snajper992 Napisano 6 Lipiec 2008 Napisano 6 Lipiec 2008 (edytowane) hej chłopaki jestem poczatkujacy i mam nadzieje ze ktos mi pomoze chciałbym sie dowiedziec jak sie robi taki rozmazany efekt podczas renderingu bardzo mi sie to podoba bo daje wrarzenie przestrzeni jesli ktos wie jak to zrobic pomurzcie mi przydadza sie rady ale bardzo dokładne a nie jakies gadanie nieznanym dlamnie dialektm i linki do stronek z tutorialami lub filmem Edytowane 6 Lipiec 2008 przez piksar pomagamy jak umiemy 1
piksar Napisano 6 Lipiec 2008 Napisano 6 Lipiec 2008 heheh rozmazany efekt albo motion blur albo dof wybieraj
snajper992 Napisano 6 Lipiec 2008 Autor Napisano 6 Lipiec 2008 niewiem co to jest motion blur i dof jetsem poczatkjacy najlepiej odrazu mi powiedz jak to sie robi co kilka kiedy ma se właczonego 3d s maxa i juz
piotrek Napisano 6 Lipiec 2008 Napisano 6 Lipiec 2008 O tym, jak to się robi i gdzie klika możesz w dokumentacji poczytać (albo poszukać w Internecie np. za pomocą wyszukiwarki http://www.google.pl). piksar napisał ci słowa kluczowe, których możesz użyć poszukując informacji. Odrobina samodzielności nie zaszkodzi. Kazdy ci tutaj chętnie pomoże, ale wykaż odrobinę własnej inicjatywy.
piksar Napisano 6 Lipiec 2008 Napisano 6 Lipiec 2008 uzyj google, skad do cho**** mamy wiedziec o jaki rozmazany efekt chodzi, pokaż przykłady - może po prostu masz brudny monitor. Zaprawdę powiadam Ci dziś ..... doprecyzuj pytanie bo gniew Pański nie zna granic
tweety Napisano 6 Lipiec 2008 Napisano 6 Lipiec 2008 a ja dodam od siebie: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595 jak przeczytasz powyższy link dokładnie to zmień nazwę wątku jaki założyłeś. inaczej usunę ten wątek w otchłań niebytu.
snajper992 Napisano 6 Lipiec 2008 Autor Napisano 6 Lipiec 2008 http://www.max3d.pl/tut.php?id=290 te wyrenderowane wisnie ta miska
snajper992 Napisano 6 Lipiec 2008 Autor Napisano 6 Lipiec 2008 albo taki jak w wiedzminie na full grafie kiedy wbijesz w tryb gadania z typami te zamazane i tylko twoja postac i ta z ktura gadasz sa "ostre"
snajper992 Napisano 6 Lipiec 2008 Autor Napisano 6 Lipiec 2008 jetstam poczatkujacy niewiem co to Dto właczyc (czy to jakis podprogram w 3ds)
piotrek Napisano 6 Lipiec 2008 Napisano 6 Lipiec 2008 DOF - Depth of Filed. Efekt możesz uzyskać w czasie renderingu (w miarę fotorealistyczny, rendering powolny) albo później dorobić np. w Photoshopie np. rozmyciem Gaussa (szybko, czasem trudno o fotorealizm). Nie wiesz jak to włączyć? Mój poprzedni post.
snajper992 Napisano 6 Lipiec 2008 Autor Napisano 6 Lipiec 2008 jak dlamnie to itak czarna magia zatrudne do zrozumnienia jak dlamnie szkoda ze wasze wysiłki poszły na marne chyba za wczesnie jak dlamnie na takie rzeczy dzieki niemusicie kontynuowac tego tematu bo i tak to nic nieda
claude Napisano 6 Lipiec 2008 Napisano 6 Lipiec 2008 powiem masakra, szkoda postów tak zacnych forumowiczów
mkeruj Napisano 7 Lipiec 2008 Napisano 7 Lipiec 2008 Tak z ciekawości: Pokaż tego renda co go chcesz zdofować czy też zblurować, bo w Wiedźminie to akurat blur raczej. Wiedz, że Claude ma rację, nie byle kto Ci tu czas poświęcał wczoraj. PZDR mkeruj
demigod Napisano 7 Lipiec 2008 Napisano 7 Lipiec 2008 ludzie co mu mydlicie oczy to nie tka ten Dof czy blur sie robi to o wile prostsza metoda jest :] wystaw mnitor gdzie jest zimno (lub naloz okulary) wszystko ladnie zaparuje sie i wtedy jak chesz miec np postac widoczna a reszte rozmytych to delikatnie wytrzyj tylko ten obszr ktory ma byc ostry reszte zotaf i masz dofoblura jak mazenie gdy obraz robi sie zbyt wyrazny powtorz krok pierwszy :] ps. lub plugin just do it > do max se sciagnij
JunioR Napisano 7 Lipiec 2008 Napisano 7 Lipiec 2008 macie moj glos na zamkniecie watku! a kolejny na wywalenie tego tematu:]
snajper992 Napisano 7 Lipiec 2008 Autor Napisano 7 Lipiec 2008 Jak chcecie to wywalcuie ten tema bo chyba nikomu sie juz nieprzyda
Rekomendowane odpowiedzi