Napisano 14 Luty 200421 l Witam wszystkich.:D Po nieudanym pierwszym modelu postanowiłem zrobić następny, który mam nadzieje przypadnie do gustu większości w Was. Jest mi to potrzebne, ponieważ jestem początkujący i czasami nie wiem jak coś zrobić, dlatego od razu proszę abyście pisali wszelkiego rodzaju uwagi. Poniżej zamieszczam rendery: Jeszcze raz bardzo prosze o wystawianie komenterzy. :)
Napisano 14 Luty 200421 l kilka bledow jest w siatce, na blotniku i zaraz obok jest wklescniecie, za nadkolem tez jest nieco niedoklepany :). postaraj sie bo to fajna furka. odpowiednio duzo czasu i z pewnoscia wyjdzie z tego niezle autko :)
Napisano 15 Luty 200421 l Autor Będe starał się dzisiaj to poprawić. Wieczorkiem pokaże co mi sie udało zrobić.
Napisano 15 Luty 200421 l Miejscami brakuje plynnosci w siatce ale na tym etapie prac wszystko jeszcze do zrobienia :)
Napisano 15 Luty 200421 l Autor Witam wszystkich. Ze względu na dzisiejszy brak czasu nie zrobiłem dużo, ale mimo tego umieszczam małego updata. Są na nim 2 błędy rzucające się w oko, z którymi nie mogę sobie poradzić. :( Jak ktoś będzie miał pomysł jak je usunąć to bardzo będę wdzięczny za pomoc. Jak znajdziecie jakieś jeszcze to proszę piszcie.
Napisano 15 Luty 200421 l siemka. kilka rzeczy od razu mnie ugryzlo, nie wiem ktore 2 rzeczy miales na mysli (mogge sie domyslac) wiec zaznaczylem wszystkie: 1 widac lekkie zgiecie w tym miejscu na masce. 2 nadkole musisz dopracowac bo troszke kanciate jest. 3 lekkie wklesniecie tam jest. 4 wiadomo 5 nie jestem pewny (nie znalazlem zdjecia z boku) ale mi sie wydaje ze ta wypuklosc jest troszke mniej wystajaca. powodzenia w dalszej pracy troszke go pomeczysz to usuniesz wszystkie bledy i efekt bedzie dobry.
Napisano 19 Luty 200421 l Autor 2 i 5 tak powinny być (szczególnie nadkole). Chodziło mi o 4 że nie moge sobie z nią poradzić. Mam także problemy z rozpocząciem zdeżaka. Jakby ktoś mógł pomuc to bym był bardzo wdzięczny. Co do reszty punktów to bede je poprawiał w najbliższym czasie. Pozdrawiam i dziękuje za komentarze.
Napisano 27 Luty 200421 l Autor Witam wszystkich po długiej przerwie spowodowanej brakiem czasu :( Dzisiaj miałem troszke czasu i poprawiłem kilka błędów i zaczołem robić drzwi. Jutro wieczorkiem powinienem umieścić efekt mojej pracy. :)
Napisano 28 Luty 200421 l Autor WItam. Tak jak pisałem umieszczam updata na którym są 2 błędy (które poprawie). Pierwszy jest między dzwiami a tyłem (nie miałem już siły go usunąć, zrobie to jutro), natomiast drugi to wgiecie koło przedniego błotnika. Bardzo prosze was piszcie komentaże co o tym sądzicie i czy wszystko jest ok. Jeszcze raz prosze piszcie co sądzicie.
Napisano 28 Luty 200421 l cos za kanciate dla mnie te krawedzie.... a moze juz pozno i nie widze tak czy owak ladnie ladnie :)
Napisano 29 Luty 200421 l Autor Witam. Szukałem sobie dzisiaj zdięcia BMW, którego robie i znalazłem 2 egzemplaże, które mi się spodobały, a dokładniej to felgi. Skoże już kończe nadkola to przydało by sie zrobić koła ale nie moge sie zdecydować, które felgi wybrać. Zamieszczam te zdjęcia i prosze was abyście wybrali jeden model: 1 2 Dzisiaj wieczorkiem umieszcze updata i jeżeli zdecydujecie, która felge włożyć to może dzisiaj zaczne i umieszcze w updacie.
