Creator Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 (edytowane) Taki prosty pomysł. To na razie luźny koncept. Pan Golem idzie oddać telewizor do naprawy, oczywiście trafia na kolejkę. Widocznie wszyscy w tej krainie mają dziś pecha z TV. Wszystko będzie toonowe raczej. Rozważam dwie opcje "tła", albo poczekalnię w przychodni, albo wejście do budynku w mieście fantasy (konkretnie wysokie wieżowce z gliny itd), ale to rozwikłamy później jak wam pokażę o co mi chodzi. Przyjmuję taktykę Fikołka, dużo updateów, dużo pracy hehehe :P PS Sorry za koncept, ale rysownikiem to ja nie jestem ;) Edytowane 30 Październik 2008 przez Creator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 hehe fajny pomysł, fajny koncept ale i tak plakat dr tv rox :D i jeszcze ten uciekający telewizor ;) czuję że będzie super wypas :) powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 Super koncept, naprawdę :) Żeby udało się zrobić modele w takim fajnym klimacie, mi się to widzi w stylu pixara albo podobnie. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 13 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2008 Hej, Już pracuje nad modelami, na razie nad TV. Najpierw wrzucę referki, a za niedługo moje dotychczasowe wypociny :) Postanowiłem zrobić różne telewizory, myślę bardziej o stylu retro. Rocznikowo wybiorę lata 80-te i w dół. Mam zboczenie na punkcie futurystycznego designu z lat 50-tych (przez Fallouta :P), także będę próbował coś w tym stylu też zrobić. Zawsze podobał mi się TV z gry Devil Inside: Niestety lepszej referki nie mam. A tu dorzucam kilka rodzajów sprzętu, wykopanego z sieci, którym się będę inspirował ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 ten pierwszy z obiciami to było to :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 15 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2008 Ehh coś taktyka Fikołka przerasta moje siły hehe :P Narazie zmotałem jeden TV w dwóch wersjach, to będzie pani telewizor ;) Jak widać najpierw testowałem Devil Inside'owy TV żeby sprawdzić jak to wyjdzie. Powiedzcie który lepszy, elementy mogę dowolnie przerzucić, także mówcie co ok a co nie. Dodam jeszcze szczególiki. To z tyłu to dupy ;) Twarze itp przewiduję jako teksturę (wyświetlane przez kineskop). Jak renderowałem przypomniałem sobie że zapomniałem o jednym, łatwym elemencie, a mianowicie o antenie, ale to nadrobię następnym razem ;). Sorry za słabe rendery, ale trochę jestem zharowany i nie mam siły walczyć z ustawieniami, a testuje dopiero LuxRender'a, bo Yafray odmówił mi posłuszeństwa, a nie mam czasu się z nim cackać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 29 Lipiec 2008 Share Napisano 29 Lipiec 2008 ten tyłek... padłem :D pomysł faktycznie... interesujacy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 29 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2008 dzięki :) szkoda ze czas mi daje w kość i na razie jest zastój, ale postaram się wrzucić na dniach jakiś większy update :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 heh super :) chociaz nie wiem czy nie fajniejszy tv taki klasyczny ksztaltem :) ps: skorzystalem z pomocy przy swojej pracy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 15 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2008 (edytowane) hej ho!! Sorry ja niestety się nie wyrobiłem, ale przenoszę prace do WIPa bo szkoda żeby się zmarnował dotychczasowy materiał ;) Pozdrawiam i życzę powodzenia nominowanym :) EDTI: Proszę moderatora o przeniesienie jeśli można :) Edytowane 15 Wrzesień 2008 przez Creator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi