Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Znowu mam dla Was kolejne "cacko":) Model jak model. Proszę się wypowiedzieć na temat teksturek. Wiem żenada ale krytyka pozwoli mi nauczy się więcej.

mlotekih7.th.jpg

mlotek2qf0.th.jpg

teksturki:)

box01completemapcoloryk8.jpg

box01completemapnrmbf5.jpg

box01completemapspecgy8.jpg

box02completemapcolores8.jpg

box02completemapnrmhk7.jpg

box02completemapspecvz9.jpg

:)

No to tyle;)

Teraz mnie jedzcie;)

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ten młotek wygląda jak z kamienia, przesadziłeś z ziarnem na bumpie, textura koloru trochę abrastrakcyjna jak na metal. Metal ma drobniutki bump, drobne rysy i obtłuczenia.

Drewno, hm, lepiej ale wymaga poprawek tak czy inaczej. Generalnie za bardzo do serca sobie wziąłeś bump. I po co ta szara mapa? Sam normal wystarczy raczej.

Stracone miejsce na uv-ce do tego.

EDIT:

o ludzie, do tego 2x512, nie zauważyłem wcześniej, upchaj to wszystko na jednej to bedzię git.

256 by stykło na taki cały młotek.

To pojadłem:p

EDIT2:

poszukaj na cgtextures.com w zakladce metals, coś fajnego się znajdzie, pewnie trzeba będzie nieco wyostrzyć w shopie texturkę.

pozdrawiam!:)

Napisano

Jak dla mnie to to wszystko zbyt kanciaste, brakuje miekkosci, chamferow. Drewno do tego ma reflecta jak metal, i tak tez wyglada. No to z mojej strony. Pozdrawiam.

Napisano

Wez mlotek i go obejrzyj dokladnie. Metal bedzie bardzo gladki. Nawet jak to bardzo stary mlotek ;) Delikatne rysy moga byc, ale nie kratery jak u Ciebie.

Reszta to co przedmowcy.

Zreszta tekstura za duza jak na taki model.

Nie wystarczy wrzucic losowa teksture do Crazybumpa i oczekiwac fajnego rezultatu.

Napisano

Oj słabo Ci to wyszło. Poza tym mimo, że to Twoja nauka młotek nie jest zbyt ambitnym projektem. Ten metal bardziej przypomina piorun kulisty, no i generalnie nie spotkałem się z takim młotkiem, pracuj dalej.

PS: Model też nie jest wybitny.