Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

projekt fajny wizualnie, niestety nie najlepiej przemyslany - ale czesto duzo zalezy od klienta

• Odpowiedzi 58
  • Wyświetleń 26,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

gonzo71- edytuj posty

Soul Master napisał:
Ale pralnia, również mogłabyć po między sypialnią, a łazienką. Jesteś pod prysznicem/w wannie > ubierasz się w piżamę > bierzesz brudne rzeczy > po drodze do łóżka wrzucasz > idziesz spać. To taki mój mały pomysł.

jak SansSerif już napisał pralnia, miała najniższy priorytet według innych pomieszczeń(page n01) :)

----

ja mam zaś pytanie odnośnie rożnego systemu oświetlenia, którego użyłeś między salonem, kuchnią a 'holem' prowadzącym do sypialni; czy nie wystarczyło by użyć jedynie jednego systemu oświetlenia, przy czym koszta były by niższe, w tych miejscach chyba nie trzeba aż tylu świateł? a możne był to pomysł klienta? Tak z ciekawości pytam.

btw. wnętrza świetne i pokazuj tutaj jak będziesz miał coś nowego.

pozdr.

Edytowane przez JunioR

Napisano
  • Autor
  JunioR napisał:
ja mam zaś pytanie odnośnie rożnego systemu oświetlenia, którego użyłeś między salonem, kuchnią a 'holem' prowadzącym do sypialni; czy nie wystarczyło by użyć jedynie jednego systemu oświetlenia, przy czym koszta były by niższe, w tych miejscach chyba nie trzeba aż tylu świateł?

Te większe oprawy w kuchni to tzw. wallwashery. W tego typu oprawach specjalne soczewki, filtry i odbłyśniki rozpraszają światło eliminując snopy widoczne w przypadku zwykłych downlightów. Stosując odpowiedni rozstaw pomiędzy takimi oprawami można uzyskać efekt równomiernie rozświetlonej powierzchni ściany. W tym projekcie taki efekt pasował.

Napisano

CUDO....

od kilku godzin szukam ciekawych wizualizacji pomieszczeń....

i to co zobaczyłem tutaj, to jestem w szoku!!

wielkie brawa, bardzo mi się podoba... :)

P.S. po weekendzie coś sam zrobię...ale fajerwerków się nie spodziewać :D

poszukuje tutoriali do wizualizacji wnętrz :)

znalazłem kilka na tym forum...ale przyjmę więcej :)

Napisano

Witam,

właśnie projektuję mieszkanie, w którym znajduje się mała łązienka. Właściciel mieszkania poprosił aby znalazła się w niej wanna razem z funkcją prysznica, i myślałem o bezczelnym skopiowaniu Twojego pomysłu z roletą. ;) Czy mógłbym się dowiedzieć kulku rzeczy? Konkretnie poniżej moje pytania:

1. Jak wygląda mechanizm takiej rolety? Czy jest to taki sam mechanizm jak normalnych rolet okiennych?

2. Jaki materiał wykorzystujesz na samą roletę?

3. Czy roleta posiada jakieś prowadnice po bokach w ścianach, żeby "nie fruwała" po przestrzeni nad wanną?

Nie śmiałbym nawet mówić jaki byłbym wdzięczny jakbyś miał jakieś rysunki techniczne montażu, ale to już taka skromna prośba na wyrost chyba. :)

Edytowane przez pressenter

Napisano
  • Autor
  pressenter napisał:

1. Jak wygląda mechanizm takiej rolety? Czy jest to taki sam mechanizm jak normalnych rolet okiennych?

2. Jaki materiał wykorzystujesz na samą roletę?

3. Czy roleta posiada jakieś prowadnice po bokach w ścianach, żeby "nie fruwała" po przestrzeni nad wanną?

Ad.1 Taki sam. Sznurkowy.

Ad.2 Wykonawca dobrał jakiś odpowiedni.

Ad.3 Nie posiada.

Ogólnie nie jest to rozwiązanie idealne. Jak chcesz mieć szczelność, zwłaszcza w małej łazience to kup gotowy parawan szklany, stały lub składany.

Napisano
  SansSerif napisał:
Ogólnie nie jest to rozwiązanie idealne. Jak chcesz mieć szczelność, zwłaszcza w małej łazience to kup gotowy parawan szklany, stały lub składany.

Przyznaję, że myślę o tym, ale estetycznie to wygląda to raczej średnio, a patrzę też i na to.

Napisano

excellent rendering,

love those chairs!

SansSerif napisał:
projekt: architektura wnętrz

architekci: adam kraszewski

klient: prywatny

etap: koncepcja

powierzchnia: 105 m2

.

.

.