Napisano 11 Maj 200915 l projekt fajny wizualnie, niestety nie najlepiej przemyslany - ale czesto duzo zalezy od klienta
Napisano 12 Maj 200915 l gonzo71- edytuj posty Soul Master napisał: Ale pralnia, również mogłabyć po między sypialnią, a łazienką. Jesteś pod prysznicem/w wannie > ubierasz się w piżamę > bierzesz brudne rzeczy > po drodze do łóżka wrzucasz > idziesz spać. To taki mój mały pomysł. jak SansSerif już napisał pralnia, miała najniższy priorytet według innych pomieszczeń(page n01) :) ---- ja mam zaś pytanie odnośnie rożnego systemu oświetlenia, którego użyłeś między salonem, kuchnią a 'holem' prowadzącym do sypialni; czy nie wystarczyło by użyć jedynie jednego systemu oświetlenia, przy czym koszta były by niższe, w tych miejscach chyba nie trzeba aż tylu świateł? a możne był to pomysł klienta? Tak z ciekawości pytam. btw. wnętrza świetne i pokazuj tutaj jak będziesz miał coś nowego. pozdr. Edytowane 12 Maj 200915 l przez JunioR
Napisano 13 Maj 200915 l Autor JunioR napisał: ja mam zaś pytanie odnośnie rożnego systemu oświetlenia, którego użyłeś między salonem, kuchnią a 'holem' prowadzącym do sypialni; czy nie wystarczyło by użyć jedynie jednego systemu oświetlenia, przy czym koszta były by niższe, w tych miejscach chyba nie trzeba aż tylu świateł? Te większe oprawy w kuchni to tzw. wallwashery. W tego typu oprawach specjalne soczewki, filtry i odbłyśniki rozpraszają światło eliminując snopy widoczne w przypadku zwykłych downlightów. Stosując odpowiedni rozstaw pomiędzy takimi oprawami można uzyskać efekt równomiernie rozświetlonej powierzchni ściany. W tym projekcie taki efekt pasował.
Napisano 2 Lipiec 200915 l CUDO.... od kilku godzin szukam ciekawych wizualizacji pomieszczeń.... i to co zobaczyłem tutaj, to jestem w szoku!! wielkie brawa, bardzo mi się podoba... :) P.S. po weekendzie coś sam zrobię...ale fajerwerków się nie spodziewać :D poszukuje tutoriali do wizualizacji wnętrz :) znalazłem kilka na tym forum...ale przyjmę więcej :)
Napisano 16 Sierpień 200915 l Witam, właśnie projektuję mieszkanie, w którym znajduje się mała łązienka. Właściciel mieszkania poprosił aby znalazła się w niej wanna razem z funkcją prysznica, i myślałem o bezczelnym skopiowaniu Twojego pomysłu z roletą. ;) Czy mógłbym się dowiedzieć kulku rzeczy? Konkretnie poniżej moje pytania: 1. Jak wygląda mechanizm takiej rolety? Czy jest to taki sam mechanizm jak normalnych rolet okiennych? 2. Jaki materiał wykorzystujesz na samą roletę? 3. Czy roleta posiada jakieś prowadnice po bokach w ścianach, żeby "nie fruwała" po przestrzeni nad wanną? Nie śmiałbym nawet mówić jaki byłbym wdzięczny jakbyś miał jakieś rysunki techniczne montażu, ale to już taka skromna prośba na wyrost chyba. :) Edytowane 16 Sierpień 200915 l przez pressenter
Napisano 18 Sierpień 200915 l Autor pressenter napisał: 1. Jak wygląda mechanizm takiej rolety? Czy jest to taki sam mechanizm jak normalnych rolet okiennych? 2. Jaki materiał wykorzystujesz na samą roletę? 3. Czy roleta posiada jakieś prowadnice po bokach w ścianach, żeby "nie fruwała" po przestrzeni nad wanną? Ad.1 Taki sam. Sznurkowy. Ad.2 Wykonawca dobrał jakiś odpowiedni. Ad.3 Nie posiada. Ogólnie nie jest to rozwiązanie idealne. Jak chcesz mieć szczelność, zwłaszcza w małej łazience to kup gotowy parawan szklany, stały lub składany.
Napisano 18 Sierpień 200915 l SansSerif napisał: Ogólnie nie jest to rozwiązanie idealne. Jak chcesz mieć szczelność, zwłaszcza w małej łazience to kup gotowy parawan szklany, stały lub składany. Przyznaję, że myślę o tym, ale estetycznie to wygląda to raczej średnio, a patrzę też i na to.
Napisano 16 Październik 200915 l excellent rendering, love those chairs! SansSerif napisał: projekt: architektura wnętrz architekci: adam kraszewski lokalizacja: warszawa klient: prywatny etap: koncepcja powierzchnia: 105 m2 . . . . . . kuchnia + pokój dzienny . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .