Napisano 11 Lipiec 200816 l Na razie sam concept. Historia: W świecie Orwella z "Roku 84" w domu pewnego małżeństwa psuje się telewizor-szpieg. Prawowici i oddani partii mieszkańcy od razu zawiadamiają serwis w obawie przed represjami. Serwis przybywa wraz z dwoma milicjantami (dla ochrony serwisanta). W trakcie opóźniającej się naprawy milicjanci dla rozrywki gwałcą żonę. Edytowane 14 Lipiec 200816 l przez Ex3
Napisano 11 Lipiec 200816 l Koncept dech zapiera. Gdybym ja tak umiał... ^^ Czekam na historię :) Powodzenia
Napisano 11 Lipiec 200816 l Bo to jest Orwell - przez ten telewizor mieszkańca/ów owego mieszkania podglądają ;)
Napisano 11 Lipiec 200816 l Autor Brawo Stearaker :) Of kors że to Orwell (stąd tylko jedno pokrętło na tv ;) ) Edytowane 11 Lipiec 200816 l przez Ex3
Napisano 11 Lipiec 200816 l Klimat 1984 bardzo na tak, przeczytalem ta ksiazeczke pare razy. Klimat glwatu na nie. To tak wg mnie. w kazdym razie, powodzenia w pracy :)
Napisano 11 Lipiec 200816 l Niesmaczny pomysl z gwaltem. Rozumiem ze ksiazka ale tam mialo to na pewno szerszy kontekst i zapewne przedstawialo stopien "odmozdzenia" obywateli. Rob jak uwazasz ale nie lubie takich scen nieuzasadnionych, tzn bez jakiegos waznego przekazu.
Napisano 11 Lipiec 200816 l Autor Zdaję sobie sprawę że gwałt to bardzo ciężki temat ale zamierzam się go podjąć. Nie zamierzam go pokazywać dosłownie czy jako coś przyjemnego. Chcę z tego konceptu wyciągnąć maksymalną dawkę dramatyzmu i tragedii. Chcę za to pokazać że i w takiej prozaicznej bitewce można też pokazywać bardzo poważne rzeczy. Będzie widać tylko kobietę opartą o umywalkę (jej rękę i może tył głowy) i zamazanego oprawcę w lustrze. A z drugiej strony chcę ukazać męża/ojca wymierzającego cios nożem w odwróconego milicjanta. Hm... swoją drogą inni pokazują szaleństwo, morderstwa i samobójstwa. Czy to nie są przypadkiem równie ciężkie tematy. A w przeciwieństwie do reszty (IMHO) ja podchodzę do tematu poważnie. Nie będzie tu kolorowo i miło. Przypominam że tematem bitwy są "STRASZNE skutki awarii telewizora" i u mnie faktycznie będą one straszne i nie tak oczywiste.
Napisano 11 Lipiec 200816 l mniam, gwałcą, mniam powodzenia przypominam, za radiem Erewań z filmu "Ninoczka" (zapytajcie rodziców) - że gwałt w biegu jest niemożliwy, bo kobiełka z podniesioną spódnicą biegnie szybciej niż mężczyzna z opuszczonymi spodniami"
Napisano 12 Lipiec 200816 l moim zdaniem, ten gwałt przyćmił temat telewizora, taki właśnie telewizyjny chwyt (jak nie ma co to bedzie sex) :/ ale rób jak chcesz za klimat Orwella masz u mnie duuzy plus! Powodzenia
Napisano 12 Lipiec 200816 l Autor Pierwsze modeliki: Ogólny zarys pokoju i kadru. Pierwsze (na razie nieudane) próby z oświetleniem scenki: Edytowane 12 Lipiec 200816 l przez Ex3
Napisano 12 Lipiec 200816 l Pomysł bardzo klimatyczny, ciekaw jestem ile dramatyzmu uda ci się wyciągnąć z samego otoczenia. Dużo dziur rdzy i brudu. Co o oświetlenia to musisz nad nim popracować, wydaje mi się że samą niebieskawa poswiatą kineskopu tchniesz żucie w scenkę :)
Napisano 14 Lipiec 200816 l Autor Concept skończony. Ojciec odpycha przerażone dziecko żeby mógł zadać czysty cios w szyję jednego z milicjantów. W tym czasie mechanik spokojnie pracuje nad naprawą telewizora.
Napisano 14 Lipiec 200816 l Pomysł gwałtu zupełnie mi nie leży. Tak czy siak - pojechałeś z interpretacją tematu! Powodzenia!
Napisano 19 Lipiec 200816 l mi nadal ten nuż nie pasuje :) i jeszcze zastanawiam się czemu tak nabałaganiłeś w tum pokoju w 3d.
Napisano 19 Lipiec 200816 l Moze zrezygnuj z oswietlenia glownie przez GI i uzyj kilku swiatel, a GI niech bedzie tylko dodatkiem. Wtedy jest wieksza kontrola i szybkosc, nie jestes zdany na to jak algorytm obliczy oswietlenie.