Jump to content

Recommended Posts

Posted

Informacja o tej technologii pojawiła się wcześniej w Twoich Wiadomościach jednak nie miała szansy znaleźć się na głównej stronie. Photosynth to technologia Microsoftu, którą pierwszy raz zaprezentowano na konferencji SIGGRAPH w Bostonie. Kilka dni temu Microsoft oficjalnie udostępnił narzędzie Photosynth publicznie. Dzięki niemu jesteśmy w stanie tworzyć obrazy 3D na podstawie naszych zdjęć.

Pełna treść wiadomości znajduje się na

stronie głównej serwisu pod adresem:

http://www.max3d.pl/news.php?id=304

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Fajne...Ładny Album z wakacji można zrobić. Zauważyłem tylko że przy dużej ilości zdjęć robi się w tym mały bałagan :D

Posted

Jak na Microsoft przystalo - zawsze cos musi nie dzialac (na czas obecny nie dziala kilka linkow na stronie - miedzy innymi ten od "wyprobowania")

Posted

Faktycznie. Zainteresowanie Photosynth z tego co czytałem przerosło nawet Microsoft. Juz kilka dni temu mieli problem z serwerami ... jak widać znowu jakieś problemy są. Ale pewnie niedługo wróci wszystko do normy.

Posted

poczytałem o tym i super sprawa sie wydaje, ale wchodze i :

"Unfortunately, we're not cool enough to run on your OS yet. We really wish we had a version of Photosynth that worked cross platform, but for now it only runs on Windows."

a mam xp 64 sp2 i IE7 :/

Posted

Śmieszny bajer... może kiedyś się to przerodzi w jakąś technologię, bo chmura punktów wygląda obiecująco. Przy odpowiedniej ilości zdjęć będzie można to potraktować prawie jak skan 3d, z pełną informacją o texturach i geometrii.. no ale to jeszcze trzeba trochę poczekać.