Napisano 26 Czerwiec 200816 l Ostatnio renderował mi się obrazek kilka godzin i procesor mi się przegrzewał musiałem wyłączyć renderowanie. Czy możliwe jest stopowanie renderowanie na jakiś czas żeby nie trzeba było renderować obrazka od nowa? Pozdro
Napisano 26 Czerwiec 200816 l hmm podobno byl jakis skrypt czy cos w tym stylu, ktory na to pozwalal, ale nie jestem pewien, dobrym wyjsciem jest region render. Zaznaczasz jeden obszar pozniej drugi, dzielisz sobie jak chcesz, pozniej wszystki laczysz w PSie lub innym tego typu programie i po sprawie. Trzeba pamietac zeby zaznaczac zawsze wiecej by bylo latwiej dopasowac :)
Napisano 26 Czerwiec 200816 l Autor właściwie mogłem tak zrobić miałem już około połowy obrazka wyrenderowanego taki soft a nie zrobili takiej opcji, to mnie wkurza
Napisano 26 Czerwiec 200816 l w standardzie taką funkcje widziałem pod silniczkiem kerkythea :] ale wolniejszy od Vray...
Napisano 26 Czerwiec 200816 l pause...tego brakuje w tym silniku, zupelnie nie kumam dlaczego nie ma tej opcji:/
Napisano 26 Czerwiec 200816 l Stopować nie można. Jeśli potrzebujesz w danej chwili mocy obliczeniowej na coś innego polecam Ctrl+Alt+Del ->Procesy -> Prawym klawiszem na 3dsmax.exe -> Set Affinity(nie wiem jak to po polsku) i przydzielasz rdzenie. Często wystarczy odłaczyć jeden rdzeń aby komp już ruszył z kopyta.
Napisano 26 Czerwiec 200816 l wlasnie roznie z tym bywa, ja jak cos potrzebuje robic to nauczylem sie juz zwalniac 2 rdzenie bo przy jednym czasem sie dzialy dziwne rzeczy
Napisano 26 Czerwiec 200816 l a ja wole obnizyc priorytet 3d maxa w menadzerze. To lepsze niż odłączenie rdzenia.
Napisano 26 Czerwiec 200816 l a ja zawsze korzystam z dwóch opcji, czyli priorytet na LOW i uwalniam pierwszy rdzeń (najbardziej mi się grzeje). W maxwellu na szczęście jest opcja RESUME i zawsze można sobie dopalić obrazek po godzinach :D do chłodzenia kompa polecam wentylatorek łazienkowy z biedronki za 19,90 nie jest może najcichszy ale temperatury spadają na łeb na szyję.
Napisano 27 Czerwiec 200816 l Autor właśnie dziwne że mi się grzał bo mam wentylator ninja, i przez wiele miesięcy mi chłodził mi dobrze a tu nagle z płyty wydobył się pisk sam zakłądałem wentylator, może nie zrobiłem tego fachowo, chociaż się starałęm obniżyłem overclocking i temperatura jest dobra
Napisano 27 Czerwiec 200816 l piszczy pewnie jakiś kondensator. Jak bardzo wiekowa jest ta płyta ? Mojemu kumplowi tak piszczało potem zrobił wielki BUM i zaśmierdziało spalenizną. Na płycie był pięknie wybebeszony kondensator a osłonka gdzieś pod ścianą. Z tymi temperaturami to też nic nie wiadomo. co innego pokazuje coretemp a co innego mierzy sama płyta. Najlepiej by było podpiąć sensor do procka.
Napisano 27 Czerwiec 200816 l Autor piszczał brzęczyk swoją charakterystyczną melodią, obniżyłem zegar i teraz 67 jest cały czas, a to że w każdym programie inaczej pokazuje to prawda, patrze tam gdzie temperatura jest najwyższa było chyba 89 stopni wtedy