Napisano 25 Czerwiec 200816 l witam głupi ale denerwujacy problem - podczas któregos uruchomienia maxa command panel sie nie pojawił. W customize>show ui>show command panel jest zaptaszkowany. resetowałem juz paski, schematy i nic. max 2008 64bit/ win xp 64 Edytowane 25 Czerwiec 200816 l przez scirocco
Napisano 25 Czerwiec 200816 l 3dmax.ini ...wywal ten plizczek i zobacz czy pomoglo, jak nie...to nie wiem!:)
Napisano 25 Czerwiec 200816 l Autor gdzie jest ten plik? - automatyczne wyszukiwanie go nie znajduje. reinstalacja nic nie dała
Napisano 8 Lipiec 200816 l to zeby nie zakłądac kolejnego tematu to ja mam kłopot z maxem a mianowicie nie pojawia mi sie zadna ikona z paska w maxie ;/ co z tym zrobic ?? reinstalacja nie pomogła i wywalenie katalogu maxa z program files tez nie - max 2008 x64 ;/ juz nieważne znalazłem :] sorki za zamieszanie Edytowane 8 Lipiec 200816 l przez Prezi
Napisano 27 Lipiec 200816 l Autor ..problem powrócił i teraz nie mam pojecia jak to naprawic. Wywalam folder maxa w moich dokumentach, wywalam maxa i plik max3d.ini z folderu system, reinstalacja i nic..... nadal nie ma command panela, pozatym ustawienia ui sa takie jak przed reinstalacja - czyli gdzies przechowuja sie ustawienia. Cała sprawa jest o tyle denerwujaca ze bez command panela jestem uziemiony
Napisano 27 Lipiec 200816 l Autor nie pomaga. Zreszta z tego co rozumiem przywraca to stan ui przed uruchomieniem danej sesji(czy jakos tak) moze jakis wpis w rejestrze odpowiada za ustawienia maxa skoro wywalenie 3dmax.ini nie pomaga. Reinstalacja systemu niestety nie wchodzi w gre.
Napisano 28 Lipiec 200816 l to zeby nie zakłądac kolejnego tematu to ja mam kłopot z maxem a mianowicie nie pojawia mi sie zadna ikona z paska w maxie ;/ co z tym zrobic ?? reinstalacja nie pomogła i wywalenie katalogu maxa z program files tez nie - max 2008 x64 ;/ juz nieważne znalazłem :] sorki za zamieszanie lol... pozdrawiam. szczerze to nie wiem. jak rozwiązać..problem.. Twój... pamiętam że też kiedyś to miałem.. - przycisnąłem wtedy klawisz skrótu gdzieś po lewej stronie klawiatury.. ExpertMode czy coś takiego... radzę poszukać info na temat klawiszy w Helpie..
Napisano 28 Lipiec 200816 l Customize > Load custom UI Scheme > DefaultUI.ui Powinno zadziałać za każdym razem gdy pojawi się ten problem. Jeżeli używasz własnych ikonek i skrótów to zapisz je (Save custom UI Scheme) jako np. moje.ui i loaduj własne ustawienia.