Ex3 Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 (edytowane) Na razie sam concept. Historia: W świecie Orwella z "Roku 84" w domu pewnego małżeństwa psuje się telewizor-szpieg. Prawowici i oddani partii mieszkańcy od razu zawiadamiają serwis w obawie przed represjami. Serwis przybywa wraz z dwoma milicjantami (dla ochrony serwisanta). W trakcie opóźniającej się naprawy milicjanci dla rozrywki gwałcą żonę. Edytowane 14 Lipiec 2008 przez Ex3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
themindfields Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 Koncept dech zapiera. Gdybym ja tak umiał... ^^ Czekam na historię :) Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zufik Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 Pierwszy raz widzę wielko kineskopowy telewizor w takiej ruderze;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 Bo to jest Orwell - przez ten telewizor mieszkańca/ów owego mieszkania podglądają ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 11 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2008 (edytowane) Brawo Stearaker :) Of kors że to Orwell (stąd tylko jedno pokrętło na tv ;) ) Edytowane 11 Lipiec 2008 przez Ex3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 Moze byc ciekawie. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 niesmaczny troche ten pomysł z tym gwaltem.... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 Klimat 1984 bardzo na tak, przeczytalem ta ksiazeczke pare razy. Klimat glwatu na nie. To tak wg mnie. w kazdym razie, powodzenia w pracy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 gwalt dla rozrywki paranoja ostra Powodzenia tak czy owak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 ale b. dobrze pasuje do tematu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 Niesmaczny pomysl z gwaltem. Rozumiem ze ksiazka ale tam mialo to na pewno szerszy kontekst i zapewne przedstawialo stopien "odmozdzenia" obywateli. Rob jak uwazasz ale nie lubie takich scen nieuzasadnionych, tzn bez jakiegos waznego przekazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 11 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2008 Zdaję sobie sprawę że gwałt to bardzo ciężki temat ale zamierzam się go podjąć. Nie zamierzam go pokazywać dosłownie czy jako coś przyjemnego. Chcę z tego konceptu wyciągnąć maksymalną dawkę dramatyzmu i tragedii. Chcę za to pokazać że i w takiej prozaicznej bitewce można też pokazywać bardzo poważne rzeczy. Będzie widać tylko kobietę opartą o umywalkę (jej rękę i może tył głowy) i zamazanego oprawcę w lustrze. A z drugiej strony chcę ukazać męża/ojca wymierzającego cios nożem w odwróconego milicjanta. Hm... swoją drogą inni pokazują szaleństwo, morderstwa i samobójstwa. Czy to nie są przypadkiem równie ciężkie tematy. A w przeciwieństwie do reszty (IMHO) ja podchodzę do tematu poważnie. Nie będzie tu kolorowo i miło. Przypominam że tematem bitwy są "STRASZNE skutki awarii telewizora" i u mnie faktycznie będą one straszne i nie tak oczywiste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 mniam, gwałcą, mniam powodzenia przypominam, za radiem Erewań z filmu "Ninoczka" (zapytajcie rodziców) - że gwałt w biegu jest niemożliwy, bo kobiełka z podniesioną spódnicą biegnie szybciej niż mężczyzna z opuszczonymi spodniami" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 12 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2008 he he, dzięki Piksar ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 moim zdaniem, ten gwałt przyćmił temat telewizora, taki właśnie telewizyjny chwyt (jak nie ma co to bedzie sex) :/ ale rób jak chcesz za klimat Orwella masz u mnie duuzy plus! Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 12 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2008 (edytowane) Pierwsze modeliki: Ogólny zarys pokoju i kadru. Pierwsze (na razie nieudane) próby z oświetleniem scenki: Edytowane 12 Lipiec 2008 przez Ex3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUQ Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 Pomysł bardzo klimatyczny, ciekaw jestem ile dramatyzmu uda ci się wyciągnąć z samego otoczenia. Dużo dziur rdzy i brudu. Co o oświetlenia to musisz nad nim popracować, wydaje mi się że samą niebieskawa poswiatą kineskopu tchniesz żucie w scenkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 14 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2008 Concept skończony. Ojciec odpycha przerażone dziecko żeby mógł zadać czysty cios w szyję jednego z milicjantów. W tym czasie mechanik spokojnie pracuje nad naprawą telewizora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 Pomysł gwałtu zupełnie mi nie leży. Tak czy siak - pojechałeś z interpretacją tematu! Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cerebrate Napisano 19 Lipiec 2008 Share Napisano 19 Lipiec 2008 mi nadal ten nuż nie pasuje :) i jeszcze zastanawiam się czemu tak nabałaganiłeś w tum pokoju w 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 19 Lipiec 2008 Share Napisano 19 Lipiec 2008 Moze zrezygnuj z oswietlenia glownie przez GI i uzyj kilku swiatel, a GI niech bedzie tylko dodatkiem. Wtedy jest wieksza kontrola i szybkosc, nie jestes zdany na to jak algorytm obliczy oswietlenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi