Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nie wiem czy tak twoj pokoj wyglada w realu, ale strasznie maly jest, meble wydawaja sie strasznie duze jak na taka przestrzen, szafa i polka wedlug mnie za duze sa i okno tez, modelowales wedlug oryginalnych rozmiarow czy tak na oko?? proponuje na poczatek wziasc miare, ulatwi ci to prace

Napisano

pokój mam mały ;p a półki trochę na oko modelowałem.

Napisano

materialy na tych mebalch to czysty diffuse bez zadnych bajerkow ? (np specular , bump itp.) poza tym materialy najlepiej wrzucac jak juz skonczyles modelowac wszystkie elementy a nad tym moglbys troche posiedziec jeszcze.no i to oswietlenie :/ na tym sie nie znam ale moglbys chociaz wlaczyc exposure control zeby te przepalenia wyeliminowac. popracuj jeszcze nad scenka. a i kamera ktora troche uposledza widok.wiec do roboty i czekamy na efekty ^^

Napisano

Wrzucam po sporej przerwie kolejną wizkę pokoju http://img195.imageshack.us/img195/184/mjpokj.png , robiony już w V-rayu . Mam nadzieje że pomożecie mi doprowadzić ten projekt do końca :D

Napisano
Muka : z tym ostatnim od razu lepiej! Radzę najpierw zająć się modelami a później teksturowaniem ich.
Napisano

No to okno to nadal jest nieżle przepalone i warto coś by było zrobić z zasłonami bo jakieś takie sztuczne jakies pole oddziaływań by sie przydało ;)

Napisano

no pokombinuje jeszcze, dałem textury i coś brak cienia przy szafie ,może wiecie czym to jest spowodowane :( mjpokjbetatest.png

Edytowane przez Muka

Napisano

tak i znów wracam po dłuższej przerwie do skończenia swojego pokoju ;P ostatni rok to trochę mało czasu na 3d (maturka) a teraz efekt :

mojpokojver52.png

jeszcze brak klamek, okna i drzwi ponieważ skupiłem się na meblach ;d

Napisano

Witam.

Według mnie teksturki trochę porozciągane, szczególnie na podłodze, przynajmniej tak wygląda na pierwszy rzut oka. Teksturę też zmniejszyłbym na meblach. Masz w pokoju listwy przy podłodze? Warto je dorobic. Taki detal podnosi realizm w wizkach (przynajmniej według mnie, ale mną się nie sugeruj - jam noob straszny :) ).

Wida progres w renderach, to bardzo fajnie :) Działaj.

Pozdro.

Ciastuch.

Napisano

drobne poprawki, dodane klamki do szafek nieco ocieplony kolor ściany oraz drzwi wejściowe:

mojpokojver53.jpg

i tutaj jeszcze render z vraysun zamiast directa:

mojpokojver53v1.jpg

Edytowane przez Muka