mookie Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 (edytowane) Wnętrze pokoju, półmrok, żaluzje częściowo przysłaniają okna, tuż przy ścianie zepsuty telewizor z zakłóceniami na ekranie (blask ekranu jest jedynym źródłem światła), na pierwszym planie, tyłem do widza - postać siedząca w fotelu, trzymająca w ręku pilota, a nogi - na pufie lub niewielkim stoliku (twarz niewidoczna). Na ziemi - program telewizyjny lub książka z zakłóceniami zamiast ilustracji i fotografii, na regale - zdjęcie z zakłóceniami zamiast rodziny, na ścianie - obraz z zakłóceniami zamiast (powiedzmy) - jelenia na rykowisku, za oknem przeświecają zakłócenia zamiast rzeczywistego świata. Mam nadzieję, że zdążę! Indoor scene, it's dark, venetian blinds partly cover the windows, there's a broken TV with a noise on the screen located near the wall (the light from the screen is the only light source), there's a man sitting on a chair in the foregroung, holding remote control in his left hand, having his legs at the top of the hassock or a small table (we don't see his face). On the floor there's a newspaper or a book with a tv noise instead of the pictures, on the furniture - photographs with the tv noise instead of the family, on the wall - a paint with the tv noise instead of a - let's say - deer on the rut, there's the tv noise behind the windows instead of a real world. I hope I'll manage to finish it on time! Edytowane 6 Sierpień 2008 przez mookie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 mookie: witam w Bitwie i powodzenia życzę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wędrowiec Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 Jednak startujesz? ;) Moim zdaniem jeden z lepszych pomysłów, więc powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 powodzenia:) tylko nie moge sobie wyobrazic - jak chcesz sprawić zeby na renderze gdzie ksiązka sobie lezy na środku pokoju (czyli wiadomo ze nie bedzie zbyt pokaznych rozmiarów) widać było dobzre jej mały obrazek? albo bedzie niewyraznie albo musisz zrobic ogromny render? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 16 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2008 Wędrowiec: a jakoś tak wyszło; jak już mam pomysł, to nie mogę się oprzeć, żeby nie spróbować hkropinski: na pierwszym planie będzie dość miejsca na detale; jak już będę na 100% pewny kompozycji na pewno ją pokażę. Póki co zrobiłem pilota - dość dokładnie, gdyż będzie on jedną z najlepiej widocznych rzeczy na obrazku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 17 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2008 Po pilocie czas na telewizor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 Git majonez, rozumisz, pomysł pierwsza klasa:D Powodzonka:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 pomysł git, czy spodziewać się mamy jakiejś gry światła i cienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafax Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 Powodzenia mookie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 19 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2008 Dzięki za wsparcie. Co do światłocienia - na pewno istotnym elementem pracy będzie oświetlenie, mam nadzieję, że wyjdzie dobrze. Nie wykluczone, że efekt końcowy będzie tylko w tonacji czerni i bieli. Póki co staram się umieścić pilot w dłoni tak, aby lekko się z niej wysuwał. Straszna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumaCK Napisano 19 Lipiec 2008 Share Napisano 19 Lipiec 2008 Ładna dłoń mookie! Jak modelowałeś ? z plane'a czy z bryły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wędrowiec Napisano 20 Lipiec 2008 Share Napisano 20 Lipiec 2008 staram się umieścić pilot w dłoni tak, aby lekko się z niej wysuwał. Póki kciuk będzie tak przyciskał pilot, to nie ma szans żeby wyleciał mu z ręki. Połóż go bardziej na pozostałych 4 palcach i wysuń z pod kciuka. Wtedy efekt powinien być bardziej wiarygodny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 26 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2008 Po tygodniu mogę w końcu wrócić do projektu. Poza regałem dodałem też wiatrak elektryczny, który będzie stał obok celem stworzenia dusznej atmosfery na scenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 Jest dobrze ,git modele ,jedziesz dalej ,powodzenia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 5 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2008 (edytowane) Koncepcja pozostaje ta sama, zmianie ulegnie kadr - jak widać na rysunku ukazane zostanie całe pomieszczenie, w którym (istniejący póki co jedynie jako szkic) bohater okryty kocem lub prześcieradłem wpatrzony jest w ekran telewizora. Najprawdopodobniej zrezygnuję z szafki pod telewizorem na rzecz krzesła, no i okno przesłonię zasłonami lub żaluzjami. Grunt, że w końcu mam wizję! A tutaj inna wersja kadru (z bohaterem wciśniętym w kąt pokoju)... Edytowane 6 Sierpień 2008 przez mookie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi