Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam scenę nad którą pracowałem od kilku dni. Dziś pod dokonaniu zapisu i otwarciu innej sceny nie mogę wgrać poprzedniej.

Backupy się nie wgrywają i merge nie pomaga.

Bez przerwy mam błąd *****.scn could not be open.

Potem wysypuje się XSI.

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

na koniec dnia pracy rób sobie albo ze sceny albo z poszczególnych obiektów "Modele". Zapisuj je potem w folderze z modelami. Tak sie dobrze organizuje scenki i pomaga w wielu innych projektach.

Napisano
  • Autor

Nic to nie dało. Jest jakiś problem ze sceną. Była otwierana na kilku kompach i zwasze jest ten błąd. Wersja XSI 6.02

Napisano

prawde mowiac pierwszy raz wogole slysze o takim problemie ze scenami xsi. moze cos jest nie tak z Twoim dyskiem? sprawdzales?

Napisano

Ja po jakimś cleanerze miałem tak, że nie otwierał żadnej sceny - wtedy reinstalowałem, ale pewnie runonce by pomogło.

Napisano
  • Autor

Przychodzę do firmy rano , patrze komputer nie wyłączył się od wczoraj. Na ekranie jakiś komunikat o błędzie XSI :/ Komp się wyłączył i uruchomił ponownie . Włączam scenę i szok brakuje prawie godziny roboty. Odpalam najświeższego backupa > mam ustawione do 10 backupów i autosave co 15 min . Po wczytaniu okazuje się że scena jest z początku wczorajszego dnia i brakuje prawie 5 godzin roboty :/

Dodam że odruchowo robie save co jakiś czas i nic w baskupie się nie zapisało.

Napisano

masz coś totalnie zjechane.

Ja czasami zostawiam render animacji na XSI w robocie i czasami pada maszyna ale żadnych skutków ubocznych w twoim stylu.

Ja robie save icremental czyli większe zmiany w scenach dostaja nowy plik save'a. Nie mam potem problemu z odzyskaniem pracy. Robie tak I w MODO i w Maxie.