Napisano 1 Marzec 200421 l Autor Dzisiaj zrobiłem troszke tyłu i dach (jeszcze nie skończony w 100%).:] Drzwiami prosze sobie nie zawracać głowy, ponieważ chce je wymienić, ale dzisiaj już nie będe miał czasu. [killer]:( Piszcie co sądzicie błagam
Napisano 1 Marzec 200421 l 1. obrazki nie działeja u mnie 2. wywal tą sygnaturke. Krzyczenie nie jest mile widziane.
Napisano 1 Marzec 200421 l Autor Nie widzisz bo wypisało mi że przekroczyłem limit transferu lub coś takiego i nie wiem kiedy będzie można coś zobaczyć ??
Napisano 1 Marzec 200421 l a ja nie widzę wszystkich obrazków :| jak możesz to zmień serwer FTP na http://www.tripod.lycos.co.uk ponieważ jest znacznie szybszy :) pozdrawiam [piwo]
Napisano 1 Marzec 200421 l Autor Jutro się tym zajme bo dzisiaj już musze się troche pouczyć :( Co Loozack sądzisz o modelu ??
Napisano 1 Marzec 200421 l ekszpertem nei jestem ale mi nie pasuje cosik w tych miejscach to na masce jakies dziwnie faliscie mi sie wydaje ale podobno mam cos neitak z oczami ;) btw. w fajny sposob fotki sie zalacza ;)
Napisano 1 Marzec 200421 l Autor Krzywą linie już poprawiłem, ale ten drugi element jest jakiś lewy bo sie z nim męcze od początku modelowania [pomocy] (tylko sikham to umie zrobić :) ). Wyżej jest zamieszczony post w którym prosze o pomoc w wybranu felgi. Jest on nadal ważny bo jeszcze nic nie zrobiłem. ;)
Napisano 1 Marzec 200421 l no właśnie chciałbym zobaczyć te felgi a nie mogę :) a co do modelu to idzie ci bardzo dobrze :) jest jeszcze kilka nierówności ale na pewno je poprawisz :D pozdrawiam [piwo]
Napisano 2 Marzec 200421 l Ja bym wzioł te drugie :).Zrobisz to co będziesz uważał za słuszne ;).A co do pracki to mi sie podoba [lol2]. Pozdro [piwo]
Napisano 2 Marzec 200421 l A ja polecam 1 poniewaz te drugie sa juz zdrowo oklepane przez innych, a 1 sa INNE
Napisano 3 Marzec 200421 l Autor Ja już wczoraj wybrałem nr. 1 ponieważ sikham robi nr. 2 ;) Dzięki za komentarz i moze jutro umieszcze updata ale to zależy od czasu :]
Napisano 4 Marzec 200421 l Autor Dodają so tytułu wykrzykniki nie iałem na myśli nic złego, ale zmienie. Co sadzisz o mojej bryce ?? Pytam sie bo robisz przecież taką samą. :]
Napisano 8 Marzec 200421 l Autor Witam wszystkich po następnym tygodniu przerwy. :) Nie zrobiłem dużo w maxie, ponieważ ostatnio nie mam czasu, ale mimo tego umieszczam rendy i czekam na Wasze komentaże. :] Jak mi sie uda zapodać Brazila do maxa, to może jeszcze dzisiaj umieszcze CSL\'a z lakierem.
Napisano 8 Marzec 200421 l fajna fura!! Zycze powodzenia w dalszym modelingu :D [piwo] Mam nadzieje ze dokonczysz modelowac ten zaj.. samochodzik :D
Napisano 8 Marzec 200421 l dwa bugi widze... ty pewni tez :) pod tylnym swiatlem oraz za przednim... w miejscu gdzie konczy sie ten ostry pasek i przechodzi w blotnik... nie moge w tej chwili ci tego zaznaczyc ale mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi... greets poza tym wyglada extra ps. jeszcze jeden, ta ostra krawedz idaca od tylnego swiatla, tam sie pojawia jakis dziwny cien...
