Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

... w koncu cos z natury...to byl jakis kenio, chodząca reklama solarium...chyba niechcacy mu skrzywilam kregoslup i wywiercilam dziure w plecach...ups

• Odpowiedzi 28
  • Wyświetleń 3,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Przyjemne, aczkolwiek tylko ramie jest moim zdaniem bez zarzutu.

Plecki chyba Ci nie wyszly, jakby brakowalo skrotu po lewej stronie - plecy sa centralnie skierowane w strone widza. Sprawiaja nienaturalne wrazenie. Natomiast w nodze chyba troszke szczegolow zabraklo.

Przygotowujesz sie na ASP?

edit: oczywiscie przez nieuwage nie przeczytalem co tam napisalas na poczatku i powtorzylem to, co sama zauwazylas (swietna cecha, bardzo wazna) ;)

Pozdrawiam

Napisano

No w końcu jakiś porządny rysunek na forum :) . Tylko... zauważyłem, że masz tendencje do robienia \"trawki\" tzn. cieniujesz rysyjąc kreski przecinające się wygląda to właśnie jak trawka ;) buduj forme kreską nie tylko światłocieniem.

Napisano

a mi sie trafka podoba... ale rzeczywiście chyba tylko ramię bez błędów...

Napisano

wygląda troche an pokrzywionego.. bo plecy są równolegle do widza a pupa nie... i ramie lewe powinno byc troche obniożone skoro nie widać reki, to powinna ta ręka troche ciągnąć caiała do przodu nio i to pod kolanem jest bardzo ostre... a tak to no ładne :) mi trawka nei przeżkadza

Napisano

Ebor nie rozumiem Ciebie.

Tu juz chyba wszystko zostalo napisane, Żanetko miło widziec Twoje pracki znowu na forum :) Studium reki jaknajbardziej ok, pod krzesłem za czarno co pisał skorpi no, nie ma juz czego szukac :)

Napisano

tzn. ja też do trawki nie mam nic... ;) no ale tak moim zdaniem to taka trawka w rysunku to praca rzemieślnia. Widzisz cień na modelu i bez zastanowienia kreskujesz... Więcej obserwacji, poszukiwań w rysunku... zamieszczam swój rysunek, żeby pokazać o co mi chodzi - nie jako przykład, bo to żaden przykład.

Napisano
  • Autor

wiem wiem ja na to \"sianko\" mówie:)...walcze z tym i walcze...chodzi o to zeby kreski ktore buduja cien kirunkiem dodatkowo okreslaly forme czy jakos tak he..a ja tak raczej na oslep maze..objecuje poprawe:)

P.S. no tak niesmialo przyznam ze bede na to asp probowac...

Napisano
  • Autor

no to moze teraz jakas pani:)...oczywiscie nie potrafie zrobic takiego zdjecia zeby lampa sie nie odbijala:(...no i walki z siankiem ciag dalszy...

Napisano

moje pierwsze wrazenie jest takie ze chyba ta pani wyzej jest troszke za cienka w biodrach, i uda tez mi sie wydaja splaszczone.

Napisano

ale ona krzywa ale narysowac w takiej pozycji to jest sztuka respekt choc babka wyglada znacznei stuczniej juz wole pana na krzesle czekam na wiecej

Napisano

ciekawa kompozycja

od pepka w dol plaskie

swiatlocien w pierwszej pracy lepszy

pozdrawiam

Napisano

Przód kobiety barzdo ładny - ale z nóżkami skopałaś - wydaja sie strasznie płaskie - to samo tyczy sie brzucha.

Pozdr

Giorgione

Napisano
  • Autor

oki oki ...to lece poprawic...troszke w sumie celowo je splaszczylam bo chcialam zeby pierwszy plan wyszedl na wierzch...a nogi odpuscilam zeby wzrok za bardzo nie latal...ale skoro jest zle to spox dopracuje te nogi...:)

Napisano

No wlasnie problem w tym ze splaszczenie nie daje tego efektu, szczegolnie ze swiatlocien bardzo ugladzilas i wypiescilas ( niepotrzebnie zreszta). oki, a teraz metoda tradycyjna odwroc obrazek o 180stopni i zobaczysz wszystkie bledy.

