blachu Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 mam narysowana splinem dorge tzn obrys drogi, jak zrobic zeby ja wypelnic , zeby to byla droga a nie sam obrys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 extrude ?:) Tylko nie zapomnij go zamknac bo nie zadziala :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blachu Napisano 28 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2008 extrudem mi wyciaga w dol lub w gore, a ja mam obry czyli z dwoch stron jest spline, i nawet gdybym obrocil trego splina to mi wypelni w jedna strone i poszeszrzy od rugiego splina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 moze modyfikator surf lub cap holes ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 musisz połączyć vertexy tych dwuch spline tak żeby wyszła taka jakby drabinka ;) trzeba pamiętać aby każdy poprzeczny spline który będzie łaczył te vertexy z lini prawej i lewej miał taki sam kierunek, jak już wszystko dobrze połączysz to nadaj modyfikator 'surface'...chyba że ta droga jest płaska to wtedy wystarczy na początku i końcu połączyć vertexy splinami (czyli zamknąć kształt) i dać "extrude" tak jak hcpiter napisał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 musisz połączyć vertexy tych dwuch spline tak żeby wyszła taka jakby drabinka ;) trzeba pamiętać aby każdy poprzeczny spline który będzie łaczył te vertexy z lini prawej i lewej miał taki sam kierunek funkcja cross section z panelu geometry w editable spline, robi to za Ciebie pod warunkiem ze splajny maja tyle samo wertexów i ukierunkowane sa w tą samą stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi