scirocco Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 (edytowane) witam głupi ale denerwujacy problem - podczas któregos uruchomienia maxa command panel sie nie pojawił. W customize>show ui>show command panel jest zaptaszkowany. resetowałem juz paski, schematy i nic. max 2008 64bit/ win xp 64 Edytowane 25 Czerwiec 2008 przez scirocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 3dmax.ini ...wywal ten plizczek i zobacz czy pomoglo, jak nie...to nie wiem!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scirocco Napisano 25 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2008 gdzie jest ten plik? - automatyczne wyszukiwanie go nie znajduje. reinstalacja nic nie dała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scirocco Napisano 25 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2008 juz działa- wywaliłem cały folder maxa w moich dokumentach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezi Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 (edytowane) to zeby nie zakłądac kolejnego tematu to ja mam kłopot z maxem a mianowicie nie pojawia mi sie zadna ikona z paska w maxie ;/ co z tym zrobic ?? reinstalacja nie pomogła i wywalenie katalogu maxa z program files tez nie - max 2008 x64 ;/ juz nieważne znalazłem :] sorki za zamieszanie Edytowane 8 Lipiec 2008 przez Prezi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scirocco Napisano 27 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2008 ..problem powrócił i teraz nie mam pojecia jak to naprawic. Wywalam folder maxa w moich dokumentach, wywalam maxa i plik max3d.ini z folderu system, reinstalacja i nic..... nadal nie ma command panela, pozatym ustawienia ui sa takie jak przed reinstalacja - czyli gdzies przechowuja sie ustawienia. Cała sprawa jest o tyle denerwujaca ze bez command panela jestem uziemiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 Customize > Revert to startup layout Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scirocco Napisano 27 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2008 nie pomaga. Zreszta z tego co rozumiem przywraca to stan ui przed uruchomieniem danej sesji(czy jakos tak) moze jakis wpis w rejestrze odpowiada za ustawienia maxa skoro wywalenie 3dmax.ini nie pomaga. Reinstalacja systemu niestety nie wchodzi w gre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 to zeby nie zakłądac kolejnego tematu to ja mam kłopot z maxem a mianowicie nie pojawia mi sie zadna ikona z paska w maxie ;/ co z tym zrobic ?? reinstalacja nie pomogła i wywalenie katalogu maxa z program files tez nie - max 2008 x64 ;/ juz nieważne znalazłem :] sorki za zamieszanie lol... pozdrawiam. szczerze to nie wiem. jak rozwiązać..problem.. Twój... pamiętam że też kiedyś to miałem.. - przycisnąłem wtedy klawisz skrótu gdzieś po lewej stronie klawiatury.. ExpertMode czy coś takiego... radzę poszukać info na temat klawiszy w Helpie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farelek Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 Customize > Load custom UI Scheme > DefaultUI.ui Powinno zadziałać za każdym razem gdy pojawi się ten problem. Jeżeli używasz własnych ikonek i skrótów to zapisz je (Save custom UI Scheme) jako np. moje.ui i loaduj własne ustawienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi