QbisieQ Napisano 31 Maj 2008 Napisano 31 Maj 2008 (edytowane) Witam. Postanowiłem wrzucić tu pewną pracę nie digitalową. Konkretnie jest to malutka rzeźba wykonana z modeliny i pomalowana farbami akrylowymi. Wiem, że proporcje leżą i kwiczą ale nogi robiłem już dawno temu na spokojnie, a na wszystko inne miałem tylko 1 dzień więc musiałem zapier***** (lekko mówiąc). Wyszło jak wyszło ja byłbym z tego bardzo zadowolony gdyby proporcje były ok i gdyby twarz wiedźmina lepiej wyszła. Co Wy o tym sądzicie? Edytowane 31 Maj 2008 przez QbisieQ
KamillM Napisano 31 Maj 2008 Napisano 31 Maj 2008 Eee... a to można dawać taki rodzaj modelowania też? :P Ogólnie zazdroszczę zdolności, bo wyszło naprawdę fajnie. Szkoda, ze fotki są trochę kiepskie. Nie jestem ekspertem od proporcji, ale na oko rzeczywiście trochę skopane. No ale przecież Wiedźmin nie musi być idealny, tak?
Trybal Napisano 31 Maj 2008 Napisano 31 Maj 2008 Eeee... (patrzy i chwila ciszy... nie wie co powiedzieć) Rispekt? Po prostu... Szacunek? Cholera... Normalnie zawaliste (otwiera usta próbują coś powiedzieć). Edit po chwili szoku... Zapomniałem dopisać swojego hasełka opisujące eleganckie prace ;] Więc... Eleganckie ;]
QbisieQ Napisano 31 Maj 2008 Autor Napisano 31 Maj 2008 (edytowane) Dzięki chłopaki, naprawdę nie spodziewałem się takich komentów, myślałem, że wszyscy będą jeździć po tych proporcjach. Cieszę się, że się podoba :) KamillM - można, można (chyba). Dzięki Trybal - Dzięki wielkie trosiek - no nie mów mi tylko że to w 2D jest :P . Tak na poważnie to jeszcze za cienki w uszach jestem żeby tego typu modele w maxie robić. Thx. Bielo^ - Dziekować. RealBrush v. tysiącpięćsetstodziewięćset. Wiedźmin ma miliard poly, jestem zadowolony z textur i renderu(choć miejscami przepalony) . Nogi renderowały się długo a reszta jakoś bardzo szybko ;D Aha... i wkurzało mnie, że w RealBrush'u nie ma takich przecież podstawowych opcji jak: kopiuj/wklej , swobodnie przekształć, skaluj, odbij itp. :P Edytowane 31 Maj 2008 przez QbisieQ
Poke Napisano 31 Maj 2008 Napisano 31 Maj 2008 Bardzo fajny wiedźmninek ;] a te proporcje wcale nie przeszkadzają
marcin wuu Napisano 31 Maj 2008 Napisano 31 Maj 2008 Wyczesany wiedźminek! Proporcje jak super deformed :) A szminka faktycznie nadaje mu wygląd wkurzonego transwestyty :D
Idaho Napisano 2 Czerwiec 2008 Napisano 2 Czerwiec 2008 Nie no spoko. Ma swój urok. Trzeba pochwalić dbałość o szczegóły. Pozdrawiam
Cerebrate Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 NA RANY CHRYSTUSA!! . Czemu na 5 zdjęć jedno jest ostre a i tak do połowy...
mirach Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 Szczegoly super, ale proporcje leza strasznie. Zwlaszcza usta wygladaja jakby ktos mu nozem po twarzy przejechal. No i za zdiecia trzeba cie powiesic za nogi na jakims drzewie :)
Oleksiak Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 Wstaw nowe zdjęcia żebym mógł podziwiać talent z innych cześć postaci a nie tylko nóg :D... brawo.
Norwag Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 niezla figurka tylko pozazdroscic zdolnosci :) "rendery" straaaasznie nieostre- zmien soft ;P a co do proporcji to najbardzej uderza twarz
M4rcus Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 NA RANY CHRYSTUSA!!. nie rozpedzaj sie az tak bardzo:/ BTW - z jednej strony leza troche proporcje, ale z drugiej zas nie mam pojecia jak oceniac takie sztuki gdyz nie wiem jak to jest wykonywane i ile to pracy kosztowalo
Loki Napisano 5 Czerwiec 2008 Napisano 5 Czerwiec 2008 Wyczesany wiedźminek! Proporcje jak super deformed :) A szminka faktycznie nadaje mu wygląd wkurzonego transwestyty :D hehe szmina rules!!! :D podziwiam za cierpliwość - fajnie wyszło :)
QbisieQ Napisano 5 Czerwiec 2008 Autor Napisano 5 Czerwiec 2008 Słuchajcie... wiem że się tłumacze ale zdjęcia tak samo jak i reszta były robione na biegu - dosłownie. Robiłem je jakieś 10 min przed wyjściem do szkoły, bardzo za nie przepraszam. W ogóle to wrzuciłem to do WIP'u bo myślałem, że babka od woku oceni i odda i będę mógł go poprawić, tymczasem nauczycielka go sobie wzięła i będę mógł go odebrać dopiero za dwa lata czyli jak skończę liceum. Co do komentów to cieszę się, że jest tak dużo przychylnych opinij. Głowa - wiem, spieprzyłem ale jak się kończy figurkę o 3 w nocy to tak jest. Ogólnie dzięki Wszystkim za uwagi.Może nie wszystko wyszło jak chciałem, ale zawsze jestem bogatszy o doświadczenie, następna figurka będzie lepsza :)
Rekomendowane odpowiedzi