Napisano

A ja tą panią znam :) Szkoda, że zawsze ma tą samą kieckę :)

Bardzo fajna praca, ale ja i tak wolę plecki (kenia też skądś znam:) i kreske zamiast wegla. Choćby to było sianko.

Napisano

> ...hehe ale jak to?tez tam na kursy chodzisz?

No czasem mi się uda dojść na zajęcia. Obecnie jakbyś zobaczyła kolesia kuśtykającego na kulach to będę ja :)

Moje wersje: Kenio, Pani w halce, student malarstwa

Zarejestrowałem je webcamem i pod kątem ale na żywo też są beznadziejne :) A \"sianka\" Ci najbardziej zazdroszcze bo mi w ogóle nie wychodzi ta metoda.

Napisano
  • Autor

....student (rysunkek) mi sie najbardziej podoba:)...fajoski...

...to jak kiedys trafisz gdzies na panne z pokreconym afro na glowie i w kolorowych dresach wiecznie poszukujacą tasmy klejacej to bede ja:)...(77 lub 55)...

Napisano

> afro na glowie i w kolorowych dresach wiecznie poszukujacą tasmy klejacej

> jakbyś zobaczyła kolesia kuśtykającego na kulach to będę ja

widzę, że jesteśmy dosyć charakterystyczni, hehe. Ze spotkaniem nie powinno być problemu :)

Napisano

hmm... Pracki (Ż)Anety ...super...

najbardziej przypadła mi do gustu pani w kole ratunkowym siedząca na krześle..

a jeśli chodzi o dziewczynę na plaży to:.. skoro Ją rysowałaś to może widziałaś też Tego kto tak ładnie ZŁAMAŁ jej prawą rękę...:) ... ale światło ekstra.. nogi wcale nie aż takie płaskie i przynajmniej nie odciągają Uwagi...

pozdrawiam..

Napisano

No pracki Zanetko ladne , warsztat dobry , ale musisz popracowac trohce nad odwzorowywaniem , pozaty mostatnia pracka bardzo mi sie podoba , czyli ta weglem, jest \"prawdziwa\". Zauwazylem rowniez , ze omijasz malowanie twarzy , popracuj moze nad tym , bo wydaje mi sei ze z tym masz problemy , dlateog starasz sie je ukrywac dzieki pozie ... odwrocnej ... a poza tym .. dobra robota

DreamSpell Org. \"We create All yours dreams\"

3D/2D graphic&animator coordiantor.

Napisano

A ja mam pytanie:Jak ty uzywasz węgla i jakiego typu na jakim papierze? :D Sam chcaiałem spróbowac ,ale to dziadostwo tak się rozmazuję ,ze po chwili nie mam już rysunku...i o \"sianku\" ,\"trawce\" njie ma mowy...:/

Napisano

no i walki z siankiem ciag dalszy...

(Ż)Anetko mi się za przeproszeniem ta trawka lub sianko podoba jak diabli sam ogół twojej pracy jest dla mnie super,miło się patrzy

Napisano
  • Autor

(pauza spowodowana problemami technicznymi)

...jakiego wegla uzywam i na jakim papierze?...to zalezy jaki znajde na podlodze wpracowni , zazwyczaj sie trafia syntetyczny:)... a drzewnym-tym co tak sie zsypuje, rozmazuje...traktuje duze ciemniejsze elementy np. koszulka tej pani na krzesle (szybciej jest wtedy)...a papier...zwyczajny najtansz:)...

...no to jedziemy dalej...chyba postac jest troszke za duza w stosunku do kartki...no i oczywiscie za malo powietrza u gory...

Napisano

co tu gadać, dziadek trochę powykrzywiany, ale pewnie tak ma być ... chyba za krótki jestem, żeby coś konstruktywnego poradzić :( dla mnie wypas, cienie mi się podobają zwłaszcza w miejscu gdzie plecy wchodzą w gacie, no i ta dziura po wypadniętym dysku - fajna :)

chciałbym zobaczyć dziadka z porzodu, takie twarze zawsze mają wdzięczne rysy i dużo mówią :)