Muminek Napisano 5 Czerwiec 2008 Napisano 5 Czerwiec 2008 Witam. Mam scenę nad którą pracowałem od kilku dni. Dziś pod dokonaniu zapisu i otwarciu innej sceny nie mogę wgrać poprzedniej. Backupy się nie wgrywają i merge nie pomaga. Bez przerwy mam błąd *****.scn could not be open. Potem wysypuje się XSI.
Gordy Napisano 5 Czerwiec 2008 Napisano 5 Czerwiec 2008 na koniec dnia pracy rób sobie albo ze sceny albo z poszczególnych obiektów "Modele". Zapisuj je potem w folderze z modelami. Tak sie dobrze organizuje scenki i pomaga w wielu innych projektach.
Muminek Napisano 5 Czerwiec 2008 Autor Napisano 5 Czerwiec 2008 Nic to nie dało. Jest jakiś problem ze sceną. Była otwierana na kilku kompach i zwasze jest ten błąd. Wersja XSI 6.02
Gość flm Napisano 7 Czerwiec 2008 Napisano 7 Czerwiec 2008 prawde mowiac pierwszy raz wogole slysze o takim problemie ze scenami xsi. moze cos jest nie tak z Twoim dyskiem? sprawdzales?
streaker Napisano 8 Czerwiec 2008 Napisano 8 Czerwiec 2008 Ja po jakimś cleanerze miałem tak, że nie otwierał żadnej sceny - wtedy reinstalowałem, ale pewnie runonce by pomogło.
Muminek Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Napisano 18 Lipiec 2008 Przychodzę do firmy rano , patrze komputer nie wyłączył się od wczoraj. Na ekranie jakiś komunikat o błędzie XSI :/ Komp się wyłączył i uruchomił ponownie . Włączam scenę i szok brakuje prawie godziny roboty. Odpalam najświeższego backupa > mam ustawione do 10 backupów i autosave co 15 min . Po wczytaniu okazuje się że scena jest z początku wczorajszego dnia i brakuje prawie 5 godzin roboty :/ Dodam że odruchowo robie save co jakiś czas i nic w baskupie się nie zapisało.
Gordy Napisano 18 Lipiec 2008 Napisano 18 Lipiec 2008 masz coś totalnie zjechane. Ja czasami zostawiam render animacji na XSI w robocie i czasami pada maszyna ale żadnych skutków ubocznych w twoim stylu. Ja robie save icremental czyli większe zmiany w scenach dostaja nowy plik save'a. Nie mam potem problemu z odzyskaniem pracy. Robie tak I w MODO i w Maxie.
Rekomendowane odpowiedzi