Napisano 29 Maj 200816 l Witam moja mam nadzieje ukończkona pracka Silnik Vray Opr 3ds max 9 1.Render 2.Render
Napisano 29 Maj 200816 l heh za wysoki połysk no i jednak był bump :P a no widzisz... A vizka slaba, moglo to jeszcze polezec w wipie
Napisano 29 Maj 200816 l Autor Cytat: Napisal hcpiter "A vizka slaba, moglo to jeszcze polezec w wipie" Dlaczego słaba tzn czego brakuje ??
Napisano 29 Maj 200816 l No troszke sie przejarało ale nie umiem tego zmniejszyc ;/ A realu czasem wymienia się żarówkę na słabszą jak za mocno daje. Z IES'ami nie jest inaczej, zmniejsz moc świecenia, najlepiej procentowo, daj z 65% tego co masz teraz i sprawdź. W zakładce światła do którego podpiąłeś IES'a na pewno to znajdziesz. Pozdr
Napisano 29 Maj 200816 l Autor hehe to dziwne bo własnie mam to zaznaczone tam jest multiplier 100% a dałem na 50% i dalej tak jest
Napisano 29 Maj 200816 l to daj na 6%, jak dasz żarówkę załóżmy 10000W na ścianę w małym pokoju to będzie biało a jak dasz 5000W w tym samym pokoju tez będzie biało kumasz o co chodzi? Rozmowa jak z wipa ;) Zawsze wychodzę z założenia takiego że krytyka jest najlepszym motywatorem. Edytowane 29 Maj 200816 l przez !Ewert
Napisano 29 Maj 200816 l Autor no ok ok hehe ani jednego słowa pochwały fajna motywacja cos wykombinuje zapuszcze render i dam na forum pozdro
Napisano 29 Maj 200816 l Cytat: Napisal hcpiter "A vizka slaba, moglo to jeszcze polezec w wipie" Dlaczego słaba tzn czego brakuje ?? chodzi o to ze wnetrze takie nijakie, 2 sciany okno jeszcze niedokonczone, teapot z maxa :D no i ogolnie bardziej scene rozbudowac jezeli to ma byc wizka
Napisano 29 Maj 200816 l a ja pochwale Cię za ładne tekstury, materiały i dosyć ładny render, to co widzę podoba mi się prócz ies'ów [przepalenia]
Napisano 29 Maj 200816 l bajecznie by bylo gdybys dodal displace'a na podloge, albo wiekszego bumpa,bo to wyglada troche jak szklo z diffusem paneli :) Czajniczek tez tandetny troche. Wymodeluj cos wlasnego i czasem nie chromuj. Jakas porcelanke na przyklad rzuc.
Napisano 29 Maj 200816 l bajecznie by bylo gdybys dodal displace'a na podloge, albo wiekszego bumpa,bo to wyglada troche jak szklo z diffusem paneli :) Czajniczek tez tandetny troche. Wymodeluj cos wlasnego i czasem nie chromuj. Jakas porcelanke na przyklad rzuc. hahaha, tak displeace to dobra rada, zwlaszcza na lakierowana podloge, a bump tez byl i nei spodobal sie publice i samu autorowi :]
Napisano 29 Maj 200816 l no ej maly disp albo bump lepszy od lakierowanej na szklo podlogi, nie ;P? niebardzo :]
Napisano 30 Maj 200816 l Autor Heh ale pomysl wiecie ja tam wole zeby mi to oceniali ci zaawansowani ludzie tj np hcpiter, carlos a nie swierzaki ;p bo bazil mnie tym rozbroił no ale ok :P:P
Napisano 30 Maj 200816 l a ten czajniczek z Utah skad wzioles :P Materialy faktycznie fajne, ale mogles dac troche wyzszy global multiplier, zeby w paru miejscach ziarno na materialach zniknelo.