Orangegraphics Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 wymodelowane juz dawno temu, teraz dorenderowane Dodaje też tak w ramach ciekawostki pierwszą próbą z oświetleniem hdri, w tle zdjęcie mojego garażu:D na dniach postaram sie dorzucić prawdziwy render z otoczeniem http://www.orangegraphics.neostrada.pl/ch/g1ps_pt.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 Nie jestem specjalistą od samochodów, ale coś sie nie zgadza przy słupku gdzie schodzą się karoseria, maska i drzwi ;) poza tym nie specjalnie pasuje mi materiał opon wyglądają jak z plastiku jak by były czarne z białymi napisami dodały by mu Agresywności. Przydało by sie zrobi coś z tym pomarańczowym materiałem kierunkowskazu nadac mu lekkiej przezroczystości i jakąś fajną fakturę ;) Ogólnie dla mnie Bomba w szczególności przednie światła ;) ... tez bym chciał tak umiec modelowac ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 Chyba nie ma resorów jeżeli miedzy nadkolem a kałami jest 0,5cm prześwitu:) Jest trochę błędów w modelu (niegodności). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco-Fun Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 przy słupku tak to powinno wyglądać. trochę Ci off-road wyszedł, są "niezgodności" w modelu proporcje nie pasuje w przodzie troche Ci sie siatka marszczy przy migaczu a tylnego wogole nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW_2305 Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 Swiatelka to post w ps czy w maxie tak ladnie swieca? Ciekawostka brzydka, a w studiu oprocz paru wymienionych tu bledow ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 sidewalle źle odwrócone. ale tak poza tym to przyjemnie nawet :) i maska troszkę taka jakby przejrana się wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimmi Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 Maska i dach są zbyt zjarane tak jak zauważył trosiek. Nie widziałem jeszcze takich jasnych opon...no i ta odległość opon do błotnika za mała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 od przekątnej obrazka w górę - super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 8 Maj 2008 Autor Share Napisano 8 Maj 2008 Nowi> ten słupek tak ma, tam akurat jest w porządku;) kierunkowskazy, racja. Dziąkuję, fajnie że ci się podoba Freedom Fighter> błędów mam świadomość, koła może nie tyle nisko, co za szeroko Deco-Fun> proporcje? możesz sprecyzować? JW_2305> światełka to max. fajnie że studio podoba się. Trosiek> sidewall jest dobrze na moje oko, może źle widzę. dziękuję Kimmi> to co wyżej Master Kiełbaster> no to połowa jest super:D to już dobra droga do ogólnego super w następnych pracach;) edit: dobra, sidewall jest źle. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 Trosiek> sidewall jest dobrze na moje oko, może źle widzę. dziękujęTo sie dobrze przypatrz no raczej nie jest:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 twoj side wall jest do zewnątrz, a powinien być do wewnątrz :) sam mi ten błąd pokazałeś w wipie mojego peugeota ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 Generalnie to co reszta. Taka moja mała sugestia (jak coś to usunę) Ogólnie b. ładnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 Praktycznie brak lakieru, maska wyglada jak clay render :) Nvidia > taaa :) o wiele lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 8 Maj 2008 Autor Share Napisano 8 Maj 2008 nvidia, super, możesz napisać co i jak w ps zrobiłeś? i jakieś screeny rzywych w curvsach czy coś dać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tas Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 Xiz0r: widziales kiedys jak opona wyglada ? :P taaaaaki swietny samochod a troche blacho go potraktowales. Nie ladnie. Az sie prosi jakis ladny fotomontarz albo kompozycja. Nvidia: widze ze sie nauczyles od Toucha w swoim projekcie Vipera :) nice. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 9 Maj 2008 Share Napisano 9 Maj 2008 (edytowane) Xiz0r:Heh dopiero dzisiaj czytam twojego posta i nie pamiętam dokładnie, co i jak zrobiłem. Mam PS'a wersje PL więc nie wiem jak te opcje po angielsku mogą wyglądać, ale mniej więcej zrobiłem coś takiego: Zaznaczenie opon >>> kolor selektywny >>> czerń >>> podbicie +17 może mniej/więcej | następnie Krzywe RED/GREEN/BLUE każdą oddzielnie dopasowywałem, (ewentualnie możesz spr. jaki efekt daje "autokolor" bo z tego co pamiętam to chyba go zastosowałem i dopasowałem krzywe ręcznie dalej) później podbicie kontrastu i lekka korekta jasności ( Ctrl + L ) Tasiek: Po to jest krytyka aby wyciągać z niej wnioski ;) ( o ile jest to krytyka która na to pozwala, a nie typu "brzydko wyszło" ;P ) EDIT: ---------------- Xiz0r: Nie ma za co :) Edytowane 9 Maj 2008 przez NV 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 9 Maj 2008 Autor Share Napisano 9 Maj 2008 dzięki nvidia. tak, już widzę, opony bleee... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrześDuro Napisano 9 Maj 2008 Share Napisano 9 Maj 2008 (edytowane) Fajnie. Widze ze tez robisz akcje z garazem;) tylko autko wydaje mi sie ze troche za małe w stosunku do otoczenia. To przeciez wielki amerykanin a nie japonski lub auropejski scigant. Edytowane 10 Maj 2008 przez GrześDuro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi