Maciej1975 Napisano 7 Lipiec 2008 Napisano 7 Lipiec 2008 (edytowane) Witam. Przez ostatni okres uzywalem vraya 1.5 do 3dmax 2008 wersje demo. Skonczył się chyba okres prubny bo nagle przestal dzialac. Mam teraz problem z zainstalowaniem vraya. Po instalacji i odpaleniu maxa wyskakuje mi cala seria bledoow. Czy ktos moglby mi pomoc w rozwiazaniu tego problemu? Pozdrawiam. Maciej Edytowane 7 Lipiec 2008 przez piksar
hcpiter Napisano 7 Lipiec 2008 Napisano 7 Lipiec 2008 jaka seria bledow ? z czym sa zwiazane te bledy ?? Maxem czy vrayem ? Jak one wygladaja
gregorjan Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 Z tego co wiem nie ma chyba vray 1.5 trial, więc nie mógł sie wyłączyć po czasie. Zapewne chodzi o błędy typu: 3ds max/vray.dll 3ds max/plugins/vrender.dlr 3ds max/plugins/vrayplugins/vray..(pluginy).dlr error code 127 "failed to initialize" error code 127 "Błedny modul" Usuń wszystkie pliki związane z vrayem z katalogu maxa i plugins. Spróbuj ponownie zainstalować
mmadyda Napisano 25 Maj 2009 Napisano 25 Maj 2009 ja mam to samo ściągnąłem chyba 3 v-ray'e i zawsze te same błędy
mirach Napisano 25 Maj 2009 Napisano 25 Maj 2009 bo tu nie chodzi o ilosc, ale o jakosc. Wazne zeby posiadac 1 vraya, ale tego odpowiedniego :)
Mr_SAN Napisano 25 Maj 2009 Napisano 25 Maj 2009 I już pomówienia o "piractwie" ;) Hehe z oryginalnymi tez są czasami podobne wałki, czasami człowiek jest zmuszony do całkowitej reinstalacji i maxa i vraya.
SWRSC Napisano 26 Maj 2009 Napisano 26 Maj 2009 np pod xp x64 któryś vRayów źle zapisywał plik licencji (w złym katalogu)
mirach Napisano 26 Maj 2009 Napisano 26 Maj 2009 ja nie mowie o piractwie odrazu. Ale po takim opisie "bledu" za wiele madrego nie wymysle, rownie dobrze autor moze instalowac vraya 32 bitowego na 64 maxa, albo nie ma service packa, albo cholera wie co jeszcze, niestety wrozka nie jestem i nie zgadne :)
Mr_SAN Napisano 26 Maj 2009 Napisano 26 Maj 2009 Hehe no fakt, za mało troche informacji... Podaj troche danych o systemie i wersajch.
jurop3 Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 te błędy nie sa zwiazane z nielegalną versia v raya tylko ze złym zapisem sciezki w pliku plugin.ini 1. nalezy sprawdzic sciezki dostepu w pliku plugin.ini który to znajduje sie w głównym katalogu maxa http://www.3dallusions.com/forums/vray/1972-vray-re-install-error-code-126-a.html 2. wylączyc kontrole konta uzytkownika w windowsie i przeinstalowac v raya 3.a pisze to bo miałem takie problemy i chopcy z chaosu napisali aby tak zrobic pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi