Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam.

Przez ostatni okres uzywalem vraya 1.5 do 3dmax 2008 wersje demo. Skonczył się chyba okres prubny bo nagle przestal dzialac. Mam teraz problem z zainstalowaniem vraya. Po instalacji i odpaleniu maxa wyskakuje mi cala seria bledoow. Czy ktos moglby mi pomoc w rozwiazaniu tego problemu? Pozdrawiam.

Maciej

Edytowane przez piksar
  • Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Z tego co wiem nie ma chyba vray 1.5 trial, więc nie mógł sie wyłączyć po czasie. Zapewne chodzi o błędy typu:

3ds max/vray.dll

3ds max/plugins/vrender.dlr

3ds max/plugins/vrayplugins/vray..(pluginy).dlr

error code 127 "failed to initialize"

error code 127 "Błedny modul"

Usuń wszystkie pliki związane z vrayem z katalogu maxa i plugins. Spróbuj ponownie zainstalować

Napisano

I już pomówienia o "piractwie" ;) Hehe z oryginalnymi tez są czasami podobne wałki, czasami człowiek jest zmuszony do całkowitej reinstalacji i maxa i vraya.

Napisano

ja nie mowie o piractwie odrazu. Ale po takim opisie "bledu" za wiele madrego nie wymysle, rownie dobrze autor moze instalowac vraya 32 bitowego na 64 maxa, albo nie ma service packa, albo cholera wie co jeszcze, niestety wrozka nie jestem i nie zgadne :)

Napisano

te błędy nie sa zwiazane z nielegalną versia v raya tylko ze złym zapisem sciezki w pliku plugin.ini

1. nalezy sprawdzic sciezki dostepu w pliku plugin.ini który to znajduje sie w głównym katalogu maxa

http://www.3dallusions.com/forums/vray/1972-vray-re-install-error-code-126-a.html

2. wylączyc kontrole konta uzytkownika w windowsie i przeinstalowac v raya

3.a pisze to bo miałem takie problemy i chopcy z chaosu napisali aby tak zrobic

pozdrawiam