matv Napisano 22 Lipiec 2008 Napisano 22 Lipiec 2008 Witam wszystkich, to mój pierwszy finished w tej galerii i w sumie pierwszy projekt, który udało mi się skończyć, ponieważ do tej pory raczej się uczyłem i to była pierwsza rzecz na której chciałem wypróbować swoje umiejętności (i oczywiście czegoś nowego się nauczyć). Zdaję sobię sprawę z tego, że jest tu sporo niedopracowanych rzeczy i błędów, ale ani ja, ani mój komputer nie mamy siły, żeby jeszcze nad tym się męczyć... Jak bym chciał policzyć ile razy 3ds mi się wywalił i ile razy powiesił kompa to chyba by mi liczydła brakło... Liczę na konstruktywną krytykę i mam nadzieję, że mnie strasznie nie zjedziecie :) i tutaj z trochę innym oświetleniem: :P nie wiem dlaczego z tytułu, który wpisałem, czyli "kościół braci Dominikanów" zostało "kościół braci"...
@seba@ Napisano 22 Lipiec 2008 Napisano 22 Lipiec 2008 Model ladny, ale tekstury i oswietlenie troche kuleja. Ja bym jeszcze popracowal nad tym.
Korbol Napisano 22 Lipiec 2008 Napisano 22 Lipiec 2008 Ogólnie sympatycznie budynek wyszedł. Miejscami brakuje mi dobrego bumpa na cegłach, światło w klimacie "burzowym" rzekłbym. Chodnik na 1 renderze wygląda troche jak dywan, natomiast na drugim jakby był silnie mokry. Ale jak już powiedziałem ogólne wrażenie na plus. pozdr
matv Napisano 22 Lipiec 2008 Autor Napisano 22 Lipiec 2008 :) Korbol, dzięki za swój 100 post :P bump jest na wszystkich cegłach, tylko rzeczywiście miejscami taki mało widoczny...
Master Kiełbaster Napisano 23 Lipiec 2008 Napisano 23 Lipiec 2008 lokalnie nawet praca jest realistyczna :P przydał by się jakiś mocniejszy reflect na dachu i na cegłach, niebo jest za ciemene i kamienica się odcina.
Sebastian Ozga Napisano 23 Lipiec 2008 Napisano 23 Lipiec 2008 Zwróć uwagę na proporcje cegieł - rozciągnąłeś teksturkę. Przenieś do WIP'a i podkręć jeszcze tą pracę, bo może być z tego całkiem niezły efekt. Pozdrawiam
adam_m Napisano 23 Lipiec 2008 Napisano 23 Lipiec 2008 Gratuluję dokończenia pracy. Troche to trwało ;) ale się udało. Kościół braci (jakich?) istnieje w realu? Jeżeli tak to pokaż referkę. Jakie wymiary mają cegły (wydaja się małe)? Z cegłami mam ten sam problem, wyglądają jak nowe. Psuje to efekt, a zalecania Ani nie poprawiły zbytnio ich wyglądu. Najlepiej wyszły maswerki i rozety a dziwnie wygląda wieżyczka (cała z tego samego materiału co dach). Pozdrawiam.
matv Napisano 23 Lipiec 2008 Autor Napisano 23 Lipiec 2008 Sebastian Ozga - nie mam już naprawdę nerwów i przede wszystkim czasu na poprawianie tego, a cegła jest w takich proporcjach na teksturze :/ może kiedyś jak dokupię trochę ramu to coś z tym zrobię, ale jak na razie zostaje taki finished. Master Kiełbaster - niebo troszkę specjalnie przyciemniłem, bo mi się za jasne wydawało, ale może to wina mojego monitora, bo nie jest pierwszej nowości... adam_m - kościół braci Dominikanów - w pierwszym poście napisałem, że mi obcięło temat. W zamierzeniu nie miało to być dokładne jego odwzorowanie - chciałem zrobić te elementy, które mi się najbardziej podobały :P a wieżyczka w rzeczywistości cała jest z takiego samego materiału...
Muminek Napisano 23 Lipiec 2008 Napisano 23 Lipiec 2008 Trochę za czysty , jakiś zacieki by się przydały. Cywilizacja dała nam smog i kwaśne deszcze.
Temporal Napisano 23 Lipiec 2008 Napisano 23 Lipiec 2008 Naprawde praca imponujaca niestety caly efekt psuje zly tiling cegiel. Nawet na tym renderze z zoomem widac ze cegly sa jak klocki lego wiec przesadziles troche i napewno nie uwierze ze w realu sa az takie malutkie. Model i oswietlenie sa na bardzo wysokim poziomie ale materialy troche psuja te prace a szkoda bo to genialna scenka. Wiem ze pisales ze nie chce ci sie juz poprawiac no ale chociaz te cegly bys poprawil plz :P.
lashco Napisano 23 Lipiec 2008 Napisano 23 Lipiec 2008 jako pierwsza praca to czapki z glow! temporal bardzo ladnie to ujął. ostatnie ujecie troche dziwne :/
matv Napisano 23 Lipiec 2008 Autor Napisano 23 Lipiec 2008 to chyba poprawię te cegły skoro się tak czepiacie, ale napewno nie w tym tygodniu bo czasu brak :P dzięki za wszystkie komenty :)
claude Napisano 23 Lipiec 2008 Napisano 23 Lipiec 2008 Super pracka, można by z niej jeszcze coś wyciągnąć ale git. Mam pytanie dlaczego akurat taki kościół robisz a nie potwora albo wizke wnętrza. Pytam bo studiuje konserwację rzeźby i czasem robię podobne rzeczy. pozdr
Neiraa Napisano 23 Lipiec 2008 Napisano 23 Lipiec 2008 Ja podziwiam wytrwałość, duzo tu pracy i efekty widać, są niedociągnięcia, jak ww, ale mimo to robi to niezłe wrażenie. jak dla mnie to super.
matv Napisano 23 Lipiec 2008 Autor Napisano 23 Lipiec 2008 claude - akurat ten kościół a nie coś innego ponieważ strasznie mi się podoba i stwierdziłem, że spróbuję swoich sił aby sprawdzić czy uda mi się takiemu czemuś podołać...
Rekomendowane odpowiedzi