Napisano 4 Luty 200421 l Świetny modeling! Nie mam się do czego przyczepić. Czekam z niecierpliwością na finał.
Napisano 4 Luty 200421 l a ja mam jedno pytanie... czy dasz jeszcze jakąś uszczelkę na górze owiewki ?? chodzi mi o miejsce łączenia owiewki z dachem, bo pamiętam, że w Hondzie było to bardzo upierdliwe miejsce i m.in. z jego powodu zmieniałem ciągle zdanie na temat tego, czy zrobić cabrio czy z dachem :D a u ciebie widzę, że jest to wymodelowane trochę \"na szybko\" :) więcej bugów nie widzę... i pewnie już nie znajdę :D trzymaj się [piwo]
Napisano 4 Luty 200421 l Autor wiem o co ci chodzi z ta usczelka ona powinna owijac sie do okola calej ramy szyby wlasnie sie zastanawiam czy to zrobic?? hym pomysle :)
Napisano 4 Luty 200421 l Autor Namyslilem sie i zrobilem uszczelke o ktorej mowi loozack i odrazu zrobilem szybke na pałąku przeciw kapotarzowym (tak to sie chyba nazywa).
Napisano 4 Luty 200421 l No modeling super tylko sie do kierownicy moge przyczepic. Czemu jest tak powykrzywiana jakas???? I jeszcze jedno. Jak masz prawa krawedz swiatla przedniego i ja przecina linia zderzaka to czy tam powinna byc tak widoczna roznica szerokosci tego???? Widac to dobrze na ostatnim renderze na ktorym jest ujecie z przodu. Mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi:] Pozdro[piwo]
Napisano 5 Luty 200421 l Autor Co do kierownicy to ona jest jakos taka w orginale (ja tego nie wymyslilem :) ), a jesli chodzi o lampe to dookloa jest taka ramka niklowana jesli mozna to tak nazwac (jesli oto chodzi). A teraz przyszedl czas na pierwsze materialy tak dla sprawdzenia czy wszystko jest wporzo. Tak mysle czy lampy nie zrobic w nurbsach jak mi sie uda dopasowac to tak zrobie i powinno byc duzo lepiej bo poly to jakos cziwnie wygladaja :) Pierwszy render z mat i hdr.
Napisano 5 Luty 200421 l Model, tak jak już wszyscy zgodnie stwierdzili jest bardzo dobry. Gorzej z materiałami. Na razie wyglądają sztucznie i mało ciekawie. Szczególnie materiał lamp oraz wnętrza. ps. Nie podoba mi się kolor lakieru. Ja bym go widział w srebrnym kolorze.
Napisano 5 Luty 200421 l podlanczam się do reszty, ponaddto te światła mi coś nie wygladają realistycznie.
Napisano 6 Luty 200421 l Hehehe. Jestem za srebrnym. Albo ciemnym niebieskim. Może granat. Czerwony to do Ferrari.:)
Napisano 6 Luty 200421 l Autor A ja sie nie bede wypowiadac jaki bedzie bo niewiem , obojetnie byle byl ladny, wmiare realistyczny i ladnie oswietlony a z tym mialem zawsze problemy, ale dzieki za propozycje :) .
Napisano 16 Luty 200421 l Autor Pierwsza proba wklepania boxsterka w zdjacie :) To dopiero poczatek i moje pierwsze w zyciu podejscie do czegos takiego. jeszcze nie otexturowany we wnętrzu i tak samo swiatla ale przyjdzie na to czas :) :D. kiedyś....
Napisano 16 Luty 200421 l Autor wiem ze jest za jasny bo go spotem przeswietlilem niechcacy, zapomnielem dodac zanikanie swietla, a cien bedzie raczej area ale to pozniej
Napisano 16 Luty 200421 l beeper wydaje mi sie ze jak ktos ma taki kolor samochodu/motocykla (np. ja) to nie zastanawia sie czy wolno jest mu w wjechac gdzies gdzie ten kolor nie pasuje - dla mnie jest ok
Napisano 16 Luty 200421 l Lopss chodzilo mi o to ze lakier o takim kolorze nie wyglada tak strasznie jaskrawo w niezamocnym swietle.
Napisano 16 Luty 200421 l na razie wyglada ok, perspektywa etc. kolory pozwole sobie ocenic pozniej BTW swietny model pozdrawiam