Napisano 14 Marzec 200420 l modelik ladny ino te szczeliny :| tylko pamietaj o plastikowej klapie bagaznika, o podlodze bagaznika z kartonu no i o braku radia :) [tak mowili w Top Gear]
Napisano 15 Marzec 200420 l Rowki sa tragiczne, za duze, zrob chamfera na krawedzi to ci sie ladny kant zrobi.
Napisano 15 Marzec 200420 l Autor Modelik jest już troche zmieniony :) ale nie będe go narazie umieszczał dopuki nie zrobie kół. A co do kół to czy koś wie jak zrobić w Brazilu chrom i aluminium ?? Z góry dziekuje :]
Napisano 15 Marzec 200420 l wczoraj na TVN turbo :) modelik nawet nawet...:) ale jak ktoś wyżej zauważył rowki i dziurska przewielkie :) ale jestem dobrej myśli... powodzenia...
Napisano 20 Marzec 200420 l Autor Witam. Dzisiaj miałem troche czasu i zabrałem się za felge. W miedzyczsie żeby się rozerwać zaczołem sie bawić Brazilem i oto co wyszło: Jak widać poprawiłem troche bugów ale z tego co zauważyłem potem to jeszcze nie wszystkie. Jutro sie tym zajme i może umieszcze render felgi nad która sie męcze. :D
Napisano 20 Marzec 200420 l ja mam pytanie: czemu sie zabierasz za materioal jak jeszcze nie skonczyles modelu ? W koncu to nie bedzie jakis tam skomplikowany ze musisz dawac juz podczas tworzenia materialy ?
Napisano 20 Marzec 200420 l Originally posted by Leru ja mam pytanie: czemu sie zabierasz za materioal jak jeszcze nie skonczyles modelu ? W koncu to nie bedzie jakis tam skomplikowany ze musisz dawac juz podczas tworzenia materialy ? tak samo było z audi a4 tylko coś się prace zatrzymały. I wyszła nieźła fura , z t ą też tak będzie;)
Napisano 20 Marzec 200420 l Autor Co do tego komentarza to jak dobrze czytasz Leru to napisałem że to była zabawa, a nie jakieś wyzwanie żeby zrobić najlepszy lakier pod słońcen. Musiałem sie rozrewać troche. :] Co sądzicie odnośnie kształtów BMW ??
Napisano 20 Marzec 200420 l jest git!!! Proponuje ztunigowac go nie jak to robial firmy takie jak Alpina ale jak to robia StreetTuningowcy. Maxymalnie opuszczony, razace kolory agresywne naklejki carbonowa maske i lotke urozmaicone zderzaki, tylnie lampy a\'la lexus(chrom) z przodu moze brewki, albo lunary, przyciemniane szyby lustrzanki, no i bylo by fajnie jakbys sie pokwapil wymodelowac silnik z mnostwem kolorowych kabelkow. :) jak juz pisalem do tej pory jest wszystko w porzadku(poza ta linia ale wiem ze probujesz jej sie pozbyc :P ) rzycze powodzenia w dalszej pracy
Napisano 20 Marzec 200420 l Autor Myślałem nad 3 wersjami M3 1 Podstawowa 2 Taka o jakiej piszesz 3 Lowrider (nie wiem jak to wyjdzie ) :]
Napisano 20 Marzec 200420 l Autor Też tak uważam że trzeba najpierw zrobić podstawową, a dopiero potem będe się bawił z innymi :] Co Sikham sądzisz o samochodzie ?? Co z twoim BMW ??
Napisano 20 Marzec 200420 l co sądze o samochodzie hmmm M3 to najlepsze BMW inne dla mnie sie nieliczy no może M5 ;) ale Twoje pytanko pewnie dotyczyło Twojego modelu więc powiem że jest mało podobny do oryginału a moje stoi w garażu sie sie kurzy ;)