Napisano 24 Kwiecień 200816 l Witam. Przedstawiam owoc około dwóch tygodni prac. Pierwszy czołg Crusader zajął mi 2 dni niestety nie miałem szczęścia do referencji i nie wygląda tak jak oryginał (koła). Drugi to FT7 chciałem zrobić wersję gazową :D ale nie było referencji. Ze strony rosyjskiej dorwałem coś takiego http://armor.kiev.ua/Tanks/WWI/ft17/ft17_1x35.gif Dobre plany ogniwa od gąsienic miały na końcu minimalne przesunięcie (łączenie koniec-początek) Ostatni Chin-he ma więcej szczęścia. Robie go od początku tygodnia , ma ok 1550 tri (jeszcze nie zrobiłem gąsienic) siateczka jest już rozłożona 2x 1024. Jutro zapewne podciągnę go lakierem.
Napisano 24 Kwiecień 200816 l Modele nie sa zle. Te zawiasy na ostatnim czolgu zabieraja duzo poly, a ledwo je widac (proponuje zrobic je na normalach). Popracoj nad prezentacja modelu, bo teraz jest fatalnie. Ledwo widac te czolgi. Moze jakis 3-light i inny kolor tla? Tekstura na pierwszym modelu probna?
Napisano 24 Kwiecień 200816 l Tekstura na pierwszym modelu probna? mam nadzieję ;) bo w przeciwnym wypadku to można ja zmniejszyć do 64x64 i nie będzie widać różnicy :) podoba mi się FT17 ile ma tris? choć z tego co widzę to dużo :)
Napisano 24 Kwiecień 200816 l Autor To nie tekstura tylko materiał. Teksturę robie tylko na Chi-he , rozkładanie trochę zajmuje. FT 17 1100 tri ; z gąsienicami 3300
Napisano 18 Maj 200816 l MOdele niezle, choc tak koledzy mowili wyzej, w niektorych miejscach zzera za duzo poly... siateczka tak sobie zoptymalizowana, ale ogolnie bardzo daja rade ;) Pozdro :) --- No i dopadli nawet nasze max3d.pl... boty.. hr.