Gość Muka Napisano 31 Lipiec 2008 Napisano 31 Lipiec 2008 Cześć. No to już przeczytałem regulamin i wstawiam posta. ;p No dobra oto mój pokój po kilku przeróbkach. Wiem że jest to na razie słabe ale proszę o komentarze. http://img211.imageshack.us/img211/5730/pokjproject1ver4n7h8yxc9.jpg
tutomash Napisano 31 Lipiec 2008 Napisano 31 Lipiec 2008 nie wiem czy tak twoj pokoj wyglada w realu, ale strasznie maly jest, meble wydawaja sie strasznie duze jak na taka przestrzen, szafa i polka wedlug mnie za duze sa i okno tez, modelowales wedlug oryginalnych rozmiarow czy tak na oko?? proponuje na poczatek wziasc miare, ulatwi ci to prace
Gość Muka Napisano 1 Sierpień 2008 Napisano 1 Sierpień 2008 pokój mam mały ;p a półki trochę na oko modelowałem.
Gość Muka Napisano 1 Sierpień 2008 Napisano 1 Sierpień 2008 kolejny rendering http://img139.imageshack.us/img139/8472/pokjproject1ver6kolorde5.jpg już z teksturami ;D
khatake Napisano 1 Sierpień 2008 Napisano 1 Sierpień 2008 materialy na tych mebalch to czysty diffuse bez zadnych bajerkow ? (np specular , bump itp.) poza tym materialy najlepiej wrzucac jak juz skonczyles modelowac wszystkie elementy a nad tym moglbys troche posiedziec jeszcze.no i to oswietlenie :/ na tym sie nie znam ale moglbys chociaz wlaczyc exposure control zeby te przepalenia wyeliminowac. popracuj jeszcze nad scenka. a i kamera ktora troche uposledza widok.wiec do roboty i czekamy na efekty ^^
Gość Muka Napisano 22 Grudzień 2009 Napisano 22 Grudzień 2009 Wrzucam po sporej przerwie kolejną wizkę pokoju http://img195.imageshack.us/img195/184/mjpokj.png , robiony już w V-rayu . Mam nadzieje że pomożecie mi doprowadzić ten projekt do końca :D
Bonifatz Napisano 22 Grudzień 2009 Napisano 22 Grudzień 2009 Muka : z tym ostatnim od razu lepiej! Radzę najpierw zająć się modelami a później teksturowaniem ich.
s_vimes Napisano 23 Grudzień 2009 Napisano 23 Grudzień 2009 No to okno to nadal jest nieżle przepalone i warto coś by było zrobić z zasłonami bo jakieś takie sztuczne jakies pole oddziaływań by sie przydało ;)
Gość Muka Napisano 24 Grudzień 2009 Napisano 24 Grudzień 2009 (edytowane) no pokombinuje jeszcze, dałem textury i coś brak cienia przy szafie ,może wiecie czym to jest spowodowane :( Edytowane 26 Wrzesień 2011 przez Muka
Gość Muka Napisano 26 Wrzesień 2011 Napisano 26 Wrzesień 2011 tak i znów wracam po dłuższej przerwie do skończenia swojego pokoju ;P ostatni rok to trochę mało czasu na 3d (maturka) a teraz efekt : jeszcze brak klamek, okna i drzwi ponieważ skupiłem się na meblach ;d
ciastuch Napisano 26 Wrzesień 2011 Napisano 26 Wrzesień 2011 Witam. Według mnie teksturki trochę porozciągane, szczególnie na podłodze, przynajmniej tak wygląda na pierwszy rzut oka. Teksturę też zmniejszyłbym na meblach. Masz w pokoju listwy przy podłodze? Warto je dorobic. Taki detal podnosi realizm w wizkach (przynajmniej według mnie, ale mną się nie sugeruj - jam noob straszny :) ). Wida progres w renderach, to bardzo fajnie :) Działaj. Pozdro. Ciastuch.
Gość Muka Napisano 28 Wrzesień 2011 Napisano 28 Wrzesień 2011 (edytowane) drobne poprawki, dodane klamki do szafek nieco ocieplony kolor ściany oraz drzwi wejściowe: i tutaj jeszcze render z vraysun zamiast directa: Edytowane 28 Wrzesień 2011 przez Muka
Rekomendowane odpowiedzi