja tez kozystalem z tutoriala tego mysliwca (chyba, ze to ty go napisales) i zrobilem tez z niego taki szklany modelik, ale ty widze sie o kolka poklosiles :) ladnie to wyglada, moj stal na takim jakby trofeum z plakietka zlota, ze niby nagroda, hehe, ale ogolnie moje wyszlo gownianie i poszlo w niepamiec... podoba mi sie, przyjemna praca i taka prosta w wykonaniu, przyznaj sie ile robiles? :) pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 13 Marzec 2004 Share Napisano 13 Marzec 2004 Ostatnie ujęcia nie czytelne. Ładny kaustyk. Scenka dobra na ćwiczenie, ale jak na galerię to trochę mało. Szkoda, bo mogło, by być coś z tego być. Pierwszy render, poza kiepskim kadrowaniem, całkiem ładny. Proszę nie robić z galerii WIP`a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dead Napisano 13 Marzec 2004 Autor Share Napisano 13 Marzec 2004 ok 10 min :D tylko z kaustyka sie nameczyłem pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zombo master Napisano 16 Marzec 2004 Share Napisano 16 Marzec 2004 zapodaj jakieś fajne otoczenie chociażby cś takiego jak przy wielce znanych KIwACZKACH :D pracka średnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi