palmer Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 Witam Mam mapke HDRI z widokiem lazienki, zalaczylem ja jako enviroment i okazuje sie ze w plytkach odbija mi sie baaardzo duzy kubek ze szczoteczkami z mapki HDRI .... -zalaczam obrazek ..spojrzcie na odbicie w plytkach... podpowiedzcie mi jak moge zmniejszyc skale aby odbite HDRI mialo poprawne proporcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 Hmm, seria Calla ;) Mapowanie masz ustawione na "Spherical" czy "Screen"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palmer Napisano 28 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2008 Calla , Calla .. :) mapowanie spherical Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palmer Napisano 28 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2008 pytanko dodatkowe: czym sie roznia nastepujace sposoby wstawiania mapy hdri 1. enviroment map-material browser-bitmap-znajduja na dysku mape hdri (browse) nastepnie przeciagam ja do material editor a stamtad do slotow w V-ray enviroment 2.klikam na material editor-new- vrayHDRI-browse-nastepnie przeciagam (instance) do slotu w Vray enviroment zauwazylem ze w sposobie 1 material editor pokazuje mi wieksza kontrole nad ustawieniami mapy sposob 2 -material editor pokazuje mi tylko kilka parametrow ustawienia HDRI dodatkowo w w material editor mam wyrazno obraz mapy HDRI a w sposobie 1 mam czarny (prawie) podglad na mape Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 w sposobie 2 material editor pokazuje ci wieksza kontrole nad ustawieniami mapy hdri sposob 1-material editor pokazuje ci tylko kilka parametrow ustawienia bitmapy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 Okej, a jak sposób drugi uzyskać w mentalu? Jest tam odpowiednik tego VrayHDRI? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palmer Napisano 28 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2008 (edytowane) uhm znaczy ze oba sposoby sa prawidlowe -dzieki , myslalem ze cos pokrecilem przy wstawianiu hdri no tak ale nikt jeszcze nie odpowiedzial na moje pytanie :) Edytowane 28 Lipiec 2008 przez palmer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 est tam odpowiednik tego VrayHDRI? chyba raczej nie ale pierwszy sposób ma prawie te same opcje bo wyskakuje jeszcze okienko z setupem po otwarciu pliku hdr. brakuje mu tylko cubic i mirrored ball environment. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 est tam odpowiednik tego VrayHDRI? chyba raczej nie ale pierwszy sposób ma prawie te same opcje bo wyskakuje jeszcze okienko z setupem po otwarciu pliku hdr. brakuje mu tylko cubic i mirrored ball environment. Ale ja mam zawsze problem z tym właśnie okienkiem co wyskakuje, nie wiem ocb, chyba muszę coś doczytać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 29 Lipiec 2008 Share Napisano 29 Lipiec 2008 white pointem regulujesz jasność i to chyba wszystko co tam można zrobić 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 29 Lipiec 2008 Share Napisano 29 Lipiec 2008 Levus - jest jeszcze coś takiego jak mr Mirror Bal, mr Raytype Switcher (environment), mr Camera Map itd. Może któryś z tych ma to samo co VrayHDRI :P Niewiem :D 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 29 Lipiec 2008 Share Napisano 29 Lipiec 2008 Dzięki chłopaki, sprawdzę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi