Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich,

to mój pierwszy finished w tej galerii i w sumie pierwszy projekt, który udało mi się skończyć, ponieważ do tej pory raczej się uczyłem i to była pierwsza rzecz na której chciałem wypróbować swoje umiejętności (i oczywiście czegoś nowego się nauczyć). Zdaję sobię sprawę z tego, że jest tu sporo niedopracowanych rzeczy i błędów, ale ani ja, ani mój komputer nie mamy siły, żeby jeszcze nad tym się męczyć... Jak bym chciał policzyć ile razy 3ds mi się wywalił i ile razy powiesił kompa to chyba by mi liczydła brakło...

Liczę na konstruktywną krytykę i mam nadzieję, że mnie strasznie nie zjedziecie :)

cam01lh1.jpg

cam02hj0.jpg

cam03td8.jpg

i tutaj z trochę innym oświetleniem:

cam04fg8.jpg

cam05ub0.jpg

:P nie wiem dlaczego z tytułu, który wpisałem, czyli "kościół braci Dominikanów" zostało "kościół braci"...

• Odpowiedzi 16
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Ogólnie sympatycznie budynek wyszedł. Miejscami brakuje mi dobrego bumpa na cegłach, światło w klimacie "burzowym" rzekłbym. Chodnik na 1 renderze wygląda troche jak dywan, natomiast na drugim jakby był silnie mokry. Ale jak już powiedziałem ogólne wrażenie na plus.

pozdr

Napisano

:) Korbol, dzięki za swój 100 post :P bump jest na wszystkich cegłach, tylko rzeczywiście miejscami taki mało widoczny...

Napisano

Gratuluję dokończenia pracy. Troche to trwało ;) ale się udało. Kościół braci (jakich?) istnieje w realu? Jeżeli tak to pokaż referkę. Jakie wymiary mają cegły (wydaja się małe)? Z cegłami mam ten sam problem, wyglądają jak nowe. Psuje to efekt, a zalecania Ani nie poprawiły zbytnio ich wyglądu. Najlepiej wyszły maswerki i rozety a dziwnie wygląda wieżyczka (cała z tego samego materiału co dach). Pozdrawiam.

Napisano

Sebastian Ozga - nie mam już naprawdę nerwów i przede wszystkim czasu na poprawianie tego, a cegła jest w takich proporcjach na teksturze :/ może kiedyś jak dokupię trochę ramu to coś z tym zrobię, ale jak na razie zostaje taki finished.

Master Kiełbaster - niebo troszkę specjalnie przyciemniłem, bo mi się za jasne wydawało, ale może to wina mojego monitora, bo nie jest pierwszej nowości...

adam_m - kościół braci Dominikanów - w pierwszym poście napisałem, że mi obcięło temat. W zamierzeniu nie miało to być dokładne jego odwzorowanie - chciałem zrobić te elementy, które mi się najbardziej podobały :P a wieżyczka w rzeczywistości cała jest z takiego samego materiału...

Napisano

Naprawde praca imponujaca niestety caly efekt psuje zly tiling cegiel. Nawet na tym renderze z zoomem widac ze cegly sa jak klocki lego wiec przesadziles troche i napewno nie uwierze ze w realu sa az takie malutkie. Model i oswietlenie sa na bardzo wysokim poziomie ale materialy troche psuja te prace a szkoda bo to genialna scenka. Wiem ze pisales ze nie chce ci sie juz poprawiac no ale chociaz te cegly bys poprawil plz :P.

Napisano

to chyba poprawię te cegły skoro się tak czepiacie, ale napewno nie w tym tygodniu bo czasu brak :P dzięki za wszystkie komenty :)

Napisano

Super pracka, można by z niej jeszcze coś wyciągnąć ale git.

Mam pytanie dlaczego akurat taki kościół robisz a nie potwora albo wizke wnętrza. Pytam bo studiuje konserwację rzeźby i czasem robię podobne rzeczy.

pozdr

Napisano

Ja podziwiam wytrwałość, duzo tu pracy i efekty widać, są niedociągnięcia, jak ww, ale mimo to robi to niezłe wrażenie.

jak dla mnie to super.

Napisano

claude - akurat ten kościół a nie coś innego ponieważ strasznie mi się podoba i stwierdziłem, że spróbuję swoich sił aby sprawdzić czy uda mi się takiemu czemuś podołać...

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności