Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

No i jest oficjalny press release:

tutaj o

a stąd można pobrać triala... To znaczy kłamią że można bo naprawdę nie można. Łobuzy. Ale będzie można jak tylko się wyreleasuje - czyli w październiku...

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Przed chwila sprawdzalem co tam w blocie piszczy i mi umknelo ;)

Dzieki za linka.

Zobaczymy jak tam te malowanki co dodali ;) Bo za $745 zielonych papierow MUSZA byc znakomite ;).

Poza malowankami i mozliwoscia pracy w kwadryliozylionach poly (znowu pojawia sie miliony prac ze znakomitymi porami na skorze i spie********** proporcjami LOL) dodali fajerwerki (choc cieszy ze popracowali nad ulatwieniem przerzucania normali do mayi i maxa). Przy takim renderze mam nadzieje ze istnieje mozliwosc nagrania szybkiego "turntable'a", bo jesli nie to... wlasciwie po co mi to? Chyba tylko szaleniec modelowalby z wlaczonym DoF i tymi wszystkimi cieniami, swiatlami, odbiciami...

Nie widze tez w opisie nowych rzeczy nic przypominajacego zbrushowego transpose'a (chyba ze ktos lubi przerzucac modele miedzy aplikacjami i bawic sie w rigowanie zamiast w sekunde przesunac cos co nam nie pasowalo...). Czekam z niecierpliwoscia, zeby zobaczyc co tam wysmazyli.

Ale chyba jeszcze bardziej na odpowiedz Pixologic :D

@marcin wuu - nie klamia. Nie wspominaja ze chodzi im o triala 1.0.7 ;)

Edytowane przez Nezumi

Napisano

Trochę drogo zwłaszcza jak ktoś ma już zbrusha to na razie głupio wydawać tyle kasy na muda. Z drugiej strony to jak to malowanie będzie takie rewelacyjne jak zapowiadają to chyba warto go kupić zamiast bodypainta który tani nie jest.

Traspose świetne narzędzie jak w nowym mudboxie nie będzie alternatywy to ja nie wiem, bardziej to przydatne niż jakieś dof'y i inne efekty renderingu.

Napisano

Trzeba mieć nadzieje że będzie trial, wtedy się wszystko okaże.

Napisano

Jeśli wierzyć notce ze strony autodeska to będzie:)

Napisano

Nezumi> wystarczy zalogować się na community Autodesku i pisać co by się przydało. Ostatnio rozmawiałem z kilkoma osobami z Autodesku i bardzo się dziwili, że ludzie narzekają na nowe opcje, mimo, że oni wprowadzają większość propozycji podanych właśnie na community.

A na Muda czekam :)

Napisano

M@Ti - osobiscie zbrushuje i czekam w tej chwili na siggraph na ktorym Pixologic ma pokazac co tam przygotowuje do nowego Zbrusha ;)

Co do mudboxa - niech bedzie jak najlepszy, bo solidna konkurencja zapedzi Pixologic do roboty. Nie bede sie jednak logowal i wypisywal oczywistych rzeczy bo w koncu developerzy nie sa chyba kretynami zeby sie domyslic, ze taki transpose jest przydatny bardziej niz DoF w viewporcie..?

Napisano

Nezumi z tym że pixologic ma pokazać coś o nowym zbrushu to jakieś potwierdzone informacje? Jakieś źródło możesz zarzucić bo jestem ciekaw?

Napisano

Dzięki za linka :) Po prostu nie spodziewałem się że pixologic tak szybko zaprezentuje jakieś ficzersy nowego zbrusha. Zb3 wyszedł chyba 4 lata po dwójce, wersja 4 się w tym roku na pewno nie pojawi ale fajnie jak by ja wydali przynajmniej w przyszłym roku.