Napisano 11 Lipiec 200816 l Nazwa wątku może jeszcze ulec zmianie. A tak wygląda moja wizja: Przychodzi uzależniony dziadek od telewizora do pokoju i włącza go, ale nie chce działać. Telewizor chodź jest tylko odłączony od kontaktu to uzależniony dziadek nie wie co sie dzieje, wyrywa se włosy, rozwala otoczenie i się wiesza na żyrandolu. ? :D Czyli na renderze/obrazku będzie widać powieszonego dziadka, może rozwaloną ścianę, włosy na podłodze itp.. W concepcie może jeszcze coś ulec zmianie. Edytowane 27 Sierpień 200816 l przez gawel72
Napisano 11 Lipiec 200816 l Autor Dzięki. Zastanawiam się czy by nie zrobić tego dziadka cartoonowego, choć jeszcze nigdy nie robiłem cartoonowych postaci. I chyba zamiast powieszonego, zrobię go klęczącego na ziemi, wyrywającego włosy i krzyczącego do sufitu. A telewizor będzie 50 calową plazmą wśród zrujnowanego pokoju.
Napisano 11 Lipiec 200816 l pomysl fajny, ale nie wieszaj go, zrob go w chwili gdy wlasnie szykuje sobie sznur (najlepiej kabel od tv zeby bylo ironiczniej ;p)
Napisano 11 Lipiec 200816 l Autor a no też dobry pomysł. Też myślałem już o kablu z tv :D Jeszcze będę musiał wszystko dokładnie przemyśleć.
Napisano 11 Lipiec 200816 l Tylko, że wypadałoby pokazać ten kabel, który nie jest włączony do kontaktu podczas gdy on sobie szykuje pętlę, więc myślę że kabel TV do tego się nie nadaje... Może od anteny :P
Napisano 12 Lipiec 200816 l Zresztą jakby chciał użyć tego kabla to by odkrył że jest on odłączony i przez to telewizor nie działa :D Ja widzę tego dziadka jak stoi na taborecie pod żyrandolem z pętlą na szyi. Powodzenia!
Napisano 16 Lipiec 200816 l Autor Zmieniłem trochę koncept. Bohater będzie nadal dziadkiem, a telewizor (który umarł) będzie namalowany białymi liniami na ścianie tak jak to w policji robią po ciele. Tutaj szybki szkic zrobione w psie (myszką):
Napisano 16 Lipiec 200816 l Nowy tytuł dosyć dramatyczny :D Mi się bardziej z tym żyrandolem podobało ale to tez może być dobre :)
Napisano 20 Lipiec 200816 l Autor Pierwszy update: PS: Model jest modelowany, ale wrzuciłem go na szybko do ZB żeby lepiej prezentował :D
Napisano 20 Lipiec 200816 l Twarz ciekawa, przedramiona za długie, guzików za dużo chyba że to sutanna ;) Dajesz, dajesz.
Napisano 20 Lipiec 200816 l model jest boski, moim zdaniem wszystko jest idealne, przedramiona za dlugie, ale to fajnie sie komponuje z superancka twarza :) gratulacje
Napisano 25 Lipiec 200816 l ten pierwszy wygląda jak z wosku :D zmień mu ten kolor oczu :] i jeszcze go tak trochę zdewastuj bo wygląda zbyt idealnie
Napisano 25 Lipiec 200816 l No, no fajne (heh, dziadek Hulk'a wymiata) :) Włączyłeś SSS, czy tylko tak wygląda? Jeśli by się czegoś czepiać, to tych ciuszków, są takie... jak z plasteliny, albo z Simsów.
Napisano 25 Lipiec 200816 l Autor ciastko191: Nad wszystkim jeszcze pracuje. Kamiś90: Włączyłem sss, chciałem sprawdzić jak wygląda sss w świetle Mr.Sun&Mr.Sky. Ciuchy przejdą jeszcze przez Zb.
Napisano 28 Lipiec 200816 l Nawet nie wiedziałem o istnieniu tego wątku :D Wspaniały styl postaci taki jak lubię lekko przerysowany ale bez przesady. Czekam na więcej!
Napisano 27 Sierpień 200816 l Autor Dzięki za komentarz Innos! Mały updejt? I przy okazji próbuję ustalić kadr. Zrobiłem też małe zmiany w koszuli dziadziusia, ale na razie nie pokażę. Jak by co, komodę wymodelowałem z pierwszej lepszej refki na google :P, ale niestety zapomniałem na razie wymodelować klamek. Aaa.. co powiecie o proporcjach dziadka? Nie za długi czasem? skrócić go, wydłużyć??
Napisano 14 Wrzesień 200816 l Autor Tomala mnie zainspirował żeby ruszyć się z miejsca i zrobić coś oraz się przedostać jakoś przez nominacje.