Napisano 8 Lipiec 200816 l prosze wywal karoserie...bo zasłania to co jest naprawde dobrze wymodelowane, a karoseria jest zwyczajnie krzywa :P
Napisano 9 Lipiec 200816 l No nie zle, niezle, widze ze masz sporo wolnego czasu. to tez zapraszam do naszego projektu: http://www.pchteam.com/forums/index.php?board=45.0
Napisano 26 Listopad 200816 l Autor Oj dawno mnie tu nie było:) Taki mały upik. Poprawiłem milion różnych błędów, których i tak nikt nie widział (np proporcje itd). Przedstawiam dwa renderki w takim o to studio. Do końca nie wiem jak będzie wyglądało finalne. Wnętrze jest w 100% oteksturowane, podbonie jak i nadwozie samochodu.
Napisano 26 Listopad 200816 l Oj kurczaki. Powrot w wielkim stylu :) Bardzo bardzo fajne renderki. Felgi i tarcze wygladaja znakomicie. Lakier tez sie udal. Bardzo bardzo fajnie wyszlo :) Jesli moge zapytac, to w czym renderowane? Mozesz pokazac jak ustawiles studio? Pozdrawiam, xaoo
Napisano 27 Listopad 200816 l Autor Renderowane w 3ds+vray Co do lakieru, cóż w zamierzeniu miałbyć to zwyczajny akryl:) I chyba mi taki właśnie wyszedł. A poniżej studio:
Napisano 27 Listopad 200816 l Witam, Mam pytanie do studia. Widze,ze uzywasz dwoch V-Ray light. A te cztery takie szaro-czarne to co to takiego? Czy to tylko biale plaszczyzny pelniace role white boxow, czy cos inego? Jest szansa, ze sie podzielisz ustawieniami lakieru? Pozdrawiam, xaoo
Napisano 27 Listopad 200816 l Autor Dokładnie, tak jak piszesz. Właśnie po to ustawiłem te plane'y :) Na obrazku zaznaczyłem co gdzie się odbija w karoserii: Parametry lakieru podeśle jutro :)
Napisano 27 Listopad 200816 l takie same rozwiazanie zastosowalem w mojej starej e46 :) ale niestety realistycznie to nie wyglada, bardziej jak prezentacja w jakims pismie motoryzacyjno-technicznym
Napisano 27 Listopad 200816 l To ja mam jeszcze pytanie do tych plane-ow. Czemu one sa takie kolorowe jakby z gradientem? Jest to specjalnie zrobione, zeby ten white box tak wygladal i dawal takie wlasnie odbicie, czy to poprostu wina podgladu z maxa? Pozdrawiam, xaoo
Napisano 28 Listopad 200816 l jak na moje oko, ten gradient to mapa opacity, zeby odbicia byly rozmyte, ale moge sie mylic;p
Napisano 28 Listopad 200816 l Autor Dokadnie tak jak JW_2305 pisze :) Może nie wygląda to super realnie, ale jak dla mnie jest przyjemne. Ale oczywiście tak tego nie zostawie, napewno zmienię studio jeszcze wiele razy ;) A tutaj obiecany lakier: Już go chyba w jakimś wątku pokazywałem :)