Napisano 1 Luty 200421 l siatka wydaje sie byc wporzadku, pomimo tych trojkatow, pokaz jakies renderingi.
Napisano 1 Luty 200421 l A ja już widze że zbyt \"organiczny\". Więcej kantów ma być. A siatka IMO mogłaby być zdecydowanie ładniejsza.
Napisano 1 Luty 200421 l Biedaku....ale żeś sobie model wybrał! Pewien typ o ksywie S***** nie da Ci żyć... Ale ciiiii. Nikt nie wie o kogo może chodzić[lol2]:P
Napisano 1 Luty 200421 l na tych renderkach wyglada jakby na niego jakas czerwona plachte zarzucono... czyzby to czerwona plachta na sikham\'a :P::D:P:D
Napisano 1 Luty 200421 l stary. powiem tak... moje kondolencje bo Sikham nie da żyć :P a Tak poważnie to za bardzo wygładzony
Napisano 1 Luty 200421 l Autor No dobra to Kto mi pomoze z Ta siatka? Jakas lipa robi mi sie w rogach wlotu powietrza i niewiem jak sobie z tym poradzic ma moze ktos jakąś dobra rade?
Napisano 2 Luty 200421 l Nie chce się czepiać bo nie widziałem orginału ale jakoś niektóre kanty wydają mi się za ostre. Pozdrawiam czekam na updaty
Napisano 2 Luty 200421 l Zapowiada się kolejna praca ze sterylnie zrobionymi szczegółami... Troche to już nudne - moim zdaniem. Ale ok zobaczymy co z tego będzie...
Napisano 2 Luty 200421 l szkoda że nierobisz NISMO :D z 2003 roku tu masz moje do oblookania ;) http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=8112
Napisano 2 Luty 200421 l noooo muszę przyznać, że źle to to nie wygląda :) tylko maskę masz trochę krzywą :D nieźle ci idzie :) pozdrawiam [piwo]
Napisano 2 Luty 200421 l No muszę powiedzieć że ten nissanik ładnie się zapowiada, ogólnie agresywny samochod :cool: . W przyszłości napewno zastaniecie mojego Skyline`a w WIP`ach :D. Sigoon 82 jeśli potrzebujesz więcej zdjęć tego samochodu służe pomocą mam tego trochę :). Życzę efektywnej pracy, napewno tu jeszcze zajrze.
Napisano 2 Luty 200421 l Kaszana Ci sie robi bo masz 3 vertexowe face. W modelowaniu Low Poly powinno sie tego unikac bo takie kwiatki czesto wychodza. Tymbardziej ze chodzi tu o gladkosc i raczej tu to jest niedopuszczalne nie jak np w organiczym modelowaniu gdzie jeszcze taki zonk ujdzie. Wydaje mi sie ze raczej to tak powinno byc:
Napisano 2 Luty 200421 l A mnie sie to nawet podoba,,,,a tego zaburzenia siatki nie widac wiec chyab nie ma co sie stresowac,,,bo jak widac powyzej meschsmooth i tak robi swoje po swojemu,,,, dzialj dalej a sworzysz cudo
Napisano 4 Luty 200421 l Autor No wiec jestem na takim etapie, jeszcze jest tu troszkie do wyklepania, ale narazie chyba wezme sie za kola, bo normalnie mam krecka w glowie od tych krawedzi... POZDRAWIAM i czekam na opinie i koniecznie krytyke:D
Napisano 4 Luty 200421 l wygląda coraz lepiej, ale ciągle masz maskę krzywą :| spójż na linię tego zgrubienia na masce, a zauważysz, że jest ona trochę \"wbita\" do wewnątrz :) trzymaj się [piwo]
Napisano 5 Luty 200421 l Autor No dobra narazie jede z jednego widoku, bo juz komp mi niewyrabia przy obracaniu, na jutro zaplanowalem klamki, wykonczenie felg, i przetloczki na klapie od bagarznika... Jak dalej jest nierówna maska to juz niewiem gdzie musze wyklepać...
Napisano 5 Luty 200421 l niestety ale jeszcze jest krzywa :( zaznaczyłem ci to na rysunku... tam gdzie jest elipsa to masz wgłębienie, a czerwoną linią zaznaczyłem gdzie jest krzywo :) [piwo]
Napisano 9 Luty 200421 l Autor zadurzo tego niema bo niemialem czasu ostatnio, no ale moze dzis cos uda mi sie konkret zrobic pozdro
Napisano 9 Luty 200421 l to nazywasz felgą :| poszukaj sobie zdjeć felg volk racing bo to właśnie one są w JGTC
Napisano 12 Luty 200421 l Autor Siema sory za przerwe ale mialem mala zawieszke na laczach i szczerz zygalem juz siedzeniem przy kapie. Jedyne co przez ten czas zrobilem to maske która trza jeszcze dopracowac, a propo felgi to popracuje nad wlasciwa potem ta byla dla relaksu. Pozdro i dzieki za opinie. P.S. No i czekam na nowe opinie i rady.
Napisano 12 Luty 200421 l Maska bardzo mi się podoba!! Jeżeli chodzi o fejge to nie zabardzo przypadła mi do gustu, ale mam nadzieje, że coś z tym zrobisz.
Napisano 13 Luty 200421 l Autor Loozack co to za tutorial? Ja raczej robie tak poswojemu, pierwsze podejscie nissana mialem kilka miechów temu z tutorialem z 3dtotal, a opierajac sie na tym co sie nauczylem przy tantym podejściu. PZDR.
Napisano 14 Luty 200421 l Sigoon82, chodziło mi o tego tutka... http://www.munkmotion.com/tutorials/nsx/1a.htm a konkretnie o tą stronę... http://www.munkmotion.com/tutorials/nsx/2d.htm jest tu pokazany sposób modelowania wlotów podobnych do twoich :) czekam na updaty [piwo]
Napisano 16 Luty 200421 l Autor Siema sigoon82 pisze, kurde niewiem co jest grane ale jakos zalogowac sie niemoge od kilku dni na swoim loginie a przestoju niemoze byc... :/ pozdro.
Napisano 16 Luty 200421 l Źle wygląda łączenie ramion z tym wewnętrznym pierscieniem. I chyba troszke wąskie są ramiona.
Napisano 16 Luty 200421 l Autor No prosze formu, troszke posiedziałem i wypłodziłem cos takiego. nie jest zapiekna ale leprza od tantej co sadzicie?
Napisano 16 Luty 200421 l Autor dobra narazie tyle mam, czekam na krytyke, teraz popracuje nad klamka. Pozdro.
Napisano 17 Luty 200421 l jakoś mi nie pasuje ta felga :| ale to czy ją zmienisz zależy już tylko od ciebie :) no i jak możesz to na tym etapie dawaj rendery bez materiałów :) [piwo]