GrzegorzPrzybys Napisano 31 Lipiec 2008 Napisano 31 Lipiec 2008 (edytowane) Od jakiegoś tygodnia po pracy, przez pare godzin dziennie, wieczorkiem dłubałem sobie taką okładkę do gry steam-punkowej. Chciałem zebrać garść uwag bo jest jeszcze nie oddana i "gotowa" na ew. poprawki. Wiem że klimat jest dość kolorowo-bajkowy jak na warunki steampunkowe ale takie były wymogi - i tak udało mi się wynegocjonowac trochę mroku:) Co ciekawe robiłem to w Open Canvasie 1.0 -( programie zajmującym niewiele ponad 1mb ) i Wacomie Intuos 3 i co mogę powiedzieć to : dobry drogi tablet jest cenniejszy niż wypasiony program graficzny:D Edytowane 31 Lipiec 2008 przez GrzegorzPrzybys
n-pigeon Napisano 31 Lipiec 2008 Napisano 31 Lipiec 2008 Pani w za małym żakiecie ma jakiś dziwny nos, trochę płaski, bez wyrazu i kształtu. Po za tym to kolorowo bajkowa oprawa wygląda świetnie, fajny klimacik.
leander Napisano 31 Lipiec 2008 Napisano 31 Lipiec 2008 Fajne, odwazne w kolorze. Kobieta moglaby miec bardziej ponetne piersi, bo teraz malo przypominaja kobiece piersi, jakies dwie kule tam ma. Mnie troche razi skala tej postaci z tylu. Tzn rozumiem, ze ona ma byc duza, ale efekt optyczny jest troche taki jakby koles byl z przodu a nie duzy. Mozna by u niego zastosowac jednak odrobine perspektywy atmosferycznej i zgubic ten sam kontrast , ktory ma postac na przedzie. Cos w tym stylu: http://www.tgfg.pl/tomek/wolsung-over.jpg Zmniejszylem tez glowe duzej postaci, bo w oryginale optycznie bardzo jest zblizona do wielkosci glowy postaci z przodu i jakos to ze soba nie gra najlepiej.
JmTm00 Napisano 31 Lipiec 2008 Napisano 31 Lipiec 2008 perspektywa rzecz względna, mnie urzekły kolorki (moje preszius seledynki :D)
Morbid Karbid Napisano 31 Lipiec 2008 Napisano 31 Lipiec 2008 fajne kolory ja bym dodał jeszcze, że źle się odbiera rękę tego krasnoluda. Jej kąt sugeruje, że jest wyciągnięta do przodu, ale w domyśle ma ją chyba kciukiem zatkniętą za pasek. Pasek jest taż odrobinę za mocno zakręcony ku górze. Dopasowanie perspektywy do samochodu obok z pewnością by pomogło.
ortheza Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 Swietna pracka :-) gorzej z nazwa topica, Zmien na Finished2D: Wolsung
miriam Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 (edytowane) Warto jeszcze przy tym posiedzieć ;), jak dla mnie fajnowate. można by mocniej odciąć bohaterów od sprzętów szczególnie lewą stronę, wszystko jakoś siedzi na jednym poziomie, przez co nie ma takiego odbioru na jaki powinien wskazywać ten układ. //pozdr. Edytowane 2 Sierpień 2008 przez miriam
GrzegorzPrzybys Napisano 3 Sierpień 2008 Autor Napisano 3 Sierpień 2008 Dzięki bardzo za wszystkie uwagii. Postarałem się jakoś co do niektórych zastosować i w finalnej wersji powstało takie cuś: Pozdrawiam
aspenboy Napisano 4 Sierpień 2008 Napisano 4 Sierpień 2008 No i fajnie wyszło :) Paleta kolorów trochę a la Nic Klein. A open canvas bawię się w najnowszej wersji i jestem bardziej niż zadowolony.
Rekomendowane odpowiedzi