Napisano 12 Sierpień 200816 l Witam Dawno nic tu nie wrzucałem. Czas co nieco nadrobic:) Tym razem rzuciłem sie na coś wiekszego, brytyjski pancernik Resolution z czasów IIwś. Gdyby nie Kliment woda nie była by taka fajna:) Wrzuciłem też prosta mapkę hdri autorstwa Dariusza z samym słońcem zeby sie cos odbijało. Obu panom dziekuje:* Nie lubie wrzucać miniaturek ale w tym przypadku nie było za bardzo wyjścia. Pozdrawiam. Edytowane 19 Sierpień 200816 l przez FF
Napisano 12 Sierpień 200816 l hmm, to jest klasa Revenge czy QE? dziob scinany w druga strone kojarzy mi sie z drednotkami powodzenia w kazdym razie P.S. opchnij mi metode na wodeXD EDIT: pozdro z missouri
Napisano 12 Sierpień 200816 l Witam. Freedom, zaczałeś ładnie, ale kilka detali masz do poprawy. Otwory w lufach są za duże, to kaliber 381mm a wygląda na ponad 406, ściany wieży są za szerokie, wystająca krawędź na dachu powinna być dużo mniejsza i pancerz na dachu nie jest nitowany i nie ma tam tak widocznych "kulek". To są śruby i są tylko lekko widoczne ponad płytami pancernymi. Czekam na dalsze postepy i poprawki. Pozdrawiam i oferuje pomoc w tym temacie. Waldek (Viktor)
Napisano 12 Sierpień 200816 l Autor Dzieki M4rcus - metode na wode pokaże przy nastepnej okazji goral_44 - liczyłem na Ciebie tworząc ten wątek i ciesze sie że tak szybko zareagowałeś i oferuje pomoc, dzieki. Poprawie to co mówisz. pozdrawiam
Napisano 15 Sierpień 200816 l Autor zapomniałem wczesniej dać tej wody:) Przypominam ze Kliment pomógł mi osiągnąć taki efekt I up:
Napisano 15 Sierpień 200816 l Witam. Freedom dzięki za poprawki. Wygląda doskonale. Długa droga przed Tobą, życzę powodzenia. Waldek
Napisano 17 Sierpień 200816 l Autor To ja dziękuje za pomoc:) Pomału do przodu, na razie nie ma detalu to wygląda tak sobie Pozdrawiam
Napisano 17 Sierpień 200816 l Licząc na kg to około 27 tysięcy samochodów, na długość, to tylko około 100. Rzeczywiście pancernik jak to pancernik. Woda, w tym przypadku, jest tylko dodatkiem do tego pięknego okrętu. Pozdrawiam. Waldek(Viktor)
Napisano 17 Sierpień 200816 l idzie dobrze obserwujemy freedom. co do wody to tylko pokazales kolorek i refl. a jakiego bumpa i dispa tam uzyles:P?
Napisano 17 Sierpień 200816 l Licząc na kg to około 27 tysięcy samochodów, na długość, to tylko około 100. Rzeczywiście pancernik jak to pancernik. Woda, w tym przypadku, jest tylko dodatkiem do tego pięknego okrętu. Pozdrawiam. Waldek(Viktor) jakie 100na dlugosc??? 0o hood 260 missouri po rebuildzie chyba 263 yamato 266 chyba ze Twoj samochod ma 2 metry dlugosci to no coz...
Napisano 17 Sierpień 200816 l Autor M4rcus chyba za bardzo czepiasz sie szczegółów, nie o to chodziło w tym przesłaniu:) grigoriob - dispa nie ma, duze fale to zwykły modyfikator noise nałożony na plane o dość duzej ilości poly. Małe fale to bump, mix z dwoma noisami, jeden większy drugi mniejszy. Mam nadzieje ze wyraziłem sie w miare jasno:) Pozdrawiam
Napisano 18 Sierpień 200816 l FF nie znam sie na pancerniakach :P ale ten wygląda coraz lepiej... powodzenia w dalszej pracy!
Napisano 18 Sierpień 200816 l pokaz go w widoku od dziobu może, będzie ciekawiej;) nie przerywaj bo sporo jeszcze do zrobienia!
Napisano 19 Sierpień 200816 l Autor Dzieki Dariusz to juz jego problem, ja mam kilku na zapas:) Espeszali for kliment: