Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dwutygodniowa sesja w związku z długim weekendem i wyjazdami itd itp.

Za Wikipedia:

Łowca androidów (tytuł oryginalny Blade Runner) – amerykański film z 1982 roku w reżyserii Ridleya Scotta, uznawany za klasyczny przykład kina science fiction oraz nurtu neo-noir.

Zapraszam do tworzenia prac inspirowanych tym fantastycznym filmem, postacie, lokalizacje, pojazdy, miasta przyszłości, pozaziemskie kolonie - wszystko co wam przyjdzie do głowy. W ramach inspiracji:

http://www.imdb.com/title/tt0083658/

http://bladerunnerthemovie.warnerbros.com/

Regulamin:

* Czas malowania: 1,5 h

* Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna

* Prace umieszczamy w tym wątku

* Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w

postaci linku

* Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać

głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem,

jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona.

* czas sondy 3 dni

Nagrody:

* Wybór kolejnego tematu;

* Rekomendacja na stronie głównej serwisu;

* Umieszczenie pracy w galerii.

ZAKOŃCZENIE 35 SESJI: 10.05.2008 godz. 23:59.

SONDA: od 11.05 do 13.05.2008 (3 dni)

• Odpowiedzi 41
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

lordbiernac - bardzo dobre to to ;)

a ja śmiem jedynie podziekowac za świetny temat ( i w dodatku 2u - tygodniowy ) i obiecuje, ze cos wstawie- pozdro!

Napisano

lordbiernac: Swietnie otworzyles watek. Super wprowadzenie w klimat. Dobrze nastraja, zeby cos do tego swiata dorzucic.

Tortur: Mi troche bardziej Paul Newman'a przypomina, ale to raczej nie zarzut.. Swietne kolorki i ogolnie klasa. Tylko pamietaj o regulaminowych 900px szerokosci.

Napisano

na Torturowej pracy jest jak sądzę Rutger Hauer czyli Roy Batty. najciekawsza moim zdaniem postać w tym filmie, choć obdarzona tak krótkim żywotem to pełna wspomnień. Prace Tortura znakomite.

pzdr.

ps. W związku z tym iż jest to mój pierwszy post; Witam.

Napisano

Wlasnie przeczytalem ze mozna malowac 1,5h. fajnie bo to malowalem dopiero 50min. wiec pewnie jeszcze troche to pomecze. super temat. i swietne prace. powodzenia wszystkim.

blade2.jpg

Napisano

ech, za mocno podnosicie poziom :P

postanowiłem przetestować pędzelek który ktoś proponował w jakimś temacie (nie pamiętam którym). Szczerze mówiąc myślałem że przejście z okrąglaka na trójkątny nie będzie dużą różnicą, ale... kurcze! Ogromna różnica, jest znacznie lepszy! :)

017eu0.jpg

Napisano

co Wy na to żeby nagrywać jakaś camtasia te speedy żeby każdy sobie mogl obadac jak to zostalo namalowane i dorzucać do postow ? napewno zwiększy to oglądalność i urozmaici watek :)

Napisano

Całkiem niedawno założyłem taki wątek, zamieściłem parę filmików, ze strony innych użytkowników nie było żadnej reakcji - ani jednego wrzuconego filmiku przez kogokolwiek innego, nie mówiąc o ani jednym poście ;)

Wniosek - nie, nie zwiekszy oglądalności :P

Napisano

ja to bardzo chetnie bym nagral (bo odwiedzilem ten watek), ale instalnalem camtasie i kurna cs3 + plik 1200x800px (72dpi) i mi komp czkawke lapie, takze sorry ;)

Napisano

Selfu, nie musisz całego ekranu nagrywać (ja zawsze nagrywam tylko kawałek, specjalnie jeszcze pomniejszam okno żeby mniej pikseli program musiał nagrywać), poza tym możesz ustawić 5fpsów albo nawet i mniej - w końcu ten filmik będzie przyspieszony, prawda? :)

Napisano

drugi.jpg

niecale 50 minut- zrobilem ten "making of" i niedlugo go wstawie na youtube i podam linka ;]

noiprox - prosze Cie, kto tu mowi o pelnym ekranie :D wczesniej tez nagrywalem tylko rejon w ktorym malowalem i tez sie ostro czkało jak zarzucilem troche wiekszy pedzel.. trza sprzet zmienic :)

___________________________________________ (edit)

___________________________________________ (edit)

Napisano

Mialem jechac na majowke ale pogoda nie dopisala wiec zostalem w domu i postanowilem nabazgrac cos takiego:

(pierwsze podejscie - nieudane, zle proporcje)

decktryje4.th.jpg

(zaczalem wiec od nowa i po 2 h z hakiem powstalo cos takiego)

deckardfinisheddx8.th.jpg

Zdaje sobie sprawe, ze przekroczylem regulaminowy czas wiec zabieram sie za postac Gaffa z jednorozcem...

Pozdrawiam fanow Blade Runnera :)

-Edit-

Wersja mniej skompresowana i z lepiej wyrenderowana szyja:

deckardfinished2rk5.th.jpg

Napisano

witam panowie, szkoda tak wdzięcznego tematu na speeda. Poniewaz jak mniemam z braku czasu każda praca jest przemalowanym zdjęciem( bardzo fajne malunki). Szkoda bo omen mówił o inspiracjach ,poszukiwaniu dalszej opowieści , planów. Jeśli sie mylę proszę o poprawienie moich spostrzeżeń. Pozdrawiam

Napisano

Dobrze myslisz Thx tylko mi sie jakos glupio odzywac ze nie o malowanie kadrow chodzilo.

Zreszta nie mnie oceniac prace a wszechwladnej sondzie :P

Napisano
no to ja sie musze obronic, ze moja nie jest przemalowanym zdjeciem :) co prawda nic nadzwyczajnego nie wymyslilem, ale chodzilo mi tylko o klimat:)

pozdro panowie

kurcze fakt, jesteś jedyny, no i jak dla mnie fajnie rozumiesz obraz Łowcy Androidów, prespektywa, pustka ,wyludnienie upadajaca technologia. szacunn

A ta fota to mój klasyk,

mv5bmjazmzg0mzkzmv5bml5xc9.jpg

Napisano

Ha i bardzo dobrze, ze nie dodałam swojej speedowej malowanki ze screenu... Teraz bym umierała ze wstydu. Warto mieć instynkt samozachowawczy...

Napisano
Ha i bardzo dobrze, ze nie dodałam swojej speedowej malowanki ze screenu... Teraz bym umierała ze wstydu. Warto mieć instynkt samozachowawczy...

chyba go nie posiadam :P bo odkad dodalem pracke pale sie ze wstydu

Napisano

aGi- a po co umierac ze wstydu? Niech sie wstydzi ten, co nic nie robi w ogole ;)

ja mam obydwie pracki z refek i jakos nie jest mi wstyd za to ;]

Napisano

no... dawno mnie nie bylo i daaaaawno nic nie robilem wiec postanowilem machnac cos na ten przyjemny temat ]:).

ROY THE REPLICANT

bladejpgzk8.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności