Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam następujący problem: W viewportach nie widze textur, jeśli jestem w trybie opengl. W trybie direct3d jest ok, ale wtedy nie ma przezroczystości materiałów.

Aktualnie mam najnowsze sterowniki do karty grafiki (gf 4 ti 4200). I pod nimi nie widać texturek w viewportach. Testowałem drivery stare w wersji 2.9 i wtedy jest ok, widać bitmapy, ale wszystko chodzi tak wolno, że szkoda gadać.

Nie wiem na czym ten problem polega, ale licze ze ktoś mi pomoże.

pozdro

kozioo

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

kliknij views->activate all maps

odswierza mapki może zadziałać

Napisano

A dlaczego nie odpalisz sobie 41.04 i nie przerobisz na softquadro?

Ja mam problemy z wyswietlaniem w opengl i dx w trybie innym niz wireframe ale na geforcefx. na gf 4 ti 4200 wszystko piknie.

Napisano
  • Autor

Bo robie aktualnie pod maxem 6. A do niego softquadro ni ma:/ Coraz bardziej się zastanawiam nad powrotem do starej piątki.. Więcej plugów + softquadro...

Napisano

a te detonatory 41.04 co pod quadro to zle?

u mnie chodzilo na maxiu 6 bez maxtreem oczywiscie ale textury byly.

Napisano
  • Autor

Po zmianie driverow i przerobieniu na quadro dalej była kicha, więc głośno powiedziałem #%#^%#^ i odinstalowałem maxa. Jak ochłonąłem zainstalowałem od nowa. I git. Teraz tylko czekam na maxtreme :)...

Napisano

A ja wlasnie wsadzilem sobie Radka 9500 (modyfikowalny sterami do 9500Pro, ale to pozniej;) ), odpalilem Maxa, usmiechnalem sie pod nosem, ze chula w Smooth+Highlight, ale za to nie widac textur.

Zainstalowalem sterowniki ze strony producenta. I d***.

Napisano

Hehe, przelaczylem sie na DX i wszystko SMIGA! :) Jeszcze nigdy nie widzialem takiej slicznej przezroczystosci w viewporcie ;D Ide sie jarac;)

(przesiadlem sie wlasnie z GF2, wiec chyba mnie rozumiecie;) )

Napisano

Tak jak wyżej, miłej zabawy. W maxsie radosław spisuje się bardzo dobrze. Ale w programach, które działają tylko w opengl np. XSi czy maya jest po prostu tragiczny. Żałuję, że wydałem pieniądze na tą kartę. A myślałem, że ubiłem świetny interes :(. Na szczęście tobie Drug, jako zagorzałem maxsiarzowi ;) to nie grozi.

ps. Drug : radeona można przerobić softowo na FireGL.

Napisano

Tak, wiem o tym. W przyszlym tygodniu usmiechne sie do naszej slicznej pani moderator, coby mi pomogla sie tym zajac;)

Napisano

Chyba też zwrócę się do pani moderator :) Za cienki jestem w programowych przeróbkach. Już jeden dysk przez mojej eksperymenty poszedł do wymiany. Szkoda gadać (tym bardziej, że była już o tym niejednokrotnie mowa).