adrian2608 Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 Witam otóż mam mały problem, wyjeżdżam na wakacje i boję się o komputer ,tzn boję się że mój brat mi go zniszczy i chce ograniczyć mu możliwości użytkowania ,konkretnie żeby nie można było nic instalować ani grzebać w ustawieniach i najlepiej jakby nie miał dostępu do dysku systemowego ,proszę nie odebrać tego źle ,ale raz już mi zrobił "niespodziankę" ,pełno wirusów itp a wszystkie projekty i prace mi szlak trafił ,mam od tego czasu uraz i wole się zabezpieczyć żeby znowu się nie zdziwić po przyjeździe ,delikatna perswazja w tym wypadku nie pomaga ,trzeba żelaznych środków,mógłbym dać hasło na biosa ale nie chodzi tu o zablokowanie dostepu tylko o jego ograniczenie. System Windows XP pro. Czyli jak ograniczyć dostęp ,chyba że to mega trudna sprawa ,to nic jakoś bede inaczej próbował ,albo jakaś kopia danych żeby potem wszystko przywrócić tylko nie wiem jak to działa bo jakoś nigdy nie było potrzeby żeby takie coś stosować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 może to pomoże: http://www.microsoft.com/poland/windowsxp/wiadomosci/zabezpieczeniaP8.mspx 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 A nie wystarczy jemu, jako użytkownikowi, odebrać prawa administratora systemu? Wtedy chyba niczego nie zainstaluje i nie zmodyfikuje żadnych ustawień. Co najwyżej swojego środowiska. Chyba, że sformatuje dysk cały, ale przed tym się nie zabezpieczysz. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 Konto gość, reszte zabezpieczyć hasłem, dysk z projektami i innym ważnym stuffem najlepiej odpiąć - taka metoda po najmniejszej linii oporu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 7 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2008 Thanks ,gość wystarczy ,heh jakbym podejrzewał że potrafiłby zrobić formata ,komp wylądował by u sąsiada i basta ,na szczęście on tylko gra w gry i używa sieci . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 "gość wystarczy"... - dobre... najlepiej to spraw bratu jakiś dysk i zainstaluj Win bez rejestracji, chyba na 30 dni.. swój dysk weź na wycieczkę... żeby pozwiedzał świat... pozdrawiam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muminek Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 Linux knopix Live CD , jak nie miałem HDD to przez miech tak komp chodził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 8 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2008 Ok kupiłem dysk od kumpla ,sprawa załatwiona ,dzięki za